LukkVi bruker informasjonskapsler for å forbedre brukeropplevelsen. Les mer om personvern på Spleis eller finn lenken igjen i bunnen av siden.

Info til klubben

Dugnad på Spleis er anbefalt av NIF - Null svinn, mer inn og lekende lett.

Hold styr på flere lag med en dugnadsaksjon

En dugnadsaksjon gir klubben kontroll over både budskapet og regnskapet når det er flere lag som skal ha dugnad

Med en dugnadsaksjon oppfordrer klubben andre, feks. lagledere, til å starte en dugnad til laget sitt hvor klubben allerede har fylt inn mesteparten av innholdet. Da slipper man dobbeltarbeid, og det blir lekende lett for laglederne å komme i gang. Alle dugnadene som blir opprettet gjennom aksjonen havner på en egen side hvor man kan se hvor mye som har blitt samlet inn totalt. I tillegg kan klubben se statistikk for blant annet hvor mye som har blitt samlet inn over tid og hvordan fortjenesten er fordelt per produkt.

Viser hvordan forskjellige roller i klubben gjennomfører en dugnadsaksjon, klubbleder starter aksjonen, lagledere starter dugnader gjennom aksjonen og inviterer deltakere som deler dugnaden til venner og kjente

Hvordan funker det?

Registrer klubben først. Så går man inn på klubben sitt kontrollpanel og trykker på “Aksjoner” for å sette i gang en dugnadsaksjon.

Klubben setter i gang en aksjon og lager et utgangspunkt for dugnadene ved å velge dugnadsprodukter og legge til tekst og bilde i dugnadsmalen til aksjonen.

Laglederne slipper dobbeltarbeid når de oppretter en dugnad fordi de kan ta utgangspunkt i dugnadsmalen, men har også mulighet til å legge til lagbilde og skrive litt mer spesifikk info for deres lag. Når dugnaden er i gang kan de invitere spillerne på laget til å bli deltakere i dugnaden.

Deltakerne legger inn navn og bilde på en personlig salgsside de kan dele med familie og venner for å få dem til å kjøpe dugnadsprodukter.

Les mer om aksjoner her

Få full oversikt over dugnadene

Det er viktig å registrere klubben på Spleis hvis dere skal ha en dugnad. For det første kan vi ikke sende ut solgte dugnadsprodukter eller utbetale fortjenesten før klubben er registrert og har godkjent dugnadene. Det er derfor en fordel å godkjenne så fort som mulig når dugnader blir opprettet.

Når klubben er registrert blir kontaktpersonene varslet på e-post når en ny dugnad startes og vil til en hver tid ha full oversikt inne på kontrollpanelet. Man kan også legge til flere kontaktpersoner for å fordele ansvaret og forenkle arbeidet.

Hold orden på økonomien

Fortjenesten utbetales i ett samlet oppgjør etter at dugnaden er avsluttet.

Kontonummeret legges til når organisasjonen registreres på Spleis og sjekkes opp mot Brønnøysund for verifisering. Ved behov for utbetaling til egen lagkonto, kan dugnadsansvarlig endre dette når dugnaden startes.

Fra organisasjonens kontrollpanel finner man en oversikt over alle tidligere utbetalinger. Der ser man innsamlet beløp, beløp til utbetaling, kontonummer, dato for utbetaling og kvittering for alle tidligere dugnader.

Skap engasjement med egen klubbside

Alle organisasjoner får sin egen side på Spleis, som kan tilpasses med egen logo og informasjon om klubben og lagene - i tillegg får man full oversikt over alle innsamlingene som går til klubben. Hvis klubben har noen dugnadsaksjoner i gang dukker de også opp her.

Registrer organisasjonen

 1. Dersom organisasjonen ikke er registrert på Spleis fra før, må dette gjøres her.

 2. En person med signaturrett trykker på “Jeg kan registrere”, verifiserer seg med BankID og fyller ut kontonummer og kontaktinformasjon.

