LukkVi bruker informasjonskapsler for å forbedre brukeropplevelsen. Les mer om personvern på Spleis eller finn lenken igjen i bunnen av siden.
Prosjektbilde for OPERASJON SHELTER / PARACREW I UKRAINA.

OPERASJON SHELTER / PARACREW I UKRAINA.

Pengene som samles inn brukes direkte til utstyr og forsyninger, mat og drikke, baby og barnemat her i Medyka, i ingemannsland (mellom grensene) og til flykningene i køene på Ukrainsk side hvor vi er bortimot alene om å ivareta køene.

Hei igjen, og tusen takk for overveldende støtte ved vår første spleis. Vi skulle så inderlig og gjerne delt betydningen, gleden, tårene av hva vi har kunne gi videre til flyktningen. Alle er utrolig takknemlige og det gir energi når dagene kan strekke seg til 16-18 timer med arbeid. Nå har vi vært her nede i en uke, og det er mer enn bruk for oss og andre frivillige som måtte ønske å bidra her i grenseområdet i Medyka. 

Med flere frivillige som kommer ned forlenger vi operasjonen her nede og vi trenger flere frivillige og midler til å hjelpe de som flykter.

Vi har satt opp telt med blant annet varme, lademuligheter, mat og drikke, snacks og tegneblokker. Teltene brukes til amming, barnehage, soveplass, ladestasjon og puste ut for unge og gamle. 1-2 av crewet er tilstede og følger opp evt behov som legehjelp, rullestoler, transport videre og lignende.

Tillegg.

- Vi var med å kjøpte rullestoler igår for å frakte ut de eldste og syke fra Ukraina. Crewet jobber nå 24 timer i døgnet med å rulle mat og drikke inn til ukraina, snu å ta med eldre og syke tilbake. Vi rakk så vidt å montere de før de begynte å gå skyttel fra Ukraina, ingenmannsland og til teltene/transport på Polsk side. 

- Vi driftet i natt på eget initiativ et tekjøkken med snacks/sjokolade i ingemannsland, noe vi må fortsette med. Det har vært kaos frem til nå, og briefen i morges fortalte oss  at køene nå vil øke i dagene som kommer. 

Vi sender også vann og utstyr inn til Ukraina via personell på ukrainsk side av grensen. Vi har fått meldinger fra vår nettverk i Ukraina om at de mottar utstyret, og det gjør oss veldig glade. 

Strømtilførsel har vært opp og ned, men vi har et samarbeid med noeen frivillige fra UK med aggregat så vi har kontinuerlig forsyning.

Bildet (under) er crewet på vei over til Ukraina med forsyninger. Vi satte 6 rullestoler på den andre siden for eldre og syke - disse kommer over grensen og vi må frakte de over på nytt, lastet med mat og varm drikke, sjokolade, pledd, smoothies(slike for barn) og hva enn vi klarer å få med oss.

Fra teltet.

Det ene teltet er åpent ut mot køen. Det andre er åpent på baksiden for skjerming mot køen.

Varm mat som bæres ut til køene om natten. 

Montering av rullestoler.

Natt...

Den kulturelle skolesekken ligger igjen i norge, men tegning form og farge samt engelsk står på timeplanen til alle barn - 24 timer i døgnet.

Fakta:

  • Paracrew transporter ikke flyktninger.
  • Paracrew er ikke en registrert organisasjon, kun frivillige med et ønske om å bidra. (Men det jobbes med saken).
  • Vårt nettverk befinner seg i Norge, Ukraina, Polen, England, USA - og bistår både fysisk på bakken, på web/nett, språk, dokumentasjon, logistikk og kommunikasjon.

Hvorfor Paracrew:

Para- er et prefiks som betyr 'ved siden av, utenfor, i tillegg'. Crew, et lag eller team.

Som et initativ, bestående av frivillige er vi litt på utsiden av den etablerte "Organisasjons-sfæren" - Vi operer fritt, selvstendig og med de midler og muligheter  vi har tilgjengelig for å gjennomføre oppdraget med stor fleksibilitet. Alt med folkeskikk og sunt folkevett.

Ønsker du å bidra på en eller annen måte, ta gjerne kontakt på

  • Messenger/facebook
  • www.paracrew.org og benytt skjema.
  • E-post: frivillig@paracrew.org.

Svar blir gitt fortløpende etter kapasitet.

Takk for du leste denne spleisen og for at du bryr deg! Om du ikke har mulighet til å støtte økonomisk setter vi stor pris på om du deler spleisen.

- For du som gir din støtte med midler, Tusen tusen takk!

Du gjør det mulig for oss å kunne bistå de som trenger det nå!

OPERASJON SHELTER / PARACREW I UKRAINA.

47 625 kroner innsamlet

65 givere
Avsluttet 26.03.2022
95% av 50 000 kr
Jakob Deinoff-Engebakken sitt profilbilde
Verifisert
Jakob Deinoff-Engebakken mottar pengene
Avsluttet
Del innsamlingen
Facebook
Twitter
Plakat
Lagre bildet på telefonen din og last bildet opp på Instagram som et vanlig innlegg eller i story.
Skriv ut en plakat og heng den opp i ditt nabolag eller legg den i naboenes postkasse.
Skriv ut QR-koden og vis den frem til potensielle givere slik at det blir enklere for dem å gi.
Jakob Deinoff-Engebakken er ansvarlig for innholdet i denne innsamlingen og for at pengene går til angitt formål. Mistanke om brudd på våre vilkår? Rapporter den til oss.

Se hva andre spleiser på 🙌

Tenker du på å lage en spleis til noe du brenner for? Vi har samlet et knippe inspirerende spleiser!
Se flere spleiser vi heier på

Uuups! Du bruker en utdatert nettleser.

Med nettleseren du nå bruker vil spleis.no ikke kunne brukes skikkelig. Men fortvil ikke! Du har flere muligheter;

  1. Bytt til en annen nettleser, for eksempel Google Chrome
  2. Fortsett på mobiltelefonen, bare skriv inn adressen:
  3. Lukk denne boksen, og fortsett på eget ansvar

×