LukkVi bruker informasjonskapsler for å forbedre brukeropplevelsen. Les mer om personvern på Spleis eller finn lenken igjen i bunnen av siden.
Prosjektbilde for Nasjonal dugnad for 3D-printing av utstyr til helsevesenet

Nasjonal dugnad for 3D-printing av utstyr til helsevesenet

Alle pengene som samles inn går direkte til produksjon av ansikts-visirer som distribueres gratis til helsevesenet, til bruk i kampen mot koronaviruset.

Dette er den offisielle spleisen for det landsdekkende dugnadsinitiativet Makers mot COVID-19, som sett på NRK, TV2, i Bergens Tidende, Adresseavisen, Aftenposten m.fl. 

  • 48 211 visirer levert over hele landet siden 25. mars (Oppdatert 01.06.2020)
  • Alle visir er levert ut helt gratis


TUSEN TAKK FOR ALL STØTTE HITTIL! SAMMEN HAR VI GJORT EN SKIKKELIG INNSATS I Å GI SMITTEVERNUTSTYR DER DET TRENGS.

Det ble fort tydelig at helsevesenet og andre samfunnskritiske institusjoner ikke hadde nok smittevernutstyr i møte med COVID-19. 3D-printerentusiaster over hele landet skjønte at de kunne være med på å løse problemet, og gikk sammen for å lage og dele ut visirer som beskytter heltene vi har i førstelinjen – helt gratis. 

Dugnadsgjengen 3D-printer bøyler og oppdriver lysark fra gammeldags overhead som kan festes til bøylen. De desinfiserer og setter sammen bøyle, lysark og strikk, pakket i poser og sender ut til sykehjem, legekontorer, feberklinikker og sykehus. 

Bestillingene fortsetter å komme inn. Hittil har de fleste frivillige betalt av egen lomme og med denne spleisen håper vi å kunne opprettholde dugnaden ved å dekke mer av materialkostnadene til visirproduksjon fremover, og refundere kostnader til visirer som har blitt laget hittil.  

Hvert visir koster mellom 20 og 40 kroner, avhengig av hvor billige materialer man klarer å få tak i. Hver printer klarer å produsere omtrent 100 bøyler i uka, så det blir fort store kostnader for de som lager visirer. 

Følg med på statistikken fortløpende her. 3d19.no/statistikk.

Mer informasjon: http://makersmotcovid19.no


Foreløpig bruk av midler (01.06.2020):

Med hjelpen fra alle dere som har støttet oss på Spleis, har vi hatt to runder med refusjoner til våre frivillige som har laget og levert ut visir. Alle refusjoner blir sjekket mot antall visir som har blitt gitt ut, sammen med institusjon/kontaktperson.

I første runde ble det betalt ut kr. 86,418,- til 51 forskjellig frivillige. I runde to betalte vi ut kr. 80,691,- til 71 forskjellige frivillige. Det er vanskelig å fastslå nøyaktig, da folk har ulike kostnader ved å produsere visir, men rundt regnet er det refundert for materialer som har gått med for helt eller delvis å produsere 8355 visir.

I tillegg så har vi gjort samlede bestillinger av materialer til de fylkesansvarlige for de ulike fylkene; dette for å kunne kjøpe materialer i større kvanta og for å hjelpe de som ikke kan legge ut for dette selv i påvente av refusjon. Her har vi hittil brukt kr 52,000,-. Det vi kjøper er gjennomsiktige “overhead” ark, plast (filament) til 3d printerne, strikk, panneputer og zip-lock poser til å pakke dette i. 

Vi er kjempestolte over innsatsen til alle i dugnaden, og veldig takknemlige for alle dere som har bidratt og dere som fortsetter å bidra til oss. 

Selv om den mest akutte fasen er over, så varsles det om nye smittetopper mot høsten, så vi prøver å bygge opp et lager med visir så vi er klare til å gi de ut på kort varsel, i tillegg fortsetter vi å gi ut visir til alle som trenger det før den tid. Vi driver også å ser på mulighetene til å sende visir, eller 3dprinteutstyr til andre land som trenger smittevern - men vi vil ikke bruke spleispengene til det da disse pengene er øremerket visir til norske helsearbeidere og andre som måtte trenge det. Skal vi samle inn penger for det vil det blir opprettet en egen spleis.


Under ser dere Alf Petter med printerne sine i garasjen, og Robert som har laget en arbeidsstasjon for å bygge visirer på stuebordet. 

De som mottar visirene er veldig glade for å få smittevernutstyr så de kan utføre jobben sin på en trygg måte.

Vi håper du vil hjelpe oss med dette arbeidet for å holde heltene våre trygge. Tusen takk for alle bidrag!

#beskyttheltene #håndlagetforhelter #3dprintforhelse


Øreavlastere

Makers mot COVID-19 printer også øreavlastere til munnbind. I stedet for å feste munnbindet bak ørene kan strikkene på munnbindet hektes på et 3D-printet stykke som går rundt hodet.  Øreavlastere kan snart bestilles på i samme skjema som visirene - se link under. 


Mer nyttig info: 

Se hvordan du kan bestille visirer eller bidra med printing, transport eller på andre måter på nettsiden vår.

Følg oss på instagram og facebook og se visirene du har støttet bli tatt i bruk i hele Norge, og bli kjent med oss som lager dem: instagram.com/makersmotcovid19 og facebook.com/makersmotcovid19.

Sjekk ut facebook-gruppa vår her. Her koordinerer vi arbeidet med å printe og levere. 

Det har blitt skrevet mye om dugnaden vår i media. Vi har samlet mange av artiklene her. 

Nasjonal dugnad for 3D-printing av utstyr til helsevesenet

227 700 kroner innsamlet

682 givere
Avsluttet 30.06.2020
MAKERS MOT COVID-19 sitt profilbilde
MAKERS MOT COVID-19 mottar pengene

Om organisasjonen

Nasjonal dugnad for 3D-printing av utstyr til helsevesenet

Helsevesenet har ikke nok smittevernutstyr. 3D-printerentusiaster over hele landet skjønte fort at de kunne være en del av løsningen og gikk sammen for å lage og dele ut visirer som beskytter heltene vi har i førstelinjen – helt gratis.

Hittil har de fleste betalt av egen lomme og med denne spleisen håper vi å kunne opprettholde dugnaden ved å dekke mer av materialkostnadene.

Vil du bidra på andre vis enn med penger? Gå til 3d19.no og se hvordan.

Organisasjonsnummer: 924 907 444
Avsluttet
Del innsamlingen
Facebook
Twitter
Plakat
Lagre bildet på telefonen din og last bildet opp på Instagram som et vanlig innlegg eller i story.
Skriv ut en plakat og heng den opp i ditt nabolag eller legg den i naboenes postkasse.
Skriv ut QR-koden og vis den frem til potensielle givere slik at det blir enklere for dem å gi.
MAKERS MOT COVID-19 er ansvarlig for innholdet i denne innsamlingen og for at pengene går til angitt formål. Mistanke om brudd på våre vilkår? Rapporter den til oss.

Se hva andre spleiser på 🙌

Tenker du på å lage en spleis til noe du brenner for? Vi har samlet et knippe inspirerende spleiser!
Se flere spleiser vi heier på

Uuups! Du bruker en utdatert nettleser.

Med nettleseren du nå bruker vil spleis.no ikke kunne brukes skikkelig. Men fortvil ikke! Du har flere muligheter;

  1. Bytt til en annen nettleser, for eksempel Google Chrome
  2. Fortsett på mobiltelefonen, bare skriv inn adressen:
  3. Lukk denne boksen, og fortsett på eget ansvar

×