 3. På neste steg kan man logge seg inn og legge til flere brukere, godkjenne innsamlinger, starte en dugnadsaksjon for flere lag eller starte en ny dugnad til organisasjonen.

Pris ved salg av dugnadsprodukter

 • Gratulasjonskort

  Total fortjeneste ved salg av kort er 50 %. Ved salg av 100 pakker med kort vil samlet fortjeneste bli 12 500* kroner.

  Kortene selges til sluttkunde for 250 kr. Hver pakke med gratulasjonskort selges av Spleis til innsamler/mottaker for 108,75 kr inkl. mva og frakt helt hjem til kjøper. Eksempel ved salg av 100 pakker:

  Eksempel ved salg av 100 pakker:  

  Totalt salgsbeløp 25 000 kr
  Pris per kortpakke (108,75 kr) 10 875 kr
  Plattformavgift 4,5% 1 125 kr
  Transaksjonsgebyr 2% 500 kr
  Sum til utbetaling 12 500 kr

  *) For organisasjoner som er registrert for merverdiavgift vil inntjening per pakke bli noe lavere.

 • Sokker fra Bambusa

  Total fortjeneste ved salg av sokker er 37 %. Ved salg av 100 pakker med sokker vil samlet fortjeneste bli 10 000* kroner.

  Sokkene selges til sluttkunde for 270 kroner. Hver pakke med sokker selges av Spleis til innsamler/mottaker for 152,45 kr inkl. mva og frakt helt hjem til kjøper.

  Eksempel ved salg av 100 pakker:  

  Totalt salgsbeløp 27 000 kr
  Pris per pakke (152,45 kr) 15 245 kr
  Plattformavgift 4,5% 1 215 kr
  Transaksjonsgebyr 2% 540 kr
  Sum til utbetaling 10 000 kr

  *) For organisasjoner som er registrert for merverdiavgift vil inntjening per pakke bli noe lavere.

 • Kaffe fra Wild

  Total fortjeneste ved salg av kaffe er 40%. Ved salg av 100 pakker med kaffe vil samlet fortjeneste bli 10 000* kroner.

  Kaffen selges til sluttkunde for 250 kroner. Hver pose med kaffe selges av Spleis til innsamler/mottaker for 133,75 kr inkl. mva og frakt helt hjem til kjøper.

  Eksempel ved salg av 100 pakker:  

  Totalt salgsbeløp 25 000 kr
  Pris per pakke (133,75 kr) 13 1375 kr
  Plattformavgift 4,5% 1 125 kr
  Transaksjonsgebyr 2% 500 kr
  Sum til utbetaling 10 000 kr

  *) For organisasjoner som er registrert for merverdiavgift vil inntjening per pakke bli noe lavere.

 • Digitale skrapelodd

  Total fortjeneste ved salg av digitale skrapelodd er 83,5%. Ved salg av 100 lodd vil samlet fortjeneste bli 4 175 kroner.

  Loddene selges til kjøper for 50 kroner. Hvert solgte lodd koster 5 kroner, som dekker premier, administrasjon og transportkostnader.

  Eksempel ved salg av 100 lodd:  

  Totalt salgsbeløp 5 000 kr
  Pris per lodd (5 kr) 500 kr
  Plattformavgift 4,5% 225 kr
  Transaksjonsgebyr 2% 100 kr
  Sum til utbetaling 4 175 kr

Ved utbetaling trekkes plattformavgift og transaksjonsgebyr for bruk av Spleis.

Uuups! Du bruker en utdatert nettleser.

Med nettleseren du nå bruker vil spleis.no ikke kunne brukes skikkelig. Men fortvil ikke! Du har flere muligheter;

 1. Bytt til en annen nettleser, for eksempel Google Chrome
 2. Fortsett på mobiltelefonen, bare skriv inn adressen:
 3. Lukk denne boksen, og fortsett på eget ansvar

×