LukkVi bruker informasjonskapsler for å forbedre brukeropplevelsen. Les mer om personvern på Spleis eller finn lenken igjen i bunnen av siden.
Prosjektbilde for Pappa vil leve

Pappa vil leve

Alle monner drar, så all støtte vil hjelpe på. Pengene vil gå til alt fra reisen ned til Tyskland, men forhåpentligvis også til selve behandlingen. Hver behandling ligger på omtrentlig 250 000 kr inklusiv reisen ned.

  

Det var i april i fjor (2018) at han fikk beskjeden om at han hadde kreft. Kreft i galleveiene men alikevell bukspyttkjertelkreft. En av de verste beskjedene en mann i sin beste alder kan motta. Han gikk siden igjennom fire knallharde cellegiftkurer iløpet av sommeren og utover høsten, før han i Oktober ble kandidat til en omfattende operasjon for å fjerne kreften.  En operasjon som tok for seg en omrokkering og sammenlapping av diverse organer i magen og fordøyelsessystemet. Det var knallhardt, og gikk hardt utover vekten. Han som allerede hadde mistet mye vekt, gikk nå ned mer og slet enda mer med å ta til seg næring. 

Operasjonen fikk fjernet nesten alt, unntatt en liten del som var grodd sammen med hovedpulsåren og som dermed ikke lot seg fjerne. Fram til nyttår måtte kroppen få gro før videre behandling kunne begynne. Deretter ble det stråling. En strålingsdose som skulle ta fem uker, ble tatt på to. Svulsten var vokst betraktelig, men man måtte nå la strålingen virke i kroppen i noen måneder før man tar en ny sjekk. Det ble til over påsken.
 

Den hadde ikke minsket, den hadde fortsatt å vokse. Så kommer beskjeden, nærmest nøyaktig ett år etter diagnosen ble konstatert; det er ikke mer å gjøre. Ikke her i Norge. Nå blir det smertelindring fram til det hele er over. Han hadde ønske om å ta seg en siste ferie til Thailand sammen med sine tre barn og hans kone. Eventuelle forverringer av hans helsetilstand gjør at legene nå fraråder han dette.

Diverse plager, smerter og komplikasjoner får tiden til å gå mot sommer. Av ren tilfeldighet kommer vi over en annonse som viser til en behandling i utlandet, nærmere bestemt i Tyskland. Dette sykehuset er enerådende på denne behandlingsformen, i hele verden. En behandlingsform med cellegift som behandler lokalt/regionalt framfor systemisk i hele kroppen. 

På en torsdag i starten av juli (2019) bestemte vi oss for å prøve, gi det en sjanse og forhåpentligvis utsette det man går i møte. Søndagen reiste vi ned. inngrepet ble utført allerede tirsdagen, men selve behandlingsoppholdet er på rundt ti dager i slengen, litt ekstra tid for å komme seg etter inngrepet  og ta eventuelle komplikasjoner før en hjemreise. Kun få timer etter inngrepet er han ute på balkongen og soler seg, men blir bedt om å holde sengen noen dager for å la kroppen lege seg litt. Etter noen dager merker at han mindre smerter i ryggen, og merker plutselig at han kan ha vannlatning på dagen, framfor kun om natta som det har vært det siste året. Dette til stor lettelse, selv om man var redd for å ta gleden på forhand.
 

Først etter to gjennomførte behandlingsrunder kan en foreta en ny CT, for å sjekke eventuelle resultater, og vurdere behandlingforløpet videre. Kanskje man kan doble dosen, endre virkemidlene i cellegiften osv. Den andre behandlingen vil skje nå i slutten av juli. Hvor mange behandlinger totalt som skal gjennomføres vet vi ikke før etter CT, men man kan regne med en fire behandlinger minimum.

Betalingssummen for en behandling skal være innbetalt før man starter på inngrepet, og det er desverre ikke mange som sitter på slike summer. Man ser seg derfor nødt til å selge unna diverse utstyr for å få råd til all behandling, men det er ikke noe som gjøres over natta. 

All støtte og bidrag vil monne og mottas med STOR takknemmelighet. 

Pappa vil leve

234 780 kroner innsamlet

423 givere
Avsluttet 25.07.2019
Marion Berg Vian sitt profilbilde
Verifisert
Marion Berg Vian mottar pengene
Avsluttet
Del innsamlingen
Facebook
Twitter
Plakat
Lagre bildet på telefonen din og last bildet opp på Instagram som et vanlig innlegg eller i story.
Skriv ut en plakat og heng den opp i ditt nabolag eller legg den i naboenes postkasse.
Skriv ut QR-koden og vis den frem til potensielle givere slik at det blir enklere for dem å gi.
Marion Berg Vian er ansvarlig for innholdet i denne innsamlingen og for at pengene går til angitt formål. Mistanke om brudd på våre vilkår? Rapporter den til oss.

Se hva andre spleiser på 🙌

Tenker du på å lage en spleis til noe du brenner for? Vi har samlet et knippe inspirerende spleiser!
Se flere spleiser vi heier på

Uuups! Du bruker en utdatert nettleser.

Med nettleseren du nå bruker vil spleis.no ikke kunne brukes skikkelig. Men fortvil ikke! Du har flere muligheter;

  1. Bytt til en annen nettleser, for eksempel Google Chrome
  2. Fortsett på mobiltelefonen, bare skriv inn adressen:
  3. Lukk denne boksen, og fortsett på eget ansvar

×