LukkVi bruker informasjonskapsler for å forbedre brukeropplevelsen. Les mer om personvern på Spleis eller finn lenken igjen i bunnen av siden.
Prosjektbilde for Det er nå eller aldri - Ukrainske mødre og barn trenger hjelp nå!

Det er nå eller aldri - Ukrainske mødre og barn trenger hjelp nå!

Pengene skal benyttes i sin helhet til å sikre så mange som mulig en trygg reise til sikkerhet og frihet.

Bli et #Medmenneske du også!

Jeg har nå oppholdt meg over 3 uker i Polen og Ukraina. I korte trekk kan jeg si at jeg er i Polen, har vært inne i Ukraina og hentet ut folk personlig, samt levert hjelpesendinger i Ukraina. Jeg har ingen planer om å reise noe sted før situasjonen har roet seg. 

Vær så snill dele Spleisen. Jeg trenger din hjelp, og det gjør disse også.

  
#Medmenneske

Det koordineres alt fra busser til tog for å få folk ut. Vi har leid hotellrom ved grensen og i Warsawa for at de skal få seg en varm dusj, et måltid mat og noen timer søvn før de drar videre, og når ut til Ukrainske flyktninger via sosiale medier for å gi dem informasjon om sikre reiseveier og hva som venter dem når de entrer Europa.

 Vi har hatt møter med Polske og Ukrainske myndigheter for å sikre a ikke-vestlige innvandrere får en sjanse til å komme seg ut, og fysisk hentet dem i Ukraina.

Du kan finne ut mer om hva gjør her: 

https://www.instagram.com/morkdahl/

Doner her for å hjelpe dem:

Spleis : https://bit.ly/Medmenneske | Vipps: 560 131 eller søk Fundraiser |  PayPal https://bit.ly/Ukra1ne | mPesa : 114 318 008  (Kenya)

#Medmenneske

------------------------------------------------------------------------------

En takk fra den Ukrainske Ambassadøren for det arbeidet vi utfører her nede, og den risikoen vi tar. 

                                                   #Medmenneske

__________________________________________________________________

Kommentar : Barnehjemsbarn fra Ukraina må få komme til Norge

Norge opparbeidet seg masse kompetanse på arbeid med enslige mindreårige flyktninger i løpet av perioden flyktnngekrisen i 2015 varte. Jeg skal, etter å ha vært involvert i dette arbeidet være den første til å si at dette arbeidet absolutt ikke gikk på skinner, men vi har erfaringsgrunnlaget til å kunne ivareta barnehjemsbarn fra Ukraina på en bedre måte enn de fleste land i Europa. Denne erfaringen og kompetansen synes jeg vi skal nyttegjøre oss i den situasjonen Ukraina spesielt og Europa generelt står i nå.

I korte trekk kan jeg si at jeg er i Polen, har vært inne i Ukraina og hentet ut folk personlig. Jeg har ingen planer om å reise noe sted før situasjonen har roet seg. Jeg har vært her i et par uker. Det koordineres alt fra busser til tog for å få folk ut. Vi har leid hotellrom ved grensen og i Warsawa for at de skal få seg en varm dusj, et måltid mat og noen timer søvn før de drar videre.

Foreløpig har ikke mange enslige ungdommer kommet til Norge, men i følge eksperter på området, kommer disse senere.  Estimater jeg har sett tilsier at det er omlag 100 000 barnehjemsbarn i Ukraina, og det er mange som ønsker å bidra til at disse kommer seg ut av krigssonen, og i sikkerhet i andre land i Europa. Ikke alle aktørene har heller like hederlige hensikter. Man må bruke mye tid på å bygge opp tillit. Redselen for sextrafficking er av og til større enn redselen for krigen. Dette gjelder både kvinner og barn.

