LukkVi bruker informasjonskapsler for å forbedre brukeropplevelsen. Les mer om personvern på Spleis eller finn lenken igjen i bunnen av siden.
Prosjektbilde for Gatebarn på Filippinene trenger hjelp

Gatebarn på Filippinene trenger hjelp

Pengene vil bli brukt til å sikre videre drift av stiftelsens senter for gatebarn på Filippinene.

Brobyggerstiftelsen trenger din hjelp!

Manila er under lockdown, det er svært vanskelig for familiene som bor på gata å livnære seg. Foreldre til mange av barna som får hjelp ved senteret vårt i Manila forteller at det har blitt veldig vanskelig å leve på gata. Samtidig med at livsgrunnlaget, tigging eller salg av enkle produkter til forbipasserende har stagnert helt siden ingen har lov til å bevege seg ute, så er også mangelen på hjelp fra lokale myndigheter tydelig.



Flere og flere kommer på døra til senteret vårt og ber om hjelp. Senteret vårt har mer enn nok med å ivareta de som allerede er tilknyttet. Mange av familiene våre klarer ikke komme seg til senteret for å få hjelp. De bor i såkalte «relocation villages» i utkanten av Manila. På grunn av alle veisperringer er det umulig å bevege seg. Noen har klart å komme seg til fots via omveier til oss, men forteller om strevsomme vandringer i 5-6 timer hver vei. Ca 30 av ungene og foreldre vi hjelper, bor i disse områdene. Eneste måten å hjelpe på er å sende penger via sms-systemer.

Lokale myndigheter har delt ut matpakker i noen områder av byen, men så langt har svært lite hjelp kommet til Baclaran.

Vi har vært i kontakt med lederen ved senteret vårt, Rose Verendia om å prøve å få kjøpt inn mer matvarer, hermetikk, ris og lignende for å sikre seg en stund fremover. Folk begynner å bli stressa, og vi er redd det er like før det bryter ut panikk i området. Det er nå rapportert smitte i Baclaran. Vi tror ikke befolkningen der nede vil være like strukturerte som oss nordmenn, så det er stor sjanse for kaos.

En så lenge er ungene OK med å være inne på senteret. Det er for tiden 20 unger som bor på hos oss. Normalt har vi plass for 14 unger, men noen av barnehagebarna har flyttet inn sammen med mødrene sine for å være i sikkerhet. Politiet patruljerer i gatene, og ungene er redde for dem, så det er greit å være inne. Tiden går med på å se film, spille spill, gjøre skolearbeid og andre aktiviteter. Heldigvis har vi personalet på plass og motiverte for situasjonen.



Vi ønsker vi kunne hatt muligheten til å hjelpe mange flere i denne situasjonen, men på grunn av at vi også i Norge har følt effekten av viruset med stenging av loppemarkedet vårt og utfordringer med å samle inn penger, har vi fokus på å hjelpe de som allerede er tilknyttet senteret.

Inntekter fra årets festivaler ser også ut til å kunne falle bort. Båtmessa har allerede flyttet til høsten, men vi håper Havnafestivalen og Sjarkenfestivael kan bli arrangert slik at vi kan gjøre vaktoppdrag og matsalg slik som vi pleier.

Vi trenger all den hjelpen vi kan få. Gi din støtte slik at vi kan sikre driften i den vanskelige perioden vi er inne i nå.

Vi strekker nå ut en hånd og ber om hjelp for å sikre at ungene får den tryggheten de trenger.


Slik kan du støtte:

Gi støtte via denne spleisen

Bruk konto 4509 26 81746

Bruk Vipps #81000


Brobyggerstiftelsen er en organisasjon lokalisert i Sandnessjøen. Vi driver vårt eget senter for gatebarn på Filippinene. Det meste av midler kommer fra vårt loppemarked, oppdrag ved festivaler og donasjoner fra private. På Filippinene har vi 8 ansatte og mer enn 70 unger som får daglig hjelp og støtte. 14 barn bor på vårt senter i Baclaran, Manila.


Starter av denne spleisen, Roger Bastesen er en av grunnleggerne for Brobyggerstiftelsen.

Gatebarn på Filippinene trenger hjelp

6 550 kroner innsamlet

15 givere
Avsluttet 15.04.2020
4% av 150 000 kr
BROBYGGERSTIFTELSEN mottar pengene
Roger Bastesen sitt profilbilde
Verifisert
Roger Bastesen
står bak spleisen
Avsluttet
Del innsamlingen
Facebook
Twitter
Plakat
Lagre bildet på telefonen din og last bildet opp på Instagram som et vanlig innlegg eller i story.
Skriv ut en plakat og heng den opp i ditt nabolag eller legg den i naboenes postkasse.
Skriv ut QR-koden og vis den frem til potensielle givere slik at det blir enklere for dem å gi.
Roger Bastesen er ansvarlig for innholdet i denne innsamlingen og for at pengene går til angitt formål. Mistanke om brudd på våre vilkår? Rapporter den til oss.

Se hva andre spleiser på 🙌

Tenker du på å lage en spleis til noe du brenner for? Vi har samlet et knippe inspirerende spleiser!
Se flere spleiser vi heier på

Uuups! Du bruker en utdatert nettleser.

Med nettleseren du nå bruker vil spleis.no ikke kunne brukes skikkelig. Men fortvil ikke! Du har flere muligheter;

  1. Bytt til en annen nettleser, for eksempel Google Chrome
  2. Fortsett på mobiltelefonen, bare skriv inn adressen:
  3. Lukk denne boksen, og fortsett på eget ansvar

×