LukkVi bruker informasjonskapsler for å forbedre brukeropplevelsen. Les mer om personvern på Spleis eller finn lenken igjen i bunnen av siden.
Prosjektbilde for Hjelp Isabella

Hjelp Isabella

Isabella lider av den uhelbredelige sykdommen Tay- Sachs, en sykdom som har gitt henne en levetid på 3 til 4 år. Vi ønsker å bidra med mindre økonomisk bekymring for familien. Vi ønsker at de skal få muligheten til å skape gode minner sammen med henne.

Gleden av å se at Isabella startet å både rulle og pludre i en alder av 4 mnd gjorde at familien trodde at alt var normalt. Etter at hun fylte 5 mnd begynte mistanken å melde seg. Isabella stoppet ikke med den typiske barneskjelingen og familien oppsøkte derfor hjelp. Etter å ha besøkt tre av våre lokale sykehus ble det tatt blodprøver og diverse tester. Denne tiden var preget av mye usikkerhet. I de neste 3 månedene sluttet hun å rulle, hun sluttet å pludre og "prate", og familien la også merke til at hun ble slappere og mere lei seg. I april, etter over 15 sykehusbesøk, fikk de endelig blodprøvesvarene. Svarene var de verst tenkelige svarene som foreldre kan få. Isabella ble diagnostisert med Tay- Sachs sykdom. Dette er en arvelig sykdom som viser seg allerede i første leveår og som fører til døden i løpet av få år.  Familien hadde allerede fått en indikasjon på at datteren ble testet for de mest alvorlige sykdommene. Men at svarene skulle føre til det mest utenkelige er helt ubegripelig. 

I Norge er Tay- Sachs sykdom meget sjelden. Den finnes hos omtrent 1:250.000 fødte. Sykdommen skyldes mangel på enzymet heksosaminidase A. Sykdommen forløper seg med synstap, psykomotorisk utvikling og nevrologiske utfall. Mange rammede utvikler epilepsi og hjerneskade er raskt fremadskridende. 

Beskjeden familien fikk var kort og enkel. Sykdommen Isabella nå har kan ikke gi noen positive nyheter. Hun trenger begge sine foreldre samt familie fremover. Tidsperspektivet er uant, men ut ifra de tegnene som har kommet er de heldige om de har henne til hun er 3-4 år. 

Isabella fyller ett år den 1. mai 2019. Hun smiler ikke så mye mere, og hun klarer ikke lengre å få i seg brødmat eller grøt som er beregnet for barn i hennes alder. Dagene går med til fysioterapi, gå turer og synstrening.

Formålet med denne innsamlingen er at familien skal få slippe økonomiske bekymringer den siste tiden de har sammen med Isabella. Vi ønsker at de skal få bruke tiden sin sammen med henne, skape gode minner, dra på småturer med henne for å koble av, fritidsaktiviteter som Isabella kan ha glede av og prøve å få hverdagen så gledelig og betydningsfull som mulig. 

Alle bidrag, store som små, settes enormt pris på. Man blir helt maktesløs i en slik situasjon. La oss slå ring om denne familien og hjelpe så godt vi kan. 

Hjelp Isabella

117 215 kroner innsamlet

511 givere
Avsluttet 31.08.2019
Lars Jhonatan Kyllo sitt profilbilde
Verifisert
Lars Jhonatan Kyllo mottar pengene
Linda-Pernille Lyngstad Sildnes sitt profilbilde
Verifisert
Linda-Pernille Lyngstad Sildnes
står bak spleisen
Avsluttet
Del innsamlingen
Facebook
Twitter
Plakat
Lagre bildet på telefonen din og last bildet opp på Instagram som et vanlig innlegg eller i story.
Skriv ut en plakat og heng den opp i ditt nabolag eller legg den i naboenes postkasse.
Skriv ut QR-koden og vis den frem til potensielle givere slik at det blir enklere for dem å gi.
Linda-Pernille Lyngstad Sildnes er ansvarlig for innholdet i denne innsamlingen og for at pengene går til angitt formål. Mistanke om brudd på våre vilkår? Rapporter den til oss.

Se hva andre spleiser på 🙌

Tenker du på å lage en spleis til noe du brenner for? Vi har samlet et knippe inspirerende spleiser!
Se flere spleiser vi heier på

Uuups! Du bruker en utdatert nettleser.

Med nettleseren du nå bruker vil spleis.no ikke kunne brukes skikkelig. Men fortvil ikke! Du har flere muligheter;

  1. Bytt til en annen nettleser, for eksempel Google Chrome
  2. Fortsett på mobiltelefonen, bare skriv inn adressen:
  3. Lukk denne boksen, og fortsett på eget ansvar

×