LukkVi bruker informasjonskapsler for å forbedre brukeropplevelsen. Les mer om personvern på Spleis eller finn lenken igjen i bunnen av siden.
Prosjektbilde for Fortsettelsen av renovering av småbruket til de hjemløse hundene

Fortsettelsen av renovering av småbruket til de hjemløse hundene

Renovering av de hjemløse hundenes småbruk
Den 01.juli 2018 har det blitt forbudt å importere de hjemløse hundene til Norge. Vi ber dere derfor om å hjelp oss å hjelpe gatehundene de der de er, med å tilrettelegge dette småbruket som hundene og de frivillige fra Norge skal kunne bruke. 

Hjelp oss å bygge opp dette småbruket så det kan bli et godt alternativ til et hjem for de hjemløse hundene. For mange vil dette bli det nærmeste hjem de noen gang vil komme. Hjelp oss å gjøre det så hjemmevennlig og koselig som mulig for de heldige som får hjelp fra oss. 

Ved god hjelp av våre faste følgere, og ved stadige innsamlinger så har vi greid å kjøpe inn et småbruk til de hjemløse hundene i Sanski Most. Småbruket er på ca 4 mål og trengte omfattenede renovering.

Vi har satt opp Spleis til renovering tidligere, men vi kom til kort med pengene når det er så mye som må renoveres, gjerdes inn, isoleres, rives, og vi hadde dessverre en sommer der vi kom til kort med de faste driftsutgiftene for hundegården, hvor vi måtte prioritere å betale for mat, dyrlege og hundepassere.

Vi tok oss vann over hodet da vi begynte å bestille dobbelt så mye med mat for å mate hundene som bor på søppeldynga utenfor hundegården - driftskostnadene økte mens det gikk nedover med støtten og med bidrag. I tillegg så fikk vi en regning på eiednomsskatt fra Sanski Most kommune som vi må betale, den er på 10.000kr, altså 5 % av verdien på småbruket. 

Det koster mye penger å drifte en hundegård med 150+ hunder. Dyrlegen som inkluderer kontinuerlige steriliseringer er vår aller største utgiftspost. Så kommer maten både til de hundene i hundegården og til de utenfor hundegården som bor på søppeldynga, betaling for vedlikehold til 4 hundepassere som jobber hver dag fra 08-16, midler til vedlikehold av hundegården som pukk, rengjøringsmidler, høy, bensin til både bil og strømaggregat osv. 

100.000kr forsvinner fort hver måned. Om kostnadene fordeles jevnt per hund, så er det snakk om ca 650kr per hund i måneden inkludert alt fra mat, ly, dyrlege, pass og rengjøring. Omtrent det en sekk med hundefôr i Norge koster.Og ofte så klarer vi ikke å samle inn nok til driftskostnadene tidsnok. 

Det koster oss krefter å be følgere om støtte stadig, men vi har ingen valg- om vi ikke går tilbake til når vi startet opp da det var ned til ett måltid om dagen og dyrlege ved akuttebehov samt en dyrepasser. Dette fører selvsagt til uro blant hundene, og det igjen resulterer i flere angrep og slåsskamper blant dem, som igjen resulterer i flere dyrlegeregninger for å sanere skadene, dersom de kan saneres. 

Det å ha klart å samle inn så mye til å kjøpe småbruket og til å ha pusset opp en god del i tillegg til de faste månedlige driftsutgiftene er bemerkerselsverdig i seg selv. Dette kan vi takke våre ivrige støttespillere for!

Ved renoveringen så forsvinner penger fortere ut enn de kom inn, det kjenner alle som har bygd opp og renovert noe i sitt liv. 100.000kr kommer man ikke langt med i Norge men vi får gjort en god del likevel i Bosnia. 

