LukkVi bruker informasjonskapsler for å forbedre brukeropplevelsen. Les mer om personvern på Spleis eller finn lenken igjen i bunnen av siden.
Prosjektbilde for Omsorgsbyer på Madagaskar: Støtte til de aller mest sårbare.

Omsorgsbyer på Madagaskar: Støtte til de aller mest sårbare.

Jeg håper du liker konserten og at du vil støtte arbeidet! Alle pengene går til forebyggende arbeid blant de mest sårbare på Madagaskar gjennom NMS sine etablerte kanaler.

Koronaepidemien rammer hele verden. Vi er heldige som bor i et land der skadevirkningene begrenses og hjelp formidles til de som trenger det. 

På Madagaskar, der 90% av befolkningen lever under FNs fattigdomsgrense, er det liten kapasitet i helsevesenet. Landet har tilgang til omlag 35 respiratorer, og det innebærer at det bare er én pustemaskin per 750.000 mennesker. 

Gassiske myndigheter gjør allerede hva de kan gjennom ulike informasjonskampanjer, smittesporing og testing. Mye av helse og omsorgsarbeidet er drevet av frivillige organisasjoner. Den Gassisk-lutherske kirke har flere sykehus, klinikker og helseprogrammer landet over, og dette administreres av et eget helsedepartement - SALFA. 

SALFA vil ta ansvar for forebyggende arbeid på omlag femti helseinstitusjoner og over hundre omsorgsbyer (såkalte toby-er). I omsorgsbyene bor det mange frivillige medarbeidere (hyrder) som tar vare på svært mange psykisk syke. En eventuell spredning av koronaviruset på disse sosiale institusjonene - som allerede drives på marginalt økonomisk grunnlag - vil skape kaos og uhyggelige forhold. Flere av toby-ene er nå blitt stengt for besøkende, og fremover vil det være økt fokus på å forhindre en katastrofe blant de mest sårbare av de sårbare.

Det Norske Misjonsselskap (NMS) har sagt ja til å støtte forebyggende tiltak i omsorgsbyer og helseinstitusjoner som drives av Den gassisk-lutherske kirke (FLM). Aksjonen er initiert av kirkens helsedepartement (SALFA), og vil ha nedslagsfelt i alle landets 22 regioner.

Ved å støtte denne Spleis-aksjonen kan du bidra til at det blir utdelt såpe, munnbind, C-vitaminer, kosttilskudd og brosjyrer. Den humanitære organisasjonen Hover Aid har stilt firehjulstrekkere til disposisjon for operasjonen.

Ditt bidrag betyr mye!

Bli med på en avdempet og meditativ konsert på langfredag til inntekt for dette:  https://www.facebook.com/events/623878428169513/ 

Omsorgsbyer på Madagaskar: Støtte til de aller mest sårbare.

18 900 kroner innsamlet

50 givere
Avsluttet 14.04.2020
126% av 15 000 kr
Anders Rønningen sitt profilbilde
Verifisert
Anders Rønningen
står bak spleisen
Avsluttet
Del innsamlingen
Facebook
Twitter
Plakat
Lagre bildet på telefonen din og last bildet opp på Instagram som et vanlig innlegg eller i story.
Skriv ut en plakat og heng den opp i ditt nabolag eller legg den i naboenes postkasse.
Skriv ut QR-koden og vis den frem til potensielle givere slik at det blir enklere for dem å gi.
Anders Rønningen er ansvarlig for innholdet i denne innsamlingen og for at pengene går til angitt formål. Mistanke om brudd på våre vilkår? Rapporter den til oss.

Se hva andre spleiser på 🙌

Tenker du på å lage en spleis til noe du brenner for? Vi har samlet et knippe inspirerende spleiser!
Se flere spleiser vi heier på

Uuups! Du bruker en utdatert nettleser.

Med nettleseren du nå bruker vil spleis.no ikke kunne brukes skikkelig. Men fortvil ikke! Du har flere muligheter;

  1. Bytt til en annen nettleser, for eksempel Google Chrome
  2. Fortsett på mobiltelefonen, bare skriv inn adressen:
  3. Lukk denne boksen, og fortsett på eget ansvar

×