Omsorgsbyer på Madagaskar: Støtte til de aller mest sårbare.
18 900 kr
50 givere
Avsluttet

En tjeneste fra SpareBank 1

18 900 kr126 % av 15 000 kr

Omsorgsbyer på Madagaskar: Støtte til de aller mest sårbare.

Jeg håper du liker konserten og at du vil støtte arbeidet! Alle pengene går til forebyggende arbeid blant de mest sårbare på Madagaskar gjennom NMS sine etablerte kanaler.

Koronaepidemien rammer hele verden. Vi er heldige som bor i et land der skadevirkningene begrenses og hjelp formidles til de som trenger det. 

På Madagaskar, der 90% av befolkningen lever under FNs fattigdomsgrense, er det liten kapasitet i helsevesenet. Landet har tilgang til omlag 35 respiratorer, og det innebærer at det bare er én pustemaskin per 750.000 mennesker. 

Gassiske myndigheter gjør allerede hva de kan gjennom ulike informasjonskampanjer, smittesporing og testing. Mye av helse og omsorgsarbeidet er drevet av frivillige organisasjoner. Den Gassisk-lutherske kirke har flere sykehus, klinikker og helseprogrammer landet over, og dette administreres av et eget helsedepartement - SALFA. 

SALFA vil ta ansvar for forebyggende arbeid på omlag femti helseinstitusjoner og over hundre omsorgsbyer (såkalte toby-er). I omsorgsbyene bor det mange frivillige medarbeidere (hyrder) som tar vare på svært mange psykisk syke. En eventuell spredning av koronaviruset på disse sosiale institusjonene - som allerede drives på marginalt økonomisk grunnlag - vil skape kaos og uhyggelige forhold. Flere av toby-ene er nå blitt stengt for besøkende, og fremover vil det være økt fokus på å forhindre en katastrofe blant de mest sårbare av de sårbare.

Det Norske Misjonsselskap (NMS) har sagt ja til å støtte forebyggende tiltak i omsorgsbyer og helseinstitusjoner som drives av Den gassisk-lutherske kirke (FLM). Aksjonen er initiert av kirkens helsedepartement (SALFA), og vil ha nedslagsfelt i alle landets 22 regioner.

Ved å støtte denne Spleis-aksjonen kan du bidra til at det blir utdelt såpe, munnbind, C-vitaminer, kosttilskudd og brosjyrer. Den humanitære organisasjonen Hover Aid har stilt firehjulstrekkere til disposisjon for operasjonen.

Ditt bidrag betyr mye!

Bli med på en avdempet og meditativ konsert på langfredag til inntekt for dette:  https://www.facebook.com/events/623878428169513/ 

Opprettet av
Identifisert med BankID
Pengene utbetales til

Orgnr. 940 325 501

Del innsamlingen
Facebook
E-post
Lenke
Instagram
Plakat
Bygg inn
Anders Rønningen er ansvarlig for innholdet i denne innsamlingen og for at pengene går til angitt formål. Mistanke om brudd på våre vilkår? Rapporter den til oss.
Uuups! Du bruker en utdatert nettleser.

Med nettleseren du nå bruker vil spleis.no ikke kunne brukes skikkelig. Men fortvil ikke! Du har flere muligheter;

  1. Bytt til en annen nettleser, for eksempel Google Chrome
  2. Fortsett på mobiltelefonen, bare skriv inn adressen:
  3. Lukk denne boksen, og fortsett på eget ansvar

×