LukkVi bruker informasjonskapsler for å forbedre brukeropplevelsen. Les mer om personvern på Spleis eller finn lenken igjen i bunnen av siden.
Prosjektbilde for Jeg kjenner noen som ikke får feire jul

Jeg kjenner noen som ikke får feire jul

Pengene går til familien Dutko i USA.De har to autistiske barn.Far ble ufør for 4 år siden etter traumer fra militæret.Mor lider av lavt stoffskifte. Alle lege/doktor regninger gjør at de ikke får endene ti å møtes.Hjelp dem å få feiret Jul.

Hei. Jeg kjenner en familie, en familie jeg aldri har møtt, men har hatt kontakt med siden 2003. Det startet med Robin. En dedikert musikkelsker. Med felles interresser innen temaet møttes vi gjennom internett og diskuterte med hverandre. Vi delte musikk, tanker om livet, politikk og fremtiden. I årene som gikk holdte vi kontakten og vi bygde et vennskap, som til tross for at vi aldri har møttes fysisk føles veldig nært.
Robin møtte Greg, og jeg ble etterhvert også kjent med han. Vi har snakket om mye og mangt, delt bilder av livet vi lever og sett hverandres barn vokse opp.
Greg hadde jobb som postbud etter at han hadde tjenestegjort som "førstehjelpslege" i militæret. Eller "medic" som det kalles.
Greg hadde da en sønn som fra tidlig alder ble diagnostisert med autisme. Etterhvert fikk han en til sønn med Robin, også diagnostisert med autisme.
Det ble mye arbeid med barna, men både Greg og Robin gjorde så godt de kunne. Etterhvert ble Greg dårlig. Han følte han ikke kunne gjøre jobben sin skikkelig, fikk vanskeligheter i situasjoner med mennesker, og vonde tanker og traumer fra tiden i militæret hjemsøkte han. Han fikk angst og klarte ikke lengre å forholde seg til jobben. Det han ikke visste var at han også etterhvert skulle bli diagnostisert med en mildere form for autisme, også kalt asbergers syndrom.
Etter dette ble han satt på det som i usa kalles for "disability". Det vil si uføretrygd på norsk. Jeg husker dette godt, vi snakket mye om dette og han tok det svært tungt. Men tiden gikk, han hadde iallefall Robin og barna. Etterhvert aksepterte han sin virkelighet og tilpasset seg. Han hadde iallefall en liten inntekt og Robin hadde fast jobb som farmasøyt på et apotek.
Intill rundt 3 år siden skulle det vise seg at også Robin ble rammet av sykdom, det vi i norge kaller lavt stoffskifte. Hun hadde helseforsikring gjennom jobb. Men på grunn av reglene kvalifiserer hun ikke fordi de mener dem tjener for godt. I usa har de en slags sykelønnsordning som tilsa at de hadde det tilsammen. Men det er ikke alltids at ting fungerer som det burde. Robin ble tvunget til å betale sine egne regninger for medisiner og operasjoner. Guttene er begynt å bli så gamle at de har mistet støtten de hadde for å dekke deres medisinske utgifter.
Jeg har ikke den hele og fulle oversikten over deres situasjon. Det amerikanske byråkratiet er ikke enkelt å forstå seg på. Selv om jeg har prøvd.
Det jeg imidlertid skjønner er at de, gjennom de siste tre årene har blitt låst fast i en slags "mellom barken og veden" situasjon. Jeg syns uendelig synd i dem, spesielt barna, og jeg har prøvd å hjelpe de når jeg kan.
Mitt høyeste ønske for i år er å hjelpe dem å få en fin jul, men da trenger jeg hjelp fra dere! Jeg ønsker å samle inn penger slik at de får seg et fint juletre, en god julemiddag og julegaver til barna.
Med alle midler vi har i dag, tror jeg at jeg kan få dette til. Men jeg trenger dere.
Alle som kan hjelpe kan bruke vipps og donere det de kan. Om så det bare er en krone dere kan avse vil det være til god hjelp. ALLE bidrag over vipps vil bli kvittert til eventuelle givere og beløpet i sin helhet vil bli overført via paypal og kvittert.
Jeg ber dere, hjelp meg å hjelpe Dutko-familien få en uforglemmelig jul!
 

Jeg kjenner noen som ikke får feire jul

2 775 kroner innsamlet

20 givere
Avsluttet 19.12.2018
92% av 3 000 kr
Bent-Arne Mathisen sitt profilbilde
Verifisert
Bent-Arne Mathisen mottar pengene
Avsluttet
Del innsamlingen
Facebook
Twitter
Plakat
Lagre bildet på telefonen din og last bildet opp på Instagram som et vanlig innlegg eller i story.
Skriv ut en plakat og heng den opp i ditt nabolag eller legg den i naboenes postkasse.
Skriv ut QR-koden og vis den frem til potensielle givere slik at det blir enklere for dem å gi.
Bent-Arne Mathisen er ansvarlig for innholdet i denne innsamlingen og for at pengene går til angitt formål. Mistanke om brudd på våre vilkår? Rapporter den til oss.

Se hva andre spleiser på 🙌

Tenker du på å lage en spleis til noe du brenner for? Vi har samlet et knippe inspirerende spleiser!
Se flere spleiser vi heier på

Uuups! Du bruker en utdatert nettleser.

Med nettleseren du nå bruker vil spleis.no ikke kunne brukes skikkelig. Men fortvil ikke! Du har flere muligheter;

  1. Bytt til en annen nettleser, for eksempel Google Chrome
  2. Fortsett på mobiltelefonen, bare skriv inn adressen:
  3. Lukk denne boksen, og fortsett på eget ansvar

×