LukkVi bruker informasjonskapsler for å forbedre brukeropplevelsen. Les mer om personvern på Spleis eller finn lenken igjen i bunnen av siden.
Prosjektbilde for Støtt Wemunity - en tjeneste hvor immune kan registrere seg som frivillige hjelpere.

Støtt Wemunity - en tjeneste hvor immune kan registrere seg som frivillige hjelpere.

Alle bidrag går til å utvikle en teknologiplattform, jobbe tett med myndigheter og hjelpeorganisasjoner - og få løsningen ut der den trengs. Lanseres så snart gode kliniske tester for immunitet foreligger.

De som er friske etter coronasykdom og blitt immune kan bli svært viktig for å håndtere corona-epidemien. Forskerne begynner nå å enes om at man utvikler antistoffer og er beskyttet mot Covid-19 etter å ha vært syk. Dette er viktig! Immunitet betyr at man kan brukes i viktige samfunnsfunksjoner uten verneutstyr, og at man ikke bringer smitten videre. I riktige roller kan immune kan potensielt beskytte de mest sårbare blant oss. 

Denne ideen kan ha betydning her hjemme - men ikke minst i land som har dårligere helsevesen enn oss. 

Wemunity er et organisert nedenfra og opp, og har så langt skjedd ulønnet. En gruppe på mer enn 200 teknologer, designere, leger og prosjektledere har samlet seg til dugnad. Målet er en teknisk løsning som gjør det enkelt å registrere seg som frivillig og få "godkjent-stempel" som immun. 

Plattformen bidrar til to viktige ting: 

1. Offentlige myndigheter får tilgang til en oversikt over de immune som ønsker å bidra til å håndtere krisen. Ulike offentlige etater får noen å ringe til. Hvem skal eksempelvis kjøre bussen hvis en gruppe coronasmittede skal flyttes fra et sted til et annet? Jo, en immun med buss-sertifikat! Og kanskje ønsker et eldresenter en kokk som garantert ikke er smittebærer? Eksemplene er mange. 

2. Den immune får ut data om sin egen immunitet og kan dokumentere dette overfor andre. Dette skaper tillitt, og åpner for at immune kan brukes til viktige oppgaver. Gjennom aktivt samtykke, kan vi kanskje åpne for at immunitet kan synliggjøres i andre tjenester. En immun kan gjøre stor forskjell i de mange nabohjelp-nettverkene som har oppstått. 

Økonomiske bidrag gjør en stor forskjell

Uansett utviklingen fremover vil en slik registreringsløsning være viktig. Kanskje særlig i land som er hardere rammet enn oss. Erfaringene fra Ebola-krisen viser at de som har blitt friske etter virusepidemier ofte ønsker å bidra. Og de som er immune kan gjøre en svært viktig jobb. 

Vi har allerede hatt kontakt med italienske myndigheter og fått positive tilbakemeldinger fra hjelpeorganisasjoner. Alt dette har skjedd på mindre enn to uker! 

Vi vil nå bygge denne plattformen, fortest mulig, for å få den ut i verden! All teknologien gjøres tilgjengelig som åpen kildekode - slik at den kan videreutvikles av hvem som helst. Fremover trengs finansiering, både for å sikre god prosjektledelse, få fart på fremdriften, etablere utrullingsteam for ulike land (Italia er allerede på plass) og for å kunne ivareta driften på en trygg og robust måte. 

All teknologi deles med verden som åpen kildekode, og vil videreutvikles av et voksende fellesskap av digitale fagfolk. Selskapet New Level AS har tatt initiativet, og leder prosjektet. Alle bidrag vil hjelpe plattformen til  å komme raskt på vingene. Vårt felles mål er å skape en plattform som gjør nytte for seg og bidrar til å lette situasjonen der en slik løsning trengs aller mest.  

Støtt Wemunity - en tjeneste hvor immune kan registrere seg som frivillige hjelpere.

16 325 kroner innsamlet

46 givere
Avsluttet 13.04.2020
16% av 100 000 kr
NEW LEVEL AS mottar pengene
Anders Waage Nilsen sitt profilbilde
Verifisert
Anders Waage Nilsen
står bak spleisen
Avsluttet
Del innsamlingen
Facebook
Twitter
Plakat
Anders Waage Nilsen er ansvarlig for innholdet i denne innsamlingen og for at pengene går til angitt formål. Mistanke om brudd på våre vilkår? Rapporter den til oss.

Se hva andre spleiser på 🙌

Tenker du på å lage en spleis til noe du brenner for? Vi har samlet et knippe inspirerende spleiser!
Se flere spleiser vi heier på

Uuups! Du bruker en utdatert nettleser.

Med nettleseren du nå bruker vil spleis.no ikke kunne brukes skikkelig. Men fortvil ikke! Du har flere muligheter;

  1. Bytt til en annen nettleser, for eksempel Google Chrome
  2. Fortsett på mobiltelefonen, bare skriv inn adressen:
  3. Lukk denne boksen, og fortsett på eget ansvar

×