Hjelp oss å gjøre Lokalmatportalen.no gratis å bruke for norske småskala produsenter ut 2020
4 700 kr
15 givere
17 dager igjen
4 700 kr6 % av 70 000 kr

Hjelp oss å gjøre Lokalmatportalen.no gratis å bruke for norske småskala produsenter ut 2020

Alle pengene som samles inn går til å betale for IT driften av lokalmatportalen.no, og dermed gjøre det gratis for norske småskala produsenter å bruke nettbutikken så lenge som mulig, helst ut 2020.

Vi i Lokalmatportalen opplever situasjonen i Norge som svært foruroligende. Vi har lenge ment at Norge må bli mer selvforsynt, samt at det må gå an å overleve på å drive småskala landbruk som er mindre sårbart i krisesituasjoner (og ofte har bedre dyrevelferd). Vi har opplevd liten vilje fra politikere, som har valgt å legge tilrette for industriell produksjon i stor skala. For to år siden tok vi saken i egne hender og startet arbeidet med å bygge en lokalmatportal for bønder i hele landet. Lansering var planlagt til sommeren, men vi fremskynder nå for å avhjelpe krisen. Blir den verre, må vi være beredt. 

Småskala bønder og produsenter trenger et godt system de kan bruke for å nå ut og selge varer til oss konsumenter, og som går utenom dagligvarehandelen. Det viktigste formålet med dette, er at bonden da kan beholde en større andel av varens pris. Det trenger ikke å bli dyrere for deg som kunde. Vanligvis må bonden gi fra seg 60-90% av varens pris til grossist og butikk. Gjennom at produsenten får beholde en større andel, blir det mulig å overleve som småskala produsent. 

Det andre formålet, og grunnen til at vi ønsker å gjøre Lokalmatportalen.no gratis å bruke for produsenter inntil videre, er at dersom krisen forverrer seg, må vi som forbrukere ha en alternativ måte å få tak i mat på. Dersom butikkene stenger pga påbud eller ansatte i karantene eller sykdom, eller om forsyningskjedene bryter sammen pga mangel på sjåfører. Om importen stanser pga manglende grensekontrollører eller at andre land prioriterer egen befolkning foran eksport av mat. Da må vi ha et fungerende formidlingssystem her i landet, der bonden kan selge matvarer direkte til forbruker. 

Localefood AS som er vårt selskap, gjør en emisjon for å finansiere videre utvikling av Lokalmatportalen.no. Du kan altså kjøpe aksjer i selskapet, og minimusbeløpet er 2470 kr. Det kan du gjøre her: https://dealflow.no/case/localefood/lokalmatportalen

Om du vil støtte med et mindre beløp, kan du bidra gjennom denne spleisen istedenfor. Alle bidrag teller og gjør en forskjell! Vi tre gründerne jobber på frivillig basis, men vi er nødt til å betale for drift av IT systemene, og det koster minimum 7.000 kr pr måned. 

Mvh Wenche Fremo, Gründer, ildsjel og daglig leder

Opprettet av
VerifisertWenche Fremo
Identifisert med BankID
Pengene utbetales til

Orgnr. 920 033 784

Del innsamlingen
Facebook
E-post
Lenke
Instagram
Bygg inn
Wenche Fremo er ansvarlig for innholdet i denne innsamlingen og for at pengene går til angitt formål. Mistanke om brudd på våre vilkår? Rapporter den til oss.
Uuups! Du bruker en utdatert nettleser.

Med nettleseren du nå bruker vil spleis.no ikke kunne brukes skikkelig. Men fortvil ikke! Du har flere muligheter;

  1. Bytt til en annen nettleser, for eksempel Google Chrome
  2. Fortsett på mobiltelefonen, bare skriv inn adressen:
  3. Lukk denne boksen, og fortsett på eget ansvar

×