LukkVi bruker informasjonskapsler for å forbedre brukeropplevelsen. Les mer om personvern på Spleis eller finn lenken igjen i bunnen av siden.

Slik kommer du i gang

Sitter du med en sak du gjerne vil samle inn penger til, men er usikker på hvordan du skal gå fram? Vel, da har du kommet til rett sted!

For deg som er litt utålmodig, så er dette de tre viktigste tipsene.

  1. Vær tydelig på hva pengene skal gå til og hvorfor folk skal gi til akkurat denne spleisen.

  2. Få med deg en liten gjeng som er med på å hjelpe deg med å utforme budskapet og starte delingen. Det er ikke uten grunn at vi sier at sammen får vi ting til å skje!

  3. Jobb for å få inn pengene. Ikke bare del linken på Facebook, og vent på at noe skal skje. Be folk direkte ved å prate med dem, send melding på Mesenger, tekstmeldinger, eller hvordan du vanligvis kommuniserer med de. Be de direkte om å gi, og be de om å dele.

Før du starter spleisen

Det første du må finne ut er om noen vil gi til saken din. Du kan publisere spleisen, og sjekke det den veien. Mange innsamlingsaksjoner lykkes rett og slett fordi saken er så himla god. Så du kan bare kjøre ut en spleis, og se om det flyr. 

Men du kan også planlegge deg til suksess. Vi anbefaler at du lager deg en lettbeint plan hvor du finner ut;

Profftips: Gi noe tilbake

Belønninger kan gjøre underverker for spleisen, det er en veldig fin måte å gi noe tilbake til giverne på. Enten det er noe symbolsk, som et takkekort, eller noe som noen vil betale for å få. Eller kanskje en blanding av begge deler?

Les mer om hvordan belønninger kan booste innsamlingen.

Under innsamlingen

Okay - så nå har du laget spleisen og trykket på «Publiser!». Hva nå? Hvis du fulgte tipsene så har du en plan for deling og spredning i sosiale medier klar. For det viktigste nå er at spleisen din får en god start; at du får inn de første kronene, og at nettverket ditt begynner å dele spleisen.

Det er viktig både for troverdigheten til innsamlingen - og sannsynligvis for  selvfølelsen din - at starten er god. Hvis du får en bra start, så er det større sannsynlighet for at du lykkes. 

Men det er ikke nok å bare dele linken til spleisen på Facebook. Etter at du har delt linken på Facebook, så er noe av det viktigste du gjør å personlig kontakte potensielle givere. Folk du kjenner, folk som er i nettverket ditt, folk som brenner for saken. Få de til og gi - og ikke minst, få de til å dele. Om andre deler den så fører det til mer trafikk - og flere givere.

Bruk alle tenkelige kanaler til å spre innsamlingen, der det er naturlig. Legg den ut på Snapchat, Instagram, send e-post og SMS. Ring. Prat med folk. Bare du får ut budskapet om innsamlingen din! 💪 

Utforsk arenaer du kan oppsøke for å spre innsamlingen så langt det går. Det kan være Facebook-grupper, Spond-grupper, eller andre plasser du finner potensielle givere. Kommer du i lokalavisa, får absolutte potensielle givere vite om innsamlingen din! 

Profftips: Oppdater spleisen 🔄

Hold giverne dine oppdatert om innsamlingen ettersom historien din utvikler seg! I spleisen din har du mulighet til å endre og legge til tekst, bilde og video. Ekstra lurt er det å bruke sosiale medier til å dele statusen.

Hold motivasjonen oppe med en oppdatering på spleisen din

Etter at innsamlingsaksjonen er ferdig

Når folk har engasjert seg i akkurat din sak, så er det på sin plass med en takk! Underveis i innsamlingen så bør du takke giverne dine underveis. Send en personlig hilsen, eller en og samme melding som sendes direkte til hver giver av innsamlingsaksjonen. 

Det er også naturlig å holde giverne dine oppdatert på hva du fikk til med pengene som ble samlet inn.  Med en oppdatert innsamling, kan folk som heier på deg følge med på hvordan du kommer i havn med giverløftet.

Men det er langt før du kommer dit. Det er bare å brette opp ermene, og komme i gang! Lykke til med innsamlingen din 🚀

Få store ting til å skje med folkefinansiering og Spleis

To som jubler med lyspære over hodet

Uuups! Du bruker en utdatert nettleser.

Med nettleseren du nå bruker vil spleis.no ikke kunne brukes skikkelig. Men fortvil ikke! Du har flere muligheter;

  1. Bytt til en annen nettleser, for eksempel Google Chrome
  2. Fortsett på mobiltelefonen, bare skriv inn adressen:
  3. Lukk denne boksen, og fortsett på eget ansvar

×