LukkVi bruker informasjonskapsler for å forbedre brukeropplevelsen. Les mer om personvern på Spleis eller finn lenken igjen i bunnen av siden.
Prosjektbilde for Sommerleir for krigsutsatte barn fra Øst-Ukraina

Sommerleir for krigsutsatte barn fra Øst-Ukraina

I 2018 ble vi forespurt om å hjelpe med å arrangere en leir i Norge

I februar/ 2018 kom forespørsel fra veldedighetsorganisasjonen GCS (Global Christian Support) Kiev Ukraina, om vi kunne tenke oss å hjelpe dem å arrangere en leir i Norge. Prosjektet deres, «Family -2- Family», har i de 4 årene krigen har pågått i Øst Ukraina, hjulpet noen av de mest utsatte barna, og gitt dem etterlengtede pusterom fra krigen. Støttepartnere i land som Canada, Spania, USA, Polen, Slovenia, Finland m.fl. har bidratt tildette. Totalt har ca. 1.500 barn fått komme på leir i utlandet. (programmet er beskrevet under https://family-2-family.org )

Totalt er over 500 000 barn rammet av krigen. For 200 000 av dem er det kritisk. Daglig er de vitne til krigens grusomheter. Mange av dem sliter med angst og traumer på grunn av dette. Flere av de barna vi har vært i kontakt med, har vært vitne til at noen har blitt skutt og drept. Mange av dem har mistet nære familiemedlemmer. Nesten samtlige har fått ødelagthjemmene sine. Lyden av skudd og bomber har holdt dem våkne om natta. De sliter med søvn og har mareritt. Mange av dem har blitt sengevætere. Daglig ser de lange kolonner av militærkjøretøy kjøre forbi husene deres. Skolene er bevoktet av bevæpnede soldater. Rett som det er må de avbryte undervisningen, og skynde seg ned i skolenes tilfluktsrom. Dette setter spor i et barn.

Noen av dem har oppholdt seg i ukesvis i tilfluktsrom, nesten uten mat og vann. Husene er kalde og mørke på grunn av mangel på elektrisitet og gass, og mange bor også uten innlagt vann. I tillegg er mange av dem på flukt. Mange har fått husrom hos familie og venner somhar det det trangt fra før av (en tilleggsbelastning), andre har flyttet fra flyktningeleir tilflyktningeleir. De som har det verst, er de som er innestengt i de okkuperte områdene, og som ikke kommer seg ut.

Flere av de vi tok i mot var foreldreløse. Mange hadde mistet faren sin. Andre levde ioppløste hjem på grunn av depresjoner, følelsen av håpløshet, og alkoholmisbruk. Mange har også mistet alt de eier, inkludert jobber som de har vært nødt til å flykte i fra.

I 2018 tok i mot 25 barn i alderen 10-14 år, 13 gutter og 12 jenter. Felles for dem alle var at de kom fra krigssonen. Barna kjente ikke hverandre fra før. De ble håndplukket av medarbeidere i GCS, og de med størst behov ble prioritert. Fem ledere fra Ukraina var med dem. Lederen for «Family-2- Family», Iryna Bybak, var også med. Hun er psykolog. Hun har kurset 20-talls frivillige som har vært med som ledere på de ulike leirene. Meningen er å gi barna terapi under oppholdet, samtidig gi dem et pusterom, samt rike og gode opplevelser.

Aktiviteter: Dagene var også fulle av andre aktiviteter. Vi delte gruppen i 4. Hver dag fikk de prøve seg på en ny aktivitet, ledet av norske frivillige. Disse aktivitetene var baking, scrapbooking, decopage, og T-skjortetrykk.

Om ettermiddagen ga vi tilbud til de som hadde lyst til å lære en dans. Samtlige deltok, og dette ble en stor suksess. De fikk vise hva de hadde lært den siste kvelden. Dans er frigjørende.

Oven ligger dessuten idyllisk til ved Oslofjorden. Det ble rikelig med bading og moro på stranda.

Vi ble sponset av TusenfrydKlatreparken i Våler og Holmenkollen Skimuseum. Det ble treuforglemmelige utflukter. De fleste har aldri vært i en fornøyelsespark før. Dette er bare noe de har sett på TV og aldri trodd de skulle få oppleve selv. Osloturen ble avsluttet med en turtil Mc Donald. Det var kanskje høydepunktet for dem, og noen ville ha med drikkekusene hjem som minne og suvenir, så mye betydde dette for dem.

I år 2019 arrangerer Fair Share Norway leiren for andre gang, det vil komme 30 barn og 6 ledere. Det blir aktiviteter rundt Oven i Østfold. Vi trenger støtte/ spleis til dette. Alt går på frivillig arbeid fra personene som er med. http://www.fairshare.no/portfolio-item/sommerleir-for-barn/

Tusen takk for det du bidrar med for disse barna.

Sommerleir for krigsutsatte barn fra Øst-Ukraina

1 800 kroner innsamlet

9 givere
Avsluttet 18.06.2019
FAIR SHARE NORWAY mottar pengene
Benjamin Olsen sitt profilbilde
Verifisert
Benjamin Olsen
står bak spleisen
Avsluttet
Del innsamlingen
Facebook
Twitter
Plakat
Lagre bildet på telefonen din og last bildet opp på Instagram som et vanlig innlegg eller i story.
Skriv ut en plakat og heng den opp i ditt nabolag eller legg den i naboenes postkasse.
Skriv ut QR-koden og vis den frem til potensielle givere slik at det blir enklere for dem å gi.
Benjamin Olsen er ansvarlig for innholdet i denne innsamlingen og for at pengene går til angitt formål. Mistanke om brudd på våre vilkår? Rapporter den til oss.

Se hva andre spleiser på 🙌

Tenker du på å lage en spleis til noe du brenner for? Vi har samlet et knippe inspirerende spleiser!
Se flere spleiser vi heier på

Uuups! Du bruker en utdatert nettleser.

Med nettleseren du nå bruker vil spleis.no ikke kunne brukes skikkelig. Men fortvil ikke! Du har flere muligheter;

  1. Bytt til en annen nettleser, for eksempel Google Chrome
  2. Fortsett på mobiltelefonen, bare skriv inn adressen:
  3. Lukk denne boksen, og fortsett på eget ansvar

×