LukkVi bruker informasjonskapsler for å forbedre brukeropplevelsen. Les mer om personvern på Spleis eller finn lenken igjen i bunnen av siden.
Prosjektbilde for Skole og utdanning til barna i Nepal

Skole og utdanning til barna i Nepal

Tusen takk for all støtte vi har mottatt. Vi er snart helt i mål. Og av 250 000 kroner har vi  samlet inn hele 180 000 kroner. Vi er uendelig takknemlig. 


Målet vårt
mål er å sette opp en skole i en landsby valgt gjennom kartlegging fra Sonam Girmi Family Foundation, drevet Jangbu Sherpa. Skolen vil være ferdgistilt ila høsten 2018. 

Jeg har vært så heldig å få se og oppleve det fantastiske folket i Nepal. Jeg dro til Nepal for å drive høyfjellsbestigning og gjennomføre en av mine store drømmer. Det å få oppleve dette fantastiske landskapet og drive på med det jeg elsker mest i dette området som preges av høye og legendariske fjell. 

Når jeg var i fjellene i Nepal ble jeg veldig syk og fikk bakterie infjeksjon med påfølgende høydesyke og lungeødem. Dette er en livstruende og kritisk tilstand, når man er i høyden og man må raskt komme seg ned.

Jeg ble heldigvis tatt hånd om av de lokale og evakuert ned til sykehus i Kathmandu med helikopter. 

Kjærligheten og oppfølgningen av de lokale har vært og er et utrolig sterkt minne. Det var en utrolig sterk og flott opplevelse. 

Nepal er et av verdens fattigste land og det har en sterk historie om borgerkrig og flere naturkatastrofer. 25 april 2015 opplevde de et av de største og sterkeste jordskjelvene som er målt. 

Jordskjelvet etterlot enorme materialistiske skader, drepte over 7000 mennesker og skadet mer enn 14000. Alle er påvirket av dette jordskjelvet og mistet noen de var glad i eller kjente. 

Jeg har sett noe av skadene og har vært så heldig og møte flere av de som står på time etter time for å bygge nasjonen og landsbyene opp igjen. Jeg forelsket meg i Nepal og folket. De er så utrolig ydmyk, i møte kommende og deres holdning er til forbilde for oss andre. 

De er ikke like heldig som oss. Likevel biter de tennene sammen og bygger nasjonen opp gjennom hardt arbeid og dedikasjon. 

Jeg tror på utdanning og jeg tror på den neste generasjonen. Om vi skal bygge en bedre framtid må vi fokusere på de unge. Vi må sørge for at de får et godt fundament gjennom muligheten til en god utdannelse. I Nepal er det flere unger som ikke har tilgang til skole, de har ikke skolebøker og klasserom. De har ikke skikkelige klær som er laget for de ekstreme forholdene som er der nede. Og det er mange som sliter med å skaffe mat på bordet. 

Om vi skal endre på dagens situasjon må vi starte med å forbedre situasjonen for de unge. Vi må sørge for at de får muligheten til skikkelig skolegang. Denne muligheten må alle barn bli gitt. 

Vær så vennlig og hjelp oss endre dagens situasjon og tilby skolegang for de minste og det fantastiske folket av Nepal.

Vi gjør dette sammen og det er opp til dere og gjøre en forskjell. 

Alle midler går direkte til prosjektet og Stetind forening for nødhjelp gir ikke ut honorar til dem som bidrar. 

For mer informasjon, besøk vår nettside:
https://www.stetindaid.com

Hjertelig hilsen,

Bjørn Forthun

Skole og utdanning til barna i Nepal

50 000 kroner innsamlet

61 givere
Avsluttet 18.05.2018
100% av 50 000 kr
Bjørn Forthun sitt profilbilde
Verifisert
Bjørn Forthun
står bak spleisen
Avsluttet
Del innsamlingen
Facebook
Twitter
Plakat
Lagre bildet på telefonen din og last bildet opp på Instagram som et vanlig innlegg eller i story.
Skriv ut en plakat og heng den opp i ditt nabolag eller legg den i naboenes postkasse.
Skriv ut QR-koden og vis den frem til potensielle givere slik at det blir enklere for dem å gi.
Bjørn Forthun er ansvarlig for innholdet i denne innsamlingen og for at pengene går til angitt formål. Mistanke om brudd på våre vilkår? Rapporter den til oss.

Se hva andre spleiser på 🙌

Tenker du på å lage en spleis til noe du brenner for? Vi har samlet et knippe inspirerende spleiser!
Se flere spleiser vi heier på

Uuups! Du bruker en utdatert nettleser.

Med nettleseren du nå bruker vil spleis.no ikke kunne brukes skikkelig. Men fortvil ikke! Du har flere muligheter;

  1. Bytt til en annen nettleser, for eksempel Google Chrome
  2. Fortsett på mobiltelefonen, bare skriv inn adressen:
  3. Lukk denne boksen, og fortsett på eget ansvar

×