LukkVi bruker informasjonskapsler for å forbedre brukeropplevelsen. Les mer om personvern på Spleis eller finn lenken igjen i bunnen av siden.
Prosjektbilde for FHS Sørlandet skaper håp i Kambodsja

FHS Sørlandet skaper håp i Kambodsja

Et trygt læringsmiljø. En fullverdig utdannelse. Yrkesopplæring. Utrustende ledertrening. Rentefrie låneordninger. Økonomisk trygghet.

Det er ingen selvfølge med utdanning, et trygt sted å bo, samt økonomisk trygghet. I Kambodsja er dette tildelt de heldige. Systemet for å ivareta mangfoldet av mennesker er langt ifra optimalt i landet, og mange minoriteter og utsatte folkegrupper faller utenfor. Gjennom å støtte denne innsamlingen kan du og jeg skape en endring i denne situasjonen! Sammen kan vi bidra til å utjevne forskjellene og skape likeverd.Der nøden er stor er, ofte også håpet like stort - håpet om at det en dag skal bli bedre.

Hva oppnås ved å støtte dette prosjektet?

· Gjennom studentinternater gir vi studenter et trygt og godt sted å bo, til en overkommelig pris. Her legges det til rette for gode studieforhold slik at den enkelte lykkes med eksamen og får en fullverdig utdannelse. Det er stadig behov for flere plasser og vi ønsker å øke kapasiteten slik at flere får denne muligheten.

· Menneskehandel er et stort problem i Kambodsja og mange unge lokkes til «gode jobber» i utlandet. Vi motarbeider denne virksomheten ved å mobilisere lokalsamfunnene til å beskytte og hjelpe unge mennesker til å motstå useriøse og farlige jobbtilbud. Gjennom å tilrettelegge for utdanning og gi yrkesopplæring svekkes sannsynligheten for å bli offer for denne typen virksomhet.

· Vi gir også ledertrening for ungdom gjennom klubber og grupper, slik at de blir bedre rustet til å møte utfordringene fra menneskehandel og til å bli tatt på alvor i samfunnet.

· Gjennom yrkesopplæring og rentefrie låneordninger gis det muligheter for å bygge økonomisk trygghet, for seg selv og sin familie, ved å starte og drive eget inntektsgivende arbeid. Det som her bygges gir ofte grunnlag for flere generasjoner – sirkeløkonomi.

Hvem gjør hva?

ICC (International Cooperation Cambodia) er vår samarbeidspartner i det humanitære arbeidet i Kambodsja. ICC jobber blant annet med å bekjempe menneskehandel, samt og legge til rette for inntektsskapende arbeid i landsbyene. Det legges stor vekt på å skape godt samarbeid mellom familiene i landsbyområdene. De gode resultatene nås gjennom undervisning, erfaringsutveksling og økonomisk støtte til bærekraftige prosjekter. Arbeidet gir familier med krevende forutsetninger en både tryggere og bedre familieøkonomi.

Her kan du lære mer om ICC:

http://tv.normisjon.no/search?q=kambodsja#/overlay/6039302388001

https://www.normisjon.no/en-god-start/

Normisjon støtter to studentinternater i Phnom Penh - ett for gutter og ett for jenter. Internatene, med en kapasitet på 50 stykker, legger stor vekt på å lage et godt og støttende fellesskap der alle blir sett og ivaretatt. Studentene sier at det blir som en stor familie. Dette gjør både at de gjør det bra i studiene og at de vokser som mennesker. Internatene samarbeider også med den lokale menigheten som Normisjon støtter og tilbyr et kristent fellesskap.

Les gjerne mer om internatarbeidet her: https://www.normisjon.no/skriver-ny-historie/

FHS Sørlandet ønsker, sammen med Normisjon å bringe håp og fremtid

til de som har minst i Kambodsja.

Ditt bidrag gir håp!

FHS Sørlandet skaper håp i Kambodsja

0 kroner innsamlet

0 givere
Avsluttet 30.06.2021
0% av 500 kr
NORMISJON sitt profilbilde
NORMISJON mottar pengene
Ikke-verifisert
Maren Pollestad
står bak spleisen
Avsluttet
Del innsamlingen
Facebook
Twitter
Plakat
Lagre bildet på telefonen din og last bildet opp på Instagram som et vanlig innlegg eller i story.
Skriv ut en plakat og heng den opp i ditt nabolag eller legg den i naboenes postkasse.
Skriv ut QR-koden og vis den frem til potensielle givere slik at det blir enklere for dem å gi.
Maren Pollestad er ansvarlig for innholdet i denne innsamlingen og for at pengene går til angitt formål. Mistanke om brudd på våre vilkår? Rapporter den til oss.

Se hva andre spleiser på 🙌

Tenker du på å lage en spleis til noe du brenner for? Vi har samlet et knippe inspirerende spleiser!
Se flere spleiser vi heier på

Uuups! Du bruker en utdatert nettleser.

Med nettleseren du nå bruker vil spleis.no ikke kunne brukes skikkelig. Men fortvil ikke! Du har flere muligheter;

  1. Bytt til en annen nettleser, for eksempel Google Chrome
  2. Fortsett på mobiltelefonen, bare skriv inn adressen:
  3. Lukk denne boksen, og fortsett på eget ansvar

×