LukkVi bruker informasjonskapsler for å forbedre brukeropplevelsen. Les mer om personvern på Spleis eller finn lenken igjen i bunnen av siden.
Prosjektbilde for Innsamlingsaksjon til hjertekompresjonsmaskiner i Lofoten

Innsamlingsaksjon til hjertekompresjonsmaskiner i Lofoten

Målet er i første omgang å kjøpe inn til ambulansestasjonen i Vågan, men håper at de får inn nok penger til at det kan kjøpes inn en maskin til hver av de fire ambulansene i Lofoten. Nordlandssykehuset har ikke midler til å kjøpe dette utstyret.

  

Coach André Rosengren Bendiksen og Bil i Nord starter nå en innsamlingsaksjon for hjertekompresjonsmaskin i ambulansene i Lofoten. Bil i Nord gir 30 000,- til formålet. 

Målet er i første omgang å kjøpe inn en brystkompresjonsmaskin til ambulansestasjonen i Vågan, men André håper at de får inn nok penger til at det kan kjøpes inn en maskin til hver av de fire ambulansene i Lofoten. 

Nordlandssykehuset har ikke midler til å kjøpe dette utstyret. 

– Hver enkelt maskin koster mellom 150.000 og 200.000 kroner, og dette er midler som Nordlandssykehuset ikke har. Jeg har dermed tatt initiativ til å samle inn penger til formålet, og ønsker å få med oss både privatpersoner og bedrifter over hele Lofoten, sier André R. Bendiksen. 

Med hjerte for Nord Norge 

André jobber i Bil i Nord-konsernet som har mottoet «Vi tror på Nord Norge». I den sammenheng er han inspirert av Bil i Nord og har tatt et initiativ for å samle inn penger til minimum én hjertekompresjonsmaskin. 

Han har utfordret gründer og eier Thor Drechsler til å gi sitt bidrag. Bil i Nord og Thor Drechsler har tatt utfordringen og gir 30 000,- 

For noen hjertestanspasienter, der hjertet ikke starter med vanlig hjerte- og lungeredning, kan behandling med en hjertekomprimeringsmaskin være med på å avlaste personellet med komprimering over tid, samt at komprimering under transport i kjøretøy, helikopter og båt, vil være mulig. Dette sikrer også ambulansepersonellet under transporten. 

Ideen kom etter en prat med ambulansepersonalet som var innom Bil i Nord da en av ambulansene var på service.  
 

– Jeg hadde sett den innsamlingsaksjonen som var i Troms i vår, og spurte om de hadde en slik maskin her i Lofoten. Det hadde de ikke. Samme dag skjedde den tragiske ulykken her i Svolvær hvor en bil kjørte utfor kaia og hvor tre omkom. Det ble en tankevekker for meg, forteller André.
 

Han oppfordrer alle privatpersoner, men også andre firmaer og organisasjoner om å gi en skjerv, enten den er liten eller stor. 

Ambulansetjenesten i Lofoten er svært takknemlig for initiativet til André R. Bendiksen om å starte kronerulling for brystkompresjonsmaskin til ambulansetjenesten i Lofoten.

– En brystkompresjonsmaskin vil være med å avlaste ambulansepersonellet under pågående hjerte/lunge-redning, i tillegg vil forflytning av pasienten mot endelig destinasjon kunne gjøres uten avbrudd i komprimeringen. Det er med på å sikre ambulansepersonellet under transporten av pasientene, noe som vi i vår tjeneste har stort fokus på. Vi har meget godt kvalifiserte ansatte i tjenesten vår som alltid har som mål å gi pasientene den beste behandling vi kan tilby prehospital, sier områdeleder Britt Rønning i ambulansetjenesten i Lofoten.  

Ønsker du å være med å bidra til denne innsamlingsaksjonen? 

Innsamlingsaksjon til hjertekompresjonsmaskiner i Lofoten

43 650 kroner innsamlet

47 givere
Avsluttet 04.11.2019
24% av 180 000 kr
Verifisert
André Rosengren Bendiksen mottar pengene
Avsluttet
Del innsamlingen
Facebook
Twitter
Plakat
Lagre bildet på telefonen din og last bildet opp på Instagram som et vanlig innlegg eller i story.
Skriv ut en plakat og heng den opp i ditt nabolag eller legg den i naboenes postkasse.
Skriv ut QR-koden og vis den frem til potensielle givere slik at det blir enklere for dem å gi.
André Rosengren Bendiksen er ansvarlig for innholdet i denne innsamlingen og for at pengene går til angitt formål. Mistanke om brudd på våre vilkår? Rapporter den til oss.

Se hva andre spleiser på 🙌

Tenker du på å lage en spleis til noe du brenner for? Vi har samlet et knippe inspirerende spleiser!
Se flere spleiser vi heier på

Uuups! Du bruker en utdatert nettleser.

Med nettleseren du nå bruker vil spleis.no ikke kunne brukes skikkelig. Men fortvil ikke! Du har flere muligheter;

  1. Bytt til en annen nettleser, for eksempel Google Chrome
  2. Fortsett på mobiltelefonen, bare skriv inn adressen:
  3. Lukk denne boksen, og fortsett på eget ansvar

×