LukkVi bruker informasjonskapsler for å forbedre brukeropplevelsen. Les mer om personvern på Spleis eller finn lenken igjen i bunnen av siden.
Prosjektbilde for Bymenighetens juniaksjon for Anafora i Egypt

Bymenighetens juniaksjon for Anafora i Egypt

Pengene som samles inn går via vår samarbeidsorganisasjon NMS til Anafora i Egypt. (Eventuelt overskytende beløp går til våre andre prosjekter i Egypt.)



Bli med og bidra til at Anafora kan hjelpe fattige familier i møte med korona-pandemien, Egypt.

Pengene går til helsepakker, mat og rådgivning til fattige familier i Øvre Egypt. Vår samarbeidsorganisasjon NMS ønsker til sammen å samle inn minst 50 000 kr til landsbystøtte for mennesker som bor ved retreat og konferansesenteret Anafora utenfor Kairo i Egypt.

Sammen med resten av verden måtte Anafora stenge dørene. Senteret som er en oase i ørkenen for så mange både i konkret og overført betydning legger likevel ikke ned det viktige arbeidet med å støtte familier i fattige landsbyer. Utfordringen er at Anafora er helt uten inntekter når gjestene uteblir.

Biskop Thomas og staben hans finner likevel nye veier. Når folk ikke kan komme til Anafora, kommer Anafora til dem. Målet er i første omgang å nå 200 familier med hjelp. Egne veiledere leverer varer på døra, mat, litt penger og ikke minst en "korona-pakke" med egenprodusert såpe og desinfeksjonsvæske mm. 

I midten av mai ble det meldt fra Anafora at 1500 matbokser så langt er distribuert, antibac er produsert og underveis, og munnbind er snart klare for distribusjon.

Anafora driver til vanlig traumebehandling av kvinner som er utsatt for vold og overgrep, samt arrangerer en egen sommerleir for gutter som har falt ut av skolen. De får undervisning og hjelper til praktisk ved senteret mot betaling. På den måten kan de komme tilbake på skolen, samt tjene penger til sine familier. Tiltaket er med på å forebygge barnearbeid. Nå ber Anafora om hjelp i den ekstraordinære situasjonen som pandemien har skapt.

Menighetsrådet i Bymenigheten har sagt ja til at vi skal være med og støtte denne dugnaden! Hvor mye vi får inn, kan du være med og bestemme! På denne måten deltar Bymenigheten samtidig i den landsomfattende aksjonen «Sammen som kirke i hele verden», en solidaritetsaksjon med søsterkirker og partnere som er rammet hardt av korona-pandemien.


Bymenighetens juniaksjon for Anafora i Egypt

13 300 kroner innsamlet

26 givere
Avsluttet 25.06.2020
88% av 15 000 kr
Vidar Mæland Bakke sitt profilbilde
Verifisert
Vidar Mæland Bakke
står bak spleisen
Avsluttet
Del innsamlingen
Facebook
Twitter
Plakat
Lagre bildet på telefonen din og last bildet opp på Instagram som et vanlig innlegg eller i story.
Skriv ut en plakat og heng den opp i ditt nabolag eller legg den i naboenes postkasse.
Skriv ut QR-koden og vis den frem til potensielle givere slik at det blir enklere for dem å gi.
Vidar Mæland Bakke er ansvarlig for innholdet i denne innsamlingen og for at pengene går til angitt formål. Mistanke om brudd på våre vilkår? Rapporter den til oss.

Se hva andre spleiser på 🙌

Tenker du på å lage en spleis til noe du brenner for? Vi har samlet et knippe inspirerende spleiser!
Se flere spleiser vi heier på

Uuups! Du bruker en utdatert nettleser.

Med nettleseren du nå bruker vil spleis.no ikke kunne brukes skikkelig. Men fortvil ikke! Du har flere muligheter;

  1. Bytt til en annen nettleser, for eksempel Google Chrome
  2. Fortsett på mobiltelefonen, bare skriv inn adressen:
  3. Lukk denne boksen, og fortsett på eget ansvar

×