LukkVi bruker informasjonskapsler for å forbedre brukeropplevelsen. Les mer om personvern på Spleis eller finn lenken igjen i bunnen av siden.
Prosjektbilde for Hjelp en familie på fire!

Hjelp en familie på fire!

Alle pengene som samles inn går til regninger og julekos for barna.

Jeg har blitt kjent med en trebarnsmor med en sterk historie, som jeg ønsker å hjelpe ut i en vanskelig tid. Jeg setter utrolig stor pris på om du tar deg 5 minutter for å lese historien hennes.

Hvor får man hjelp når hjelpen ikke finnes? For det er fortvilende å føle seg hjelpeløs, samtidig som man må stå rak og sterk for å skåne sine nærmeste. Jeg fikk vanskelige startkort i livet mitt. Jeg ble misbrukt av et familiemedlem over et tiår, og hadde selvmordstanker allerede i en alder av 11 år, med forsøk da jeg var 14 år. Jeg overlevde, men traumene satt og sitter fortsatt i. Jeg gjorde mitt beste for å glemme, druknet tankene i mat, i shopping, i reising og brukte penger jeg ikke hadde. Da jeg oppdaget online casino ble dette et fristed for meg, spenningen overskygget traumene og lot meg glemme, for en stund. Jeg ble spilleavhengig og dette har ødelagt økonomien, og det påvirker hverdagen enda.

Det er flere år siden jeg klarte å bli frisk fra spilleavhengigheten, jeg sliter fortsatt med gjeld. Og nå virker den gjelden uoverkommelig. Jeg har jobbet hardt i flere år for å betjene gjelden og skape en god framtid, men siden jeg nå har blitt syk og ikke kan jobbe, så klarer jeg ikke å betjene den gamle gjelden lengre. Jeg jobbet i et sesongbasert yrke og ble sykemeldt i lavsesong, dermed ble sykepengene deretter. Nå må jeg snart over på aap, og da blir økonomien enda verre. Den er allerede veldig dårlig, jeg må velge ut hvilke regninger jeg kan betale, og klarer ikke å betale alt, noen må utsettes, nå er det strømmen som er langt på etterskudd, forsikringsselskapet har kansellert forsikringen fordi jeg ikke har fått betalt den. Det er vanskelig nok å få tak i klær, selv har jeg ikke kjøpt meg noe nytt på flere år, men barna vokser og trenger klær hvert år, noe jeg sliter med å få til. Jeg bekymrer meg veldig for framtiden. Jeg har 3 barn og jeg gjør alt jeg kan for å verne om dem slik at de ikke skal mangle noe, for at de skal få vokse opp og være inkludert i samfunnet, ikke stå utenfor fordi jeg rotet til økonomien min i min ungdom. Men som syk med bekymringer for helsa og framtid, og med en økonomi som ikke rekker til det mest nødvendige engang så henger denne gjelden fra før i tiden over meg og trykker meg enda lengre ned. Det er tungt. Spesielt nå rundt juletider.

Og det er ingen plass hvor det finnes hjelp. Så hva gjør man, og hvem spør man når man trenger hjelp som ikke finnes? Jeg har tenkt på spleis. Har sett at mennesker som trenger det har fått god hjelp der, men der får jeg ikke vært anonym, noe jeg tenker er best i forhold til barna mine. Jeg har prøvd å spørre etter klær til barna på Finn, med forklaring på hvorfor jeg trenger hjelp, men annonsen ble slettet av Finn, med begrunnelse om at den ikke passet seg der. Jeg vil ikke utsette barna mine for hverken bekymring for mammaen sin, økonomien eller for erting og mobbing. Jeg vet ikke lenger hva jeg skal gjøre, eller hvor jeg skal henvende meg, det er veldig vanskelig å være fattig i velferdsnorge, og fattigdomsproblemene bare vokser.

Tusen takk for at du tok deg tid til å lese! Gjerne bidra om du har mulighet til dette, alle monner drar. Delinger tas imot med stor takk:)

Moren i familien ønsker å forbli anonym, med tanke på skånsomhet ovenfor barna. Pengene som kommer inn på min konto vil i sin helhet bli videresendt til familien. 

Hjelp en familie på fire!

30 600 kroner innsamlet

110 givere
Avsluttet 13.12.2021
Ingunn Olsen sitt profilbilde
Verifisert
Ingunn Olsen mottar pengene
Avsluttet
Del innsamlingen
Facebook
Twitter
Plakat
Lagre bildet på telefonen din og last bildet opp på Instagram som et vanlig innlegg eller i story.
Skriv ut en plakat og heng den opp i ditt nabolag eller legg den i naboenes postkasse.
Skriv ut QR-koden og vis den frem til potensielle givere slik at det blir enklere for dem å gi.
Ingunn Olsen er ansvarlig for innholdet i denne innsamlingen og for at pengene går til angitt formål. Mistanke om brudd på våre vilkår? Rapporter den til oss.

Se hva andre spleiser på 🙌

Tenker du på å lage en spleis til noe du brenner for? Vi har samlet et knippe inspirerende spleiser!
Se flere spleiser vi heier på

Uuups! Du bruker en utdatert nettleser.

Med nettleseren du nå bruker vil spleis.no ikke kunne brukes skikkelig. Men fortvil ikke! Du har flere muligheter;

  1. Bytt til en annen nettleser, for eksempel Google Chrome
  2. Fortsett på mobiltelefonen, bare skriv inn adressen:
  3. Lukk denne boksen, og fortsett på eget ansvar

×