Hjelp Heidi Alice å få stoppet sin MS med stamcelletransplantasjon.
129 300 kr
310 givere
Avsluttet
129 300 kr25 % av 500 000 kr

Hjelp Heidi Alice å få stoppet sin MS med stamcelletransplantasjon.

Pengene går til stamcellebehandling i Moskva for Heidi Alice.

Historien fortalt av lillesøster, Bente. 

For 11 år siden mistet min søster følelsen i føttene og fikk store problemer med koordinasjonen, og ble liggende i sengen. Hun fikk beskjed av sin lege om at det lignet på MS (Multippel sklerose) men de kunne ikke se på sykehuset at dette skulle være MS. Hun måtte dra hjem og ta tiden til hjelp. Tiden hjalp, hun ble bedre og var raskt ute i jobb igjen, men skadene på nervetrådene i hjernen hadde kommet for å bli. Bortsett fra at hun slet med følelsen av å være konstant sliten og trøtt, fungerte hun jo fysisk. Hun har hele sin tid jobbet ekstremt mye, å mindre ble det ikke da hun startet sitt eget selskap i 2014. 

At hun var unormalt sliten var derfor ikke noe vi i familien tenkte så mye over, hun har alltid strukket seg langt enten det gjaldt firmaet, kunder eller kollegaer. Hun legger sjelen sin i det hun brenner for. Mistanken om at hun var utslitt ble ikke mindre da legene mente hun hadde møtt den berømte veggen og sykemeldte henne.

Jeg aner ikke hvor mange ganger jeg har fortalt henne at hun må jobbe litt mindre så hun ikke sliter seg helt ut. Hun smiler tilbake med det lureste smilet og svarer «jeg vet det».

I august fikk hun svaret hun selv hadde fryktet i mange år. Hun våknet fredag 2 August med redusert syn på det ene øyet. Hun ble da lagt inn på sykehuset for utredning. Mens hun lå på sykehuset og ventet på svar ble hun verre. Kroppen begynte å føles nummen og rar, synet ble redusert også på det andre øyet og hun følte seg utmattet. Etter 5 dagers venting hadde de endelig tid til å gjennomføre en MR undersøkelse og hun fikk diagnosen MS (multippel sklerose). 

MS er en sykdom som angriper sentralnervesystemet, det vil si hjerne og ryggmarg. Skader kan ikke reverseres når de først har gjort seg gjeldende. Det finnes ingen behandling i Norge som stopper sykdommen, kun bremsemedisiner som kan forsinke prosessen uten noe form for garanti da MS er en sykdom som forløper seg ulikt fra person til person. Vanlige funksjonstap for MS pasienter er spastisitet, lammelser, synsforstyrrelser/blindhet, nedsatt følsomhet, problemer med svelg, smerte i kroppen, utmattelse og tretthet ++. MS forkorter levealderen med opptil 12 år. Kroppen svekkes for hvert attakk og man vet aldri når et nytt attakk kommer, hvor det vil ramme og hvor hardt det vil ramme. 

Heidi Alice ønsker å dra til Moskva for å gjennomføre sin stamcelletransplantasjon med mål om å bli frisk. Her finnes det dyktige leger som har gjennomført operasjonen på flere nordmenn med stort hell og flere har også opplevd å få reversert skader. 

Heidi Alice sliter i dag med synet, nummenhet og kraftløshet i kroppen, svimmelhet og utmattelse. Det siste attakket har satt henne såpass tilbake at vi nå ikke ønsker å vente på flere attakk. Å sitte og vente på sykdommens neste trekk er en umenneskelig påkjenning både for henne, barna og familie. Det finnes kun 1 behandling som kan stoppe MS pr i dag. Helsemyndighetene i Norge ønsker ikke å gi den til Norske pasienter. De er i gang med et forskningsprosjekt på Haukeland, men Heidi Alice er ikke kvalifisert til å delta på dette. Derfor må hun ta behandlingen utenfor Norge, arrangere den selv og betale den av egen lomme. Behandlingen koster 450.000Nok. En halv million er mye penger for enhver familie og nå trenger vi som står Heidi Alice nær litt hjelp til å samle inn så mye vi klarer for å hjelpe henne på veien til Moskva slik at hun får gjennomført sin stamcelletransplantasjon. 

Transplantasjonen vil gi Heidi Alice en fair sjanse til å få livet sitt tilbake. Heidi Alice er mamma til Victoria på 5 år, storesøster Kimberly (18) og storebror Rino (23). Vi vil så gjerne at hun skal bli frisk.  

Alle bidrag hjelper, og vi vil takke alle fra bunnen av våre hjerter.

Hilsen lillesøster


Ønsker du å støtte denne innsamlingsaksjonen utenfor Spleis kan du benytte kontonummer: 1208.47.38571 (DNB). Vipps kan også gjøres direkte til tlf nummer: 46696698 med en hilsen til Heidi Alice. Pengene blir samlet i en pott for betaling av behandlingen til sykehuset i Moskva: National Pirogov Medical Surgical Center, Moskva. Nok 450 000 pluss reisekostnader og assistanse til hjemreise. 

Opprettet av
VerifisertBente Karin Wennevik
Identifisert med BankID
Kontonummer er verifisert med BankIDPengene utbetales til Heidi Alice Vennevik
Del innsamlingen
Facebook
E-post
Lenke
Instagram
Bygg inn
Bente Karin Wennevik er ansvarlig for innholdet i denne innsamlingen og for at pengene går til angitt formål. Mistanke om brudd på våre vilkår? Rapporter den til oss.
Uuups! Du bruker en utdatert nettleser.

Med nettleseren du nå bruker vil spleis.no ikke kunne brukes skikkelig. Men fortvil ikke! Du har flere muligheter;

  1. Bytt til en annen nettleser, for eksempel Google Chrome
  2. Fortsett på mobiltelefonen, bare skriv inn adressen:
  3. Lukk denne boksen, og fortsett på eget ansvar

×