Corona bekjempelse i Vest Etiopia!
70 955 kr
144 givere
Avsluttet
Denne knappen scroller ned til dele-knappene, hvorav den første heter «Del på Facebook».

En tjeneste fra Logo SpareBank 1

70% av målet oppnådd
70 955 kr70 % av 100 000 kr

Corona bekjempelse i Vest Etiopia!

Innkjøp og distribusjon av nødvendig materiell for beskyttelse mot Covid19

Kollegaene mine i Western Ethiopia Women Empowerment Programme (WEWEP) i Vest Etiopia står klare med oppbrettede armer til å gjøre en innsats i sine lokalmiljø for bekjempelse av Corona spredning. Men de vil gjerne bidra enda mer - med din hjelp!

Den etiopiske statsministeren, Abiy Ahmed, og NMS sin samarbeidskirke i landet, Mekane Yesus, kaller til internasjonal dugnad. Og her kan vi bidra - til og med fra sofaen i våre hjem.

Det er et luksusgode å kunne beskytte seg mot corona viruset ved å holde seg hjemme. Mange steder i verden er ikke det tilfelle. Viruset gjør ikke forskjell på folk, men evnen til bekjempelse og konsekvenser ved tiltak rammer svært ulikt. Vi vet at mange sårbare land og grupper i samfunnet er svært utsatt og rammes verst. I vest Etiopia lever mange fra hånd til munn, og det vil ikke være mulig å holde seg hjemme over tid uten tilgang til inntekt eller mat. Når elekstrisitet er ustabil kan man heller ikke jobbe fra hjemmekontor. 

Men, man kan beskytte seg ved å vaske hender med vann og såpe; og ellers bruke antibac; masker eller hansker - dersom dette er tilgjengelig.

WEWEP står klare til å kjøre prosjektbilen til Addis Ababa for å kjøpe inn slikt materiell og distribuere dette gjennom sine kommunale samarbeidsnettverk med helsemyndighetene i prosjektområdene i Vest Etiopia. Gjennom et samarbeidsnettverk for bekjempelse av kvinnelig omskjæring har de gode kontakter med kommunale myndigheter og nå tekniske kommitteer som er satt opp for å håndtere corona med mandat fra myndighetene. Materiellet som kjøpes inn vil distribueres gjennom disse kommunale tekniske kommitteene. 

Med et bidrag på ca 300 NOK får en person/familie i Vest Etiopia såpe, to typer antibac, maske og hansker*

Det bor millioner av mennesker i disse områdene, så jo mer desto flere kan nås og beskyttes mot viruset. 

Nå er det virkelig en anledning til å utgjøre en forskjell gjennom å bruke kanalene for en kirke med stort nettverk og posisjon i samfunnet i Vest Etiopia. Bli med WEWEP staben og NMS på global dugnad! 

Noen av WEWEP staben som i disse dager planlegger Corona tiltak i sine nærmiljø. Jeritu Berhanu (t.v), leder for WEWEP, er initiativtaker til innkjøp av materiell som kan distribueres gjennom programmets kontakter blant kommunale myndigheter.

WEWEP-områdene i Vest Etiopia hvor materiellet vil distribueres merket i hvitt. Området strekker seg fra Addis Ababa mot Sør Sudan i vest. Det vil innebære lange reiser med bil.

*Prisene vi har beregnet ut ifra er som følger basert på innkjøpspris i Addis Ababa per dags dato: Sanitiser - 100 ETB; One bottle alcohol - 270 ETB; soap - 70 ETB; pack of gloves - 200 ETB; Masks - 180 ETB. I tillegg kommer kost og losji samt utgifter til transport for reisen. 

Opprettet av
Ikke identifisert med BankID ennå
Pengene utbetales til

Orgnr. 940 325 501

Del innsamlingen
Facebook
E-post
Lenke
Instagram
Plakat
QR-kode
Bygg inn
marit breen er ansvarlig for innholdet i denne innsamlingen og for at pengene går til angitt formål. Mistanke om brudd på våre vilkår? Rapporter den til oss.

Se hva andre spleiser på 🙌

Tenker du på å lage en spleis til noe du brenner for? Vi har samlet et knippe inspirerende spleiser under!

Se spleiser vi heier på
Se flere spleiser vi heier på

Uuups! Du bruker en utdatert nettleser.

Med nettleseren du nå bruker vil spleis.no ikke kunne brukes skikkelig. Men fortvil ikke! Du har flere muligheter;

  1. Bytt til en annen nettleser, for eksempel Google Chrome
  2. Fortsett på mobiltelefonen, bare skriv inn adressen:
  3. Lukk denne boksen, og fortsett på eget ansvar

×