Nasjonal dugnad for 3D-printing av utstyr til helsevesenet
210 853 kr
677 givere
32 dager igjen

Nasjonal dugnad for 3D-printing av utstyr til helsevesenet

Alle pengene som samles inn går direkte til produksjon av ansikts-visirer som distribueres gratis til helsevesenet, til bruk i kampen mot koronaviruset.

Dette er den offisielle spleisen for det landsdekkende dugnadsinitiativet Makers mot COVID-19, som sett på NRK, TV2, i Bergens Tidende, Adresseavisen, Aftenposten m.fl. 

 • 37 891 visirer levert over hele landet siden 25. mars (dette tallet oppdateres daglig)
 • 3600 frivillige
 • Helt gratis for helsevesenet andre i helse-førstelinja

Det ble fort tydelig at helsevesenet og andre samfunnskritiske institusjoner ikke hadde nok smittevernutstyr i møte med COVID-19. 3D-printerentusiaster over hele landet skjønte at de kunne være med på å løse problemet, og gikk sammen for å lage og dele ut visirer som beskytter heltene vi har i førstelinjen – helt gratis. 

Dugnadsgjengen 3D-printer bøyler og oppdriver lysark fra gammeldags overhead som kan festes til bøylen. De desinfiserer og setter sammen bøyle, lysark og strikk, pakker i poser og sender ut til sykehjem, legekontorer, feberklinikker og sykehus. 

Bestillingene fortsetter å komme inn. Hittil har de fleste frivillige betalt av egen lomme og med denne spleisen håper vi å kunne opprettholde dugnaden ved å dekke mer av materialkostnadene til visirproduksjon fremover, og refundere kostnader til visirer som har blitt laget hittil.  

Hvert visir koster mellom 20 og 40 kroner, avhengig av hvor billige materialer man klarer å få tak i. Hver printer klarer å produsere omtrent 100 bøyler i uka, så det blir fort store kostnader for de som lager visirer. 

Følg med på statistikken fortløpende her. 3d19.no/statistikk.

Under ser dere Alf Petter med printerne sine i garasjen, og Robert som har laget en arbeidsstasjon for å bygge visirer på stuebordet. 

De som mottar visirene er veldig glade for å få smittevernutstyr så de kan utføre jobben sin på en trygg måte.

Vi håper du vil hjelpe oss med dette arbeidet for å holde heltene våre trygge. Tusen takk for alle bidrag!

#beskyttheltene #håndlagetforhelter #3dprintforhelse


Øreavlastere

Makers mot COVID-19 printer også øreavlastere til munnbind. I stedet for å feste munnbindet bak ørene kan strikkene på munnbindet hektes på et 3D-printet stykke som går rundt hodet.  Øreavlastere kan snart bestilles på i samme skjema som visirene - se link under. 


Mer nyttig info: 

Se hvordan du kan bestille visirer eller bidra med printing, transport eller på andre måter på nettsiden vår.

Følg oss på instagram og facebook og se visirene du har støttet bli tatt i bruk i hele Norge, og bli kjent med oss som lager dem: instagram.com/makersmotcovid19 og facebook.com/makersmotcovid19.

Sjekk ut facebook-gruppa vår her. Her koordinerer vi arbeidet med å printe og levere. 

Det har blitt skrevet mye om dugnaden vår i media. Vi har samlet mange av artiklene her. 

Gi et valgfritt beløp

 1. Gi det du vil

  For deg som vil støtte oss med et valgfritt beløp

  Valgfritt beløp

  Ubegrenset antall

Velg en belønning

 1. Gi 10 visirer til helsepersonell

  20 kroner er den omtrentlige kostnaden vi har for å produsere ett visir som skal ut til legevakter, eldresentre og sykehus, så for 200 kroner så får vi laget og distribuert 10 visirer. Det monner skikkelig!

  200 kr

  231 har valgt denneUbegrenset antall
 2. Gi 20 visirer til helsepersonell

  20 kroner er ca-kostnaden vi har for å produsere ett visir som skal ut til legevakter, eldresentre og sykehus, så for 400 kroner så får vi laget og distribuert 20 visirer. Se for deg 20 sykepleiere bruke disse på jobb - det er stort! (Bilde: Mechatronics Innovation Lab)

  400 kr

  61 har valgt denneUbegrenset antall
 3. Gi 50 visirer til helsepersonell

  20 kroner er omtrentlig kostnad for å produsere ett visir som skal ut til eldresentre og sykehus, så for 1000 kroner så får vi laget og distribuert 50 visirer. En gjennomsnittlig bestilling fra aktører i helsevesenet er ca 25 stykker. Ditt bidrag er kjempeverdifullt.

  1 000 kr

  17 har valgt denneUbegrenset antall
 4. Livestreamet printer med bedriftens eller ditt navn

  Lyst til å livestreame "egen" printer på bedriftens nettside? Vi setter opp 3D-printet navnskilt og kamera med livestream så du kan følge printeren 24/7.

  20 000 kr

  5 stk. igjen
Opprettet av

Orgnr. 924 907 444

Pengene utbetales til MAKERS MOT COVID-19
Del innsamlingen
Facebook
E-post
Lenke
Instagram
Bygg inn
MAKERS MOT COVID-19 er ansvarlig for innholdet i denne innsamlingen og for at pengene går til angitt formål. Mistanke om brudd på våre vilkår? Rapporter den til oss.
Uuups! Du bruker en utdatert nettleser.

Med nettleseren du nå bruker vil spleis.no ikke kunne brukes skikkelig. Men fortvil ikke! Du har flere muligheter;

 1. Bytt til en annen nettleser, for eksempel Google Chrome
 2. Fortsett på mobiltelefonen, bare skriv inn adressen:
 3. Lukk denne boksen, og fortsett på eget ansvar

×