LukkVi bruker informasjonskapsler for å forbedre brukeropplevelsen. Les mer om personvern på Spleis eller finn lenken igjen i bunnen av siden.
Prosjektbilde for Redd beina til hesten Einar

Redd beina til hesten Einar

5. mai 2018 kom det en hovslager til en stall i Andebu, Vestfold. Han skulle fikse på høvene til Einar. Einar sin eier dro for å kjøpe sko mens hovslageren holdt på med "beskjæring" av høvene.. Men denne hovslageren brukte ikke en vanlig fil, men en elektrisk høvel. Han skar hesten så til de grader til blods. Han fikk gjort dette på 3 bein før stalleier kom til og stoppet han. Veterinær med tilkalt med en gang. Hovslageren har ødelagt så mye av beina til Einar at det er usikkert om han blir bra eller må avlives. 

Eier av hesten ville avlive han etter at han viste tegn på at han var i store smerter. En ny veterinær ble tilkalt for å avlive, men hun mente det var gode sjanser for at han kunne bli bra. Hun satte han derfor på annen type smertelindring og oftere. 

Advarselen under ble lagt ut på facebookgruppen Hest i Vestfold og var starten på dette prosjektet. 

ADVARSEL   Denne hesten har blitt beskjært med elektrisk høvel av en «hovslager» på en stall i Andebu idag. Oppfordrer alle til å være kritisk til hvem de lar sko hesten sin. Ta alltid en «bakgrunnssjekk» før du bruker en smed du aldri har brukt før. I dette tilfellet har veterinær og mattilsyn blitt kontaktet.

Bildene og teksten (advarselen) over er hentet fra facebook gruppen Hest i Vestfold.

Einars gamle eier Kristine fikk tidlig nyss om dette. Hun hadde Einar fra føll til han var 16 år og solgte han med svært tungt hjerte. Kristine ønsket at Einar skulle få en sjanse så det ble bestemt at hun da skulle overta Einar igjen. Og da også utgiftene dette medfører.   

Einar vil trenge tett oppfølging fra veterinær fremover og trenger å få støpt høvene sine hver 4. uke. Dette blir store kostnader å bære for Einars kjære eier. Veterinærutgiftene så langt ligger vel på rundt 7 000,- så blir det nytt veterinærbesøk i slutten av denne uken. Støpingen vil koste ca 4-5000,- gangen. 

Situasjonen nå er at Einar trenger mye hovstell på 3 av beina sine. Det blir fortløpende vurdert hvorvidt det er forsvarlig å la han leve eller ei. Men han har vist fremgang og er blitt lettere å bandasjere. 

Ang. hovslager så er Mattilsynet koblet inn og han er eller skal bli politianmeldt (litt usikker på hvorvidt det er gjort pr. d.d.)

Kristine er student og mor til 2. Så økonomien er ikke der for slike store kostnader. Men kjærligheten til Einar gjør at man virkelig prøver å redde han. Jeg lager denne spleisaksjonen for å prøve å hjelpe min venninne. Hvis noen ønsker å bidra så er vi veldig takknemlig. Vi har laget en facebook side for Einar til oppdateringer, for at de som ønsker det skal kunne følge fremgangen hans. https://www.facebook.com/hesteneinar/ 

Fra sårstell 08. mai:

Redd beina til hesten Einar

37 150 kroner innsamlet

227 givere
Avsluttet 25.06.2018
Sonja Ullestad sitt profilbilde
Verifisert
Sonja Ullestad mottar pengene
Avsluttet
Del innsamlingen
Facebook
Twitter
Plakat
Lagre bildet på telefonen din og last bildet opp på Instagram som et vanlig innlegg eller i story.
Skriv ut en plakat og heng den opp i ditt nabolag eller legg den i naboenes postkasse.
Skriv ut QR-koden og vis den frem til potensielle givere slik at det blir enklere for dem å gi.
Sonja Ullestad er ansvarlig for innholdet i denne innsamlingen og for at pengene går til angitt formål. Mistanke om brudd på våre vilkår? Rapporter den til oss.

Se hva andre spleiser på 🙌

Tenker du på å lage en spleis til noe du brenner for? Vi har samlet et knippe inspirerende spleiser!
Se flere spleiser vi heier på

Uuups! Du bruker en utdatert nettleser.

Med nettleseren du nå bruker vil spleis.no ikke kunne brukes skikkelig. Men fortvil ikke! Du har flere muligheter;

  1. Bytt til en annen nettleser, for eksempel Google Chrome
  2. Fortsett på mobiltelefonen, bare skriv inn adressen:
  3. Lukk denne boksen, og fortsett på eget ansvar

×