LukkVi bruker informasjonskapsler for å forbedre brukeropplevelsen. Les mer om personvern på Spleis eller finn lenken igjen i bunnen av siden.
Prosjektbilde for La Marius klare å gå resten av livet

La Marius klare å gå resten av livet

Marius er 26 år og har en sykdom som heter  Charcot - Marie - Tooths.  

Charcot-Marie-Tooths sykdom (CMT) er den vanligste formen for arvelig nevropati og inndeles igjen i flere undergrupper. Det finnes to hovedtyper av CMT, type 1 og 2. CMT kjennetegnes av nedsatt muskelkraft, følesans og leddsans i føttene og delvis hender og armer.
Mer om denne sykdommen kan leses om på frambu.no

Ikke nok med at Marius sliter med bein som mister følelsene, never som ikke funker og alt annet av muskler som blir svakere - så har han hofteleddsdysplasi. Hoftene til Marius knaker og detter ut av leddet. Han klarer nesten ikke å gå, og som gjør det umulig for han å jobbe. I en alder av 26 har han gått glipp av utrolig mye som en ungdom skal få lov til. Han har rullestol og må bruke denne når kroppen er altfor vond.

Legene i Norge vil ikke hjelpe han, da han er for UNG. Men jeg som kjæresten hans vil ikke at hele livet skal måtte bestå av senga, sofaen og rollestolen fordi lengene ikke vil hjelpe han. Så jeg ønsker å kunne samle inn noen kroner så vi kan få kontaktet og reist til leger i utlandet. Han fortjener like mye hjelp som alle andre, om vi så må ut å reise. Det gjør vondt å se hvor vondt Marius har det, hver eneste dag er det en kamp om å komme ut av sengen. Det gjør vondt langt inne i hjerteroten :( 

Vi ønsker ikke å ta penger fra noen, og får vi inn så vi får reist - vil resterende gå til å forske mer på dette. For det må finnes en måte til at yngre mennesker skal kunne få hjelp og en operasjon så de kan få leve det livet de fortjener.

Vi har funnet en som er spesialist på hofter. Denne operasjonen vil koste nærmere 300.000,- da det er i USA i Vail hos Marc J. Philippon, MD. Vi er i kontakt med han for å få litt mer informasjon og eksakt pris om han skal hjelpe Marius. Dette er håpet til Marius - da legene i Norge ikke vil hjelpe.

Med vennlig hilsen
samboeren til Marius, Silje Merethe Karøy

La Marius klare å gå resten av livet

3 155 kroner innsamlet

16 givere
Avsluttet 07.11.2017
Verifisert
Marius Fagernes Rise mottar pengene
Silje Merethe Karøy sitt profilbilde
Verifisert
Silje Merethe Karøy
står bak spleisen
Avsluttet
Del innsamlingen
Facebook
Twitter
Plakat
Lagre bildet på telefonen din og last bildet opp på Instagram som et vanlig innlegg eller i story.
Skriv ut en plakat og heng den opp i ditt nabolag eller legg den i naboenes postkasse.
Skriv ut QR-koden og vis den frem til potensielle givere slik at det blir enklere for dem å gi.
Silje Merethe Karøy er ansvarlig for innholdet i denne innsamlingen og for at pengene går til angitt formål. Mistanke om brudd på våre vilkår? Rapporter den til oss.

Se hva andre spleiser på 🙌

Tenker du på å lage en spleis til noe du brenner for? Vi har samlet et knippe inspirerende spleiser!
Se flere spleiser vi heier på

Uuups! Du bruker en utdatert nettleser.

Med nettleseren du nå bruker vil spleis.no ikke kunne brukes skikkelig. Men fortvil ikke! Du har flere muligheter;

  1. Bytt til en annen nettleser, for eksempel Google Chrome
  2. Fortsett på mobiltelefonen, bare skriv inn adressen:
  3. Lukk denne boksen, og fortsett på eget ansvar

×