Vi har følgene som vi ønsker å bruke disse pengene som samles inn nå:

- renovering av kjøkkenet i frivillighuset

- renovering av badet i frivillighuset

- innvendig isolering og oppussing av stallens andre etasje 

- oppussing av stallens første etasje

Vi har flere ting på listen som må gjøres og pengene brukes til det de strekker til. Blir det penger igjen, så går de til neste ting på liste, eller til å hjelpe til om vi kommer til kort ved driftsutgiftene, slik vi alltid har gjort.

Flere ting som vi har på vår liste foreløpig er (disse inngår ikke i denne innsamlingen);

- støping av grunn til- og flytting av to isolater (med 5 boks hver) fra hundegården til småbruket

- bygge om det ene rommet som har egen utgang/terassedør til "akuttrom/undersøkelsesrom" for dyrlegen

- oppdeling av småbruket til flere sektorer, slik det er i hundegården. 

- leie inn elektriker til gå over det elektriske og rette opp feilene

- sette opp utvendig belysning og varme både i frivillighuset og i stallen

- kjøp av inventar frivillighuset og innkjøp av flere hundehus

Per idag så er hundene i vår hundegård like ved søppeldynga, der de stadig er utsatt for skyting, sabotasje og stank fra søppeldynga som befinner seg like ved hundegården. Vi ønsker å gi dem et verdig liv langt fra søppeldynga og ikke minst at våre hundepassere skal slippe å puste inn stanken hver dag de er på jobben i hundegården.

Denne Spleisen går kun i 14 dager da vi har 4 stykker fra Norge som reiser ned til hundegården om 2 uker og skal hjelpe til i 2 uker om vi greier å samle inn nok med midler til renovering. 

Vi håper at alle som føler seg kallet kan bidra, så vi får samlet inn så mye som mulig. Det er flere ivrige frivillige fra Norge som kontakter oss og som vil reise ned og besøke hundegården og hjelpe til. Vi gleder oss til å kunne flytte hundene til småbruket (helst før den verste vinteren begynner) og til at vi kan ta imot frivillige fra Norge på småbruket. 

I tillegg til Spleis kan de som ønsker støtte våre faste månedlige driftsutgifter på følgende måter; 

Vipps 97872

Kontonummer: 1503.89.50409

paypal: paypal.me/gatehunderbosnia

Og til slutt; hilsen til alle sammen fra to små første beboere på småbruket som blir tatt vare på av våre hundepassere :)

P.S: Siden mange spør oss om grasrotandel både via meldinger og via mail; Vi jobber med å få oss godkjent til å kunne ta imot grasrotndel, noe som viste seg å være en smule komplisert for intenasjonale organisasjoner. Men vi tror at vi skal greie å få dette også på plass. Vi vil kunngjøre det på siden vår så fort det er på plass, helst i løpet av høsten/vinteren.

Fortsettelsen av renovering av småbruket til de hjemløse hundene

38 150 kroner innsamlet

115 givere
Avsluttet 30.09.2018
38% av 100 000 kr
Avsluttet
Del innsamlingen
Facebook
Twitter
Plakat
Lagre bildet på telefonen din og last bildet opp på Instagram som et vanlig innlegg eller i story.
Skriv ut en plakat og heng den opp i ditt nabolag eller legg den i naboenes postkasse.
Skriv ut QR-koden og vis den frem til potensielle givere slik at det blir enklere for dem å gi.
STØTT GATEHUNDER I BOSNIA (FREDRIKSTAD) er ansvarlig for innholdet i denne innsamlingen og for at pengene går til angitt formål. Mistanke om brudd på våre vilkår? Rapporter den til oss.

Se hva andre spleiser på 🙌

Tenker du på å lage en spleis til noe du brenner for? Vi har samlet et knippe inspirerende spleiser!
Se flere spleiser vi heier på

Uuups! Du bruker en utdatert nettleser.

Med nettleseren du nå bruker vil spleis.no ikke kunne brukes skikkelig. Men fortvil ikke! Du har flere muligheter;

  1. Bytt til en annen nettleser, for eksempel Google Chrome
  2. Fortsett på mobiltelefonen, bare skriv inn adressen:
  3. Lukk denne boksen, og fortsett på eget ansvar

×