LukkVi bruker informasjonskapsler for å forbedre brukeropplevelsen. Les mer om personvern på Spleis eller finn lenken igjen i bunnen av siden.
Prosjektbilde for Lite for oss, men mye for dem!

Lite for oss, men mye for dem!

Alle pengene som samles inn går direkte tilbake til disse jentene i form av å skaffe ting de trenger til det daglige livet.

Denne historien fikk jeg servert til frokost idag og den gjorde meg både opprørt og rørt. Og jeg satt bare å tenkte at her må jeg bidra med det jeg kan og jeg håper noen av dere også har mulighet å hjelpe meg å bidra så hverdagen til disse jentene og Linda kan bli noe bedre💕

Linda Omenda er en dame i 40 årene som ikke har egen familie, men som har et stort hjerte for jenter som av en eller annen årsak har havnet på gata. 

Gruppen hennes kalles «the eleven starlets» og blir drevet med hjelp av folks støtte. I og med at de ikke får statlig støtte, gjør det at utfordringene med å holde disse jentene trygge er store. 

De har klart å leie et hus med et soverom som jentene bor i. Noe som er bra, utfordringen er at til vanlig bor det 24 jenter her. Og når de jentene som de har klart å sende på skole kommer «hjem» bor det totalt 44 jenter der… de har noen madrasser de sover på ellers er det ingen møbler der.. 

Husleien er på 8000 ksh ( 700 kroner). 

En av hoved aktivitetene de har for å holde fokuset til jentene på noe annet, er fotball. Med et mål om å gi tilbake til samfunnet, er de forkjempere av sport for å møte de mange sosiale utfordringene som påvirker de isolerte ungdom/tenåring i samfunnet, og det nåværende fokuset er på jenter.

Det er et lag som i utgangspunktet består av forlatte, rømte og misbrukte unge jenter med kjærlighet og talent for fotball. Laget deltar på turneringer på fylkesnivå og jentene ELSKER det.  Men igjen så er utfordringene mange. Ofte har de ikke penger til mat, klær, betaling for skole, toalettsaker, bind, sengetøy, utstyr til fotball aktivitetene osv. 

Men som de sier, de har klart å sikre dem fra voldtekt, overgrep, tidlig graviditet og også klart å få dem tilbake til skolen og for de 4 voksne som fullførte videregående har de klart å få på høyskoler.

Til helgen er jeg og vennene mine invitert til jentene for å møte de. Vil tro dette både blir et sterkt møte og et gledelig møte💕

Lite for oss, men mye for dem!

25 100 kroner innsamlet

72 givere
Avsluttet 21.07.2022
125% av 20 000 kr
Solveig Westby sitt profilbilde
Verifisert
Solveig Westby mottar pengene
Avsluttet
Del innsamlingen
Facebook
Twitter
Plakat
Lagre bildet på telefonen din og last bildet opp på Instagram som et vanlig innlegg eller i story.
Skriv ut en plakat og heng den opp i ditt nabolag eller legg den i naboenes postkasse.
Skriv ut QR-koden og vis den frem til potensielle givere slik at det blir enklere for dem å gi.
Solveig Westby er ansvarlig for innholdet i denne innsamlingen og for at pengene går til angitt formål. Mistanke om brudd på våre vilkår? Rapporter den til oss.

Se hva andre spleiser på 🙌

Tenker du på å lage en spleis til noe du brenner for? Vi har samlet et knippe inspirerende spleiser!
Se flere spleiser vi heier på

Uuups! Du bruker en utdatert nettleser.

Med nettleseren du nå bruker vil spleis.no ikke kunne brukes skikkelig. Men fortvil ikke! Du har flere muligheter;

  1. Bytt til en annen nettleser, for eksempel Google Chrome
  2. Fortsett på mobiltelefonen, bare skriv inn adressen:
  3. Lukk denne boksen, og fortsett på eget ansvar

×