Nå utvikler vi også en "Uber" for flyktninger, slik at vi kan tracke dem og sjåførene fra start til bestemmelsesstedet for å sikre kvinner og barn mot menneskehandel. Det er blant annet norske frivillige med i utviklingen av løsningen som er tatt i bruk av mottakene på Polsk side av grensen. En annen løsning er under utvikling for ikke-statlige aktører, og en del av jobben blir da å få ut informasjon om å ikke reise med noen som ikke bruker slike løsninger.

Vi er i kontakt med flere tusen, og de første ankom Sverige for en uke siden.

Det er vanskelig å tenke seg at ikke alle ønsker barnas beste, men det er et faktum at det er aktører her nede som først og fremst tenker profitt og egen vinning i denne situasjonen. Man kan godt kalle dem krigsprofitører.

Mye praktisk og juridisk er allerede ordnet fra sentrale myndigheter for ukrainere på flukt. Det følger økonomi, garantert skoleplass (grunnskole/vgs) og universiteter og høyskoler klargjør plasser for flyktningene som nå strømmer inn over grensene til nabolandene her nede.

Ukraina har også løst opp i regelverket slik at det er blitt enklere for statlige aktører som Norge å overta ansvaret for disse barna uten en større byråkratisk prosess, og man har aktører på bakken her nede som har lang erfaring med å jobbe med denne gruppen særdeles sårbare flyktninger. Det er lett å trekke frem SOS Barnebyer som et godt eksempel på en organisasjon som jobber med denne gruppen, og som har et allerede godt utbygd nettverk i Ukraina til å ta imot og sørge for en sikker transport for dem fra Ukraina til Norge.

_________________________________________________________________

But it's us, you and me, who's in charge. Let us tell the government that we will not accept injustice.

My fellow humans, A world that fosters inequality will never be a safe world.

Let's make it safe for all.

https://chng.it/cXTyTpBNQ6

#Ukraine #Refugees #Humanity

_________________________________________________________________

Jonas må snu - Det trengs både busser og frivillige ved grensen https://www.instagram.com/reel/CbFnYpDDpYW/?utm_medium=share_sheet 

Jonas Gahr Støre

________________________________________________________________

Del gjerne dette innlegget med venner og grupper. :)


Buses til Norway from Poland for Ukrainians https://bit.ly/Ukrainbuses
Украинские беженцы в Норвегии/Україньскі Біженці в Норвегії

#Ukraine #Buses #Refugees #Uber

Rapport fra Polen:

https://www.spleis.no/project/216629/update

#Medmenneske

Spleis : https://bit.ly/Medmenneske Vipps: 560 131
PayPal https://bit.ly/Ukra1ne    #Sharingiscaring

_________________________________________________________________

Spleis : https://bit.ly/Medmenneske | Vipps: 560 131 eller søk Fundraiser |  PayPal https://bit.ly/Ukra1ne | mPesa : 114 318 008  (Kenya)

#Medmenneske

Det er nå eller aldri - Ukrainske mødre og barn trenger hjelp nå!

36 000 kroner innsamlet

34 givere
Avsluttet 16.05.2022
36% av 100 000 kr
Svein Mork Dahl sitt profilbilde
Verifisert
Svein Mork Dahl mottar pengene
Avsluttet
Del innsamlingen
Facebook
Twitter
Plakat
Svein Mork Dahl er ansvarlig for innholdet i denne innsamlingen og for at pengene går til angitt formål. Mistanke om brudd på våre vilkår? Rapporter den til oss.

Se hva andre spleiser på 🙌

Tenker du på å lage en spleis til noe du brenner for? Vi har samlet et knippe inspirerende spleiser!
Se flere spleiser vi heier på

Uuups! Du bruker en utdatert nettleser.

Med nettleseren du nå bruker vil spleis.no ikke kunne brukes skikkelig. Men fortvil ikke! Du har flere muligheter;

  1. Bytt til en annen nettleser, for eksempel Google Chrome
  2. Fortsett på mobiltelefonen, bare skriv inn adressen:
  3. Lukk denne boksen, og fortsett på eget ansvar

×