Hjelp Jo-sætra produkter as med å overleve
4 690 kr
21 givere
Avsluttet
Denne knappen scroller ned til dele-knappene, hvorav den første heter «Del på Facebook».

En tjeneste fra Logo SpareBank 1

1% av målet oppnådd
4 690 kr1 % av 380 000 kr

Hjelp Jo-sætra produkter as med å overleve

Pengene går til et tappeanlegg for saft, brus, sirop, syltetøy, og gele. Det gir meg mulighet til omstilling for å fortsette driften.

Hjelp meg å redde  lokalmat bedriften min.

Jo-sætra produkter mistet sine salgskanaler når koronaviruset traff landet vårt. 

Jeg faller også mellom alle stoler i forhold til statens sine redningspakker. Ser ut til at de små bedriftene er uønsket i fremtiden. Heller ikke permiteringspenger er det for meg, som er ansatt i egen bedrift.

Faste kostnader forsvant ikke i samme slengen. Så da blir løsningen å omstille produksjonen slik at jeg kan få økt kapasiteten, og dermed starte å levere til bl.a butikker i stedet. 

Pengene vil gå til  investering i et tappeanlegg for drikke, saft, sirop og gele, eddik, olje m.m. Her kan du se noe av det jeg lager: 

www.jo-saetraprodukter.no

Tappeanlegg koster kr. 380 000,- 

Jeg omsetter mine varer gjennom Bondens Marked, andre messer og martnader. Fra 15. mars 2020 ble alle disse avlyst frem til i alle fall uti september 2020. Dette gir meg en omsetningsnedgang på 95% og et varelager som må destrueres p.g.a utgått dato på produserte varer.

Dessuten var planen å investere i et tappeanlegg for saft, drikke, gele og sirop i år, for å øke produksjonen,  men koronakrisen gjør alle investeringer utsatt i alle fall med tre år fordi omsetningen er borte.

Samtidig er dette en fin tid å få på plass et tappeanlegg fordi det gjør at jeg kan levere varer til butikker når volumet blir stort nok. Dette skaper omsetning selv om direktesalgskanalene er borte.

Historien til min bedrift:

Jo-sætra er en liten bedrift som holder til i Oppdal. Jeg og min mann lager produkter av bær, blomster, urter, lam, sau, frilandsgris og ungarsk ullgris (Mangalitsa).

Vi synes det er viktig å bruke ressursene som finnes i naturen rundt oss.

I 2013 begynte vi å utvikle produkter av det naturen vår har å by på. En mangeårig hobby blir til levebrød. Det startet med bjørkesaft og kreklingsaft. Vann på flaske kom til i 2015 da vi mente det var på tide at et av Norges beste drikkevann ble tilgjengelig for alle. I dag har vi ca 150 ulike produkter.

Vi har laget et lite gårdsutsalg her for å prøve å nå noen kunder.

Vi kjøpte et nedlagt slakteri i 2016 der vi har produksjon, dyra våre, og hvor vi bor.

Et praktbygg vi syntes var synd sto til nedfalls.

Hovedbygningen er fra 1900 og består av murt skiferstein og tømmer. Det eldste gjenværende industribygg i Oppdal.

Fram til nå har vi restaurert og bygd om denne eiendommen for å passe den livsstil som vi har, der jobb og fritid går hånd i hånd. All kapital og arbeidskapasitet er lagt ned i etableringen av Jo-sætra produkter. Driftsresultatet har økt jevnt og trutt fra år til år fram til mars 2020 der det ble bråstopp. Vi får nå minst 7.mnd. nesten uten omsetning med de samme kostnadene hver mnd som før. Dermed er det stor fare for at vi ikke klarer denne ekstraordinære belastningen hvis vi ikke får økt produksjonen slik at vi kan levere til butikker.

Opprettet av
Identifisert med BankID
Pengene utbetales til

Orgnr. 912 830 756

Del innsamlingen
Facebook
E-post
Lenke
Instagram
Plakat
QR-kode
Bygg inn
Inger Hanne Myran Nyhaug er ansvarlig for innholdet i denne innsamlingen og for at pengene går til angitt formål. Mistanke om brudd på våre vilkår? Rapporter den til oss.

Se hva andre spleiser på 🙌

Tenker du på å lage en spleis til noe du brenner for? Vi har samlet et knippe inspirerende spleiser under!

Se spleiser vi digger
Se flere spleiser vi digger

Uuups! Du bruker en utdatert nettleser.

Med nettleseren du nå bruker vil spleis.no ikke kunne brukes skikkelig. Men fortvil ikke! Du har flere muligheter;

  1. Bytt til en annen nettleser, for eksempel Google Chrome
  2. Fortsett på mobiltelefonen, bare skriv inn adressen:
  3. Lukk denne boksen, og fortsett på eget ansvar

×