LukkVi bruker informasjonskapsler for å forbedre brukeropplevelsen. Les mer om personvern på Spleis eller finn lenken igjen i bunnen av siden.
Prosjektbilde for Solidaritet med de mest sårbare

Solidaritet med de mest sårbare

Vær med å støtte syke og fattige i møte med koronakrisen


Koronaepidemien viser at alle mennesker er knyttet sammen i et globalt samfunn. I denne globale krisen utfordres vi til å vise solidaritet, også utover landegrensene. 

Det Norske Misjonsselskap (NMS) har sagt ja til å støtte forebyggende tiltak i omsorgsbyer og helseinstitusjoner som drives av Den gassisk-lutherske kirke (FLM). Aksjonen er initiert av kirkens helsedepartement (SALFA), og vil ha nedslagsfelt i alle landets 22 regioner.

Ressursene til å bekjempe Covid-19 er ulikt fordelt. På Madagaskar kan det bli en sosial og helsemessig katastrofe hvis viruset begynner å spre seg i tett befolkede bydeler og i fattige lokalsamfunn. Omlag 90% av befolkningen lever under FNs fattigdomsgrense. Helsevesenet har lite kapasitet til å behandle mange syke. Landet har tilgang til omlag 35 respiratorer, og det innebærer at det bare er én pustemaskin per 750.000 mennesker.

Den beste strategien er å forebygge. Gassiske myndigheter gjør allerede en stor innsats gjennom ulike informasjonskampanjer, smittesporing og testing. SALFA vil på sin side ta ansvar for forebyggende arbeid på omlag femti helseinstitusjoner og over hundre omsorgsbyer (såkalte toby-er). 

I omsorgsbyene bor det mange frivillige medarbeidere (hyrder) og svært mange psykisk syke. En eventuell spredning av koronaviruset på disse sosiale institusjonene vil skape kaos og uhyggelige forhold. Flere av toby-ene er nå blitt stengt for besøkende, og fremover vil det være økt fokus på å forhindre en katastrofe blant de mest sårbare av de sårbare.

Ved å støtte denne Spleis-aksjonen kan du bidra til at det blir utdelt såpe, munnbind, C-vitaminer, kosttilskudd og brosjyrer. Den humanitære organisasjonen Hover Aid har stilt firehjulstrekkere til disposisjon for operasjonen. 

Vår globale sameksistens hindres ikke av karantene- og landegrenser. Vær derfor med å knytte vennskaps- og solidaritetsbånd!

Klargjøring av den første utsendelsen av såpe, munnbind, C-vitaminer, kosttilskudd og brosjyrer.


Dette teamet i helsedepartementet SALFA leder og koordinerer den forebyggende koronakampanjen. Noen av operasjonens firehjulstrekkere i bakgrunnen. Lege og SALFA-direktør Sahondra Rasoarimanana til venstre.


Operasjonen ble lansert med en pressekonferanse fredag 3. april. Dette var en av de store nyhetssakene på Madagaskar denne dagen.


En hyrde gjør praktisk arbeid sammen med flere beboere i kirkens omsorgsby på Antsirabe.


Gudstjeneste i den store omsorgsbyen Ankaramalaza på sørøstkysten.


Fire generasjoner på kirkens sykehus i Manambaro på Sør-Madagaskar (fotograf Pierrot Men).

Solidaritet med de mest sårbare

104 397 kroner innsamlet

217 givere
Avsluttet 24.04.2020
104% av 100 000 kr
Verifisert
Arild Mæland Bakke
står bak spleisen
Avsluttet
Del innsamlingen
Facebook
Twitter
Plakat
Lagre bildet på telefonen din og last bildet opp på Instagram som et vanlig innlegg eller i story.
Skriv ut en plakat og heng den opp i ditt nabolag eller legg den i naboenes postkasse.
Skriv ut QR-koden og vis den frem til potensielle givere slik at det blir enklere for dem å gi.
Arild Mæland Bakke er ansvarlig for innholdet i denne innsamlingen og for at pengene går til angitt formål. Mistanke om brudd på våre vilkår? Rapporter den til oss.

Se hva andre spleiser på 🙌

Tenker du på å lage en spleis til noe du brenner for? Vi har samlet et knippe inspirerende spleiser!
Se flere spleiser vi heier på

Uuups! Du bruker en utdatert nettleser.

Med nettleseren du nå bruker vil spleis.no ikke kunne brukes skikkelig. Men fortvil ikke! Du har flere muligheter;

  1. Bytt til en annen nettleser, for eksempel Google Chrome
  2. Fortsett på mobiltelefonen, bare skriv inn adressen:
  3. Lukk denne boksen, og fortsett på eget ansvar

×