LukkVi bruker informasjonskapsler for å forbedre brukeropplevelsen. Les mer om personvern på Spleis eller finn lenken igjen i bunnen av siden.
Prosjektbilde for Ombrukssenter Kristiansand

Ombrukssenter Kristiansand

Pengene går til kjøp av utstyr. Vi har endel men trenger masse til søm, avretting, plastsveis, en tvangsblander og støpeformer. Lista er egentlig endeløs på hva man ønsker å ha men får starte med alt man ikke klarer seg uten

PÅ tide å forfølge drømmen om et ombrukssenter i Kristiansand. Samle inn tekstiler, byggevarerester, ødelagte møbler og interiør, sement og det meste annet. Nesten alt kan repareres eller bli til nye produkter. Dette blir ikke en bruktbutikk men et verksted der vi reparerer eller lager nytt av ting som ellers ville gått i søpla.

Vi skal selvsagt lage produkter for salg, men også ha kurs og workshops både for organisasjoner og private. Kanskje kan vi bidra til å endre kjøp og kast mentaliteten samtidig som vi lærer og har det moro.

Dette blir et sted der du kan kjøre innom på vei til avfallsstasjonen og levere alt eller deler av avfallet og sånn sørge for at mindre forbrennes. Her kan du komme med ødelagte dongeribukser så blir de lappet eller gjenoppstår som flotte vesker. Dunjakka som var revnet blir til en innerpute. Favorittlastebilen til sønnen din som har fått en stor sprekk i lasteplanet kan vi fikse med plastsveis.

Kappet etter terrassen du lagde blir til  blomsterkasser og hagemøbler. Sementsekkene som har ligget i garasjen i 3 år tør du ikke bruke på grunnmuren din. Hos oss blir de til flotte skulpturer eller hageheller.

Nesten alt kan brukes! Vi har utstyret og kunnskapen enten du vil levere avfall, reparere selv eller komme på workshop og lære å lage egne ting.

Så dette er drømmen...foreløpig er det det. Oppstartsbudsjett er på 800 000 der vi mangler halvparten og i dagens situasjon tør vi ikke låne opp resten. Dette blir neppe noen gullgruve økonomisk så vi starter nå en spleis og henvender oss til potensielle støttespillere. Vi kan gjerne ha mer utstyr enn budsjettert og klarer oss med noe mindre og i startfasen. Alt kjøpes selvsagt brukt.

Vil du lære mer om ombruk, gjenbruk og sirkulærøkonomi? Spleisen oppdateres snart med nye nettsider der du kan følge prosjektets fremgang og finne masse nyttige lenker. Vi tror folk i Kristiansand mer enn gjerne bidrar til å minske ressursbruk dersom det legges til rette for det.

Vi håper å være igang i løpet av vinteren 2023 sånn at vi er klare når dere starter å rydde, bygge og kaste til våren.

Bildene under er hentes fra ulike inspirasjonskilder på nett og er bare noen få av tusenvis på tusenvis av ombruksideer og ting som enkelt lages av rester.

Ombrukssenter Kristiansand

1 600 kroner innsamlet

6 givere
Avsluttet 23.12.2022
0% av 400 000 kr
Rune Rasmussen Væting sitt profilbilde
Verifisert
Rune Rasmussen Væting mottar pengene
Avsluttet
Del innsamlingen
Facebook
Twitter
Plakat
Lagre bildet på telefonen din og last bildet opp på Instagram som et vanlig innlegg eller i story.
Skriv ut en plakat og heng den opp i ditt nabolag eller legg den i naboenes postkasse.
Skriv ut QR-koden og vis den frem til potensielle givere slik at det blir enklere for dem å gi.
Rune Rasmussen Væting er ansvarlig for innholdet i denne innsamlingen og for at pengene går til angitt formål. Mistanke om brudd på våre vilkår? Rapporter den til oss.

Se hva andre spleiser på 🙌

Tenker du på å lage en spleis til noe du brenner for? Vi har samlet et knippe inspirerende spleiser!
Se flere spleiser vi heier på

Uuups! Du bruker en utdatert nettleser.

Med nettleseren du nå bruker vil spleis.no ikke kunne brukes skikkelig. Men fortvil ikke! Du har flere muligheter;

  1. Bytt til en annen nettleser, for eksempel Google Chrome
  2. Fortsett på mobiltelefonen, bare skriv inn adressen:
  3. Lukk denne boksen, og fortsett på eget ansvar

×