LukkVi bruker informasjonskapsler for å forbedre brukeropplevelsen. Les mer om personvern på Spleis eller finn lenken igjen i bunnen av siden.
Prosjektbilde for Redd Buheii og kongeørnparet 🦅🦅

Redd Buheii og kongeørnparet 🦅🦅

Pengene går til Motvind SørVest sin videre kampanje for å redde både kongeørnparet, Buheii og naturen. Mvh Motvind SørVest Jan Helge Vassbø


Motvind har tilsagn om 60 000 kroner mer enn det spleisen viser og trenger ca 70 000 kr til før vi går til Lister Tingrett ned krav om øyeblikkelig stans i anleggsarbeidet. Vi kjører ikke rettslige skritt på kreditt i Motvind Norge. Cash is King. Om et døgn må pengene være på plass. Eier av kraftverket har pantsatt dette unike naturområdet for 4,5 milliarder kroner for å kunne lånefinansiere vindkraftverket. Den tetteste bestand av ryper i Sør Norge fins her, og trekkfuglene lander her både på nordgående og sørgående. Hvis vi og våre etterkommere skal ha en natur å høste av er det nå vi må åpne våre lommebøker for dette unike fjellpartiet. 

Rune Haaland, generalsekretær i Motvind Norge 

Motvind Sørvest fortsetter aksjonene mot vindkraftverk på Buheia i Kvinesdal. 

Ulovlig anleggsarbeid er igangsatt og beiteområdet for 121 limousine-kyr eid av Ernst Netland og flere hundre sauer eid av Knut Risnes blir forstyrret. 

Det er ikke satt opp gjerder, og torsdag om hele flokken med kyr labbende tilbake til gården. Der er de nå innendørs i fjøset. 

Buheia er et av de flotteste naturområdene i Sør Norge med rikt dyre og fugleliv, herunder hubro, kongeørn, kattugle, ryper, rådyr, elg, hare, reinsdyr m.m. Saken er ikke ferdigbehandlet i Olje og energidepartementet og tiltakshaver, Nordisk Vindkraft har ikke ordnet opp med grunneierne som har fiskerett, jaktrett, beiterett osv. De kjører på med full kraft mens et hekkende par med Kongeørn har tilhold oppe i fjellsida der tilkomstveien til planområdet bygges. 

Vi trenger penger til å drive vedvarende oppholdende strid i terrenget inntil søksmål og begjæring om midlertidig forføyning har gitt stopp i anleggsarbeidet. Begjæring om midlertidig forføyning kommer først, men det kommer til å koste flere hundre tusen kroner å forfølge saken i domstolsapparatet. 

I denne omgang trenger vi 250 000 kroner slik at vi kan få gjennomført det praktiske mht vaktpost, dokumentasjonsarbeid og lovlige aksjoner mot anleggsvirksomheten i tillegg til å kunne betale for at Elden-advokat Bjørn Kvernberg kan forfølge saken rettslig på vegne av Motvind.

Kampen forsetter i retten, samt i skogen og fjellet omkring Buheii. :eagle::eagle:

Redd Buheii og kongeørnparet 🦅🦅

212 900 kroner innsamlet

545 givere
Avsluttet 03.05.2020
85% av 250 000 kr
MOTVIND SØRVEST mottar pengene

Om organisasjonen

Folkebevegelsen mot vindkraft som ødelegger norsk natur
Organisasjonsnummer: 923 738 789
Avsluttet
Del innsamlingen
Facebook
Twitter
Plakat
Lagre bildet på telefonen din og last bildet opp på Instagram som et vanlig innlegg eller i story.
Skriv ut en plakat og heng den opp i ditt nabolag eller legg den i naboenes postkasse.
Skriv ut QR-koden og vis den frem til potensielle givere slik at det blir enklere for dem å gi.
MOTVIND SØRVEST er ansvarlig for innholdet i denne innsamlingen og for at pengene går til angitt formål. Mistanke om brudd på våre vilkår? Rapporter den til oss.

Se hva andre spleiser på 🙌

Tenker du på å lage en spleis til noe du brenner for? Vi har samlet et knippe inspirerende spleiser!
Se flere spleiser vi heier på

Uuups! Du bruker en utdatert nettleser.

Med nettleseren du nå bruker vil spleis.no ikke kunne brukes skikkelig. Men fortvil ikke! Du har flere muligheter;

  1. Bytt til en annen nettleser, for eksempel Google Chrome
  2. Fortsett på mobiltelefonen, bare skriv inn adressen:
  3. Lukk denne boksen, og fortsett på eget ansvar

×