«Forstå foto» - Koronarammet fotograf lanserer lærebok. Lars Åke Andersen er forfatteren.
19 490 kr
55 givere
Avsluttet

En tjeneste fra SpareBank 1

19 490 kr129 % av 15 000 kr

«Forstå foto» - Koronarammet fotograf lanserer lærebok. Lars Åke Andersen er forfatteren.

Pengene skal gå til å trykke et lite opplag og teste interessen for boka «Forstå foto». Markedsføring er det også aktuelt å bruke litt penger på.

Det er på tide å gi ut en lærebok! Jeg har samlet kunnskap som profesjonell fotograf i over 20 år. Nå har jeg gått gjennom og systematisert dette og satt sammen en bok på nesten 250 sider.

Avisartikkel om spleisen hos iTromsø.

Jeg har ikke viruset, er bare økonomisk rammet. Det er til å leve med, men det presser likevel fram litt kreative løsninger, som denne spleisen.

Ingen skriver til obersten, er en kjent boktittel. Men nå er det få som tar kontakt med fotografen også. Boka av Gabriel García Márquez er en beretning om det å være menneske, det å eldes og glemmes, men likevel ikke gi opp. Nå blåser det kraftig og man må stå i stormen og vri kappa etter vinden. Derfor denne boka som jeg har jobbet med et par år, men som har fått fart på seg de siste ukene. 

Ikke at jeg tror dette gir et nytt levebrød, men fordi det gir noe å gjøre, samt en mulighet til å dele det jeg har lært til andre som kanskje sitter med litt for mye tid der ute nå.

 • «Forstå foto» er ment for fotoentusiaster, nybegynnere og andre som ønsker å beherske et systemkamera, forstå grunnprinsipper og utvikle seg som fotograf. 

Innholdet i boka er tredelt vil jeg si. Den første er mer om teknikk og kamera, iso, blender og slike ting. Bruk av speilrefleks og litt om speilløse kamera. Den andre delen er om komposisjon og det å skape et bilde og den tredje mer om praktisk fotografering. Jeg lanserer også en egen metode SLIT-metoden. Den får du ta del i om du kjøper boka.

Jeg har allerede laget en bok i bruk av programmet Lightroom av Adobe (se gjerne http://fotoleir.no) og har jobbet som fotograf på heltid siden forrige århundre. Aviser, magasiner og ulike institusjoner og firma har jeg jobbet for, og det gjør at jeg er innom mange ulike sjangre og problemstillinger - det er kanskje denne allsidigheten jeg kan trekke veksler på nå og dele i boka. 

Fysisk bok sendes ut når spleisen er over og trykkeriet har trykket boka. Sannsynligvis i løpet av mai vil den være i posten til deg. Prøveopplag på 20 bøker med signert bilde sendes fortløpende til det er tomt.

Digital e-bok sendes ut straks løsningen er på plass. 
Gi et valgfritt beløp

 1. Gi det du vil

  For deg som vil støtte oss med et valgfritt beløp

  Valgfritt beløp

  Ubegrenset antall

Velg en belønning

 1. En ubetinget støtte

  Med denne gir du en slant som går til trykking og utgifter med å få boka realisert. Tilbake får du en: Takk!

  150 kr

  6 har valgt denneUbegrenset antall
 2. Forstå foto - en pdf eller e-bok

  Få boka Forstå foto som pdf-utgave (eller e-bok når dette er på plass). Denne sendes ut straks spleisen er over.

  230 kr

  19 har valgt denneUbegrenset antall
 3. Et signert fotografi i A4

  Et bilde av en hest på et jorde i nord. Uten ramme, men med kjærlighet.

  350 kr

  30 stk. igjen
 4. Forstå foto - fysisk bok

  Få boka Forstå foto sendt straks den kommer fra trykkeriet. Denne boka vil bare bli trykket dersom de 15.000 på spleisen blir innsamlet. Dersom det ikke skjer kan man velge å få PDF-utgaven eller pengene tilbake. Porto er inkludert.

  450 kr

  16 har valgt denneUbegrenset antall
 5. «Forstå foto» trykket prøveversjon med signert bilde. Sendes ut fortløpende

  Bestill fra prøvetrykket til boka og få med det samme signerte bildet som i belønningen høyere opp (hest). Boka er den samme som kommer senere, men er uten iSBN-nummer. Sendes ut fortløpende til det er tomt. Dette er inkludert porto.

  550 kr

  9 har valgt denne11 stk. igjen
Opprettet av
Identifisert med BankID
Pengene utbetales til Lars Åke Andersen
Del innsamlingen
Facebook
E-post
Lenke
Instagram
Bygg inn
Lars Åke Andersen er ansvarlig for innholdet i denne innsamlingen og for at pengene går til angitt formål. Mistanke om brudd på våre vilkår? Rapporter den til oss.
Uuups! Du bruker en utdatert nettleser.

Med nettleseren du nå bruker vil spleis.no ikke kunne brukes skikkelig. Men fortvil ikke! Du har flere muligheter;

 1. Bytt til en annen nettleser, for eksempel Google Chrome
 2. Fortsett på mobiltelefonen, bare skriv inn adressen:
 3. Lukk denne boksen, og fortsett på eget ansvar

×