LukkVi bruker informasjonskapsler for å forbedre brukeropplevelsen. Les mer om personvern på Spleis eller finn lenken igjen i bunnen av siden.
Prosjektbilde for Dråpenfestivalen - Dag 2

Dråpenfestivalen - Dag 2

Til inntekt for barn på flukt

For streaming av kveldens koserter trykk her

 • Introduksjonstekst ved Håvard Bakke
 • Familiekonsert med Maj Britt Andersen
 • «For vår jord», med Anita Skorgan og Kjetil Bjerkestrand
 • «Tung tids tale», dikt av Halldis Moren Vesaas lest av Håvard Bakke
 • «Time Is A Blind Guide», konsert med Thomas Strønen
 • Ord til ettertanke ved Trude Jacobsen, Generalsekretær Dråpen i Havet
 • Konsert med Ruth Wilhelmine Meyer og Helge Lien
 • «Vårherres klinkekule», dikt av Erik Bye – lest av Håvard Bakke
 • Konsert med Zakarias Meyer Øverli, Ola Erlien og Gard Kronborg
 • Konsert med Asle Røe Trio, Jens Fossum og Magnus Eide
 • Hilsen fra Ane Brun –Musikkvideo

Les mer om programmet her: https://www.drapenihavet.no/drapen-festivalen/

Om Dråpen festivalen

Den vanskelige situasjonen for barn som sitter fast i greske flyktningleirer har gjort at noen av Norges mest folkekjære artister ønsker å stille opp gratis til inntekt for Dråpen i Havet.

I samarbeid med K35, Ticketmaster Norge, Thrillout Live/ CareBoard, Antonsen Media og Cosmopolite Scene har Dråpen festivalen gleden av å invitere deg til en tre dagers live-streamet online festival.

Det er ingen billettavgift, men festivalarrangørene vil oppmuntre deg til å støtte arbeidet Dråpen i Havet gjør for mennesker på flukt!

Alle artister stiller probono for den gode saken, men noen produksjonskostnader (maks 6%) tilkommer.

Situasjonen i greske flyktningleirer 

Uansett hvor vanskelig vi måtte synes vår nye hverdag måtte fortone seg finnes det mennesker i verden med en smerte og utfordringer vi knapt kan forestille oss. Hjelp og solidaritet med våre medmennesker på tvers av etnisitet og landegrense er like viktig nå som før Korona. Om ikke enda viktigere...

For selv om det kan føles som verden står stille akkurat nå, har ikke flyktningsituasjonen i Hellas endret seg. I fjor kom det over 74 000 flyktninger og migranter til Hellas, og de fortsetter å komme. I Moria leir på øya Lesvos er det nå over 20 000 mennesker i en leir beregnet for 3 000. De bor under særdeles vanskelige kår.

Sosial distanse eller god håndhygiene er umulig, helsehjelp eksisterer knapt. Veldig mange har dårlig almenntilstand og underliggende kroniske sykdommer. Mange er sårbare, også barn. Her vil viruset ramme hardt!

Gjennom konsertene i denne støtteaksjonen søker vi å skaffe midler som kan hjelpe de som er kanskje blant de aller mest sårbare - særlig under en verdensomspennende pandemi, men også ellers.

Dråpen i Havet

Dråpen i Havet har vært til stede i Hellas siden 2015 og er den eneste norske hjelpeorganisasjon som jobber inne i greske flyktningleire og har til vanlig aktiviteter på fire forskjellige lokasjoner – på øyene Lesvos og Samos – på fastlandet Nea Kavala i Nord Hellas og Skaramagas utenfor Aten.

Til vanlig har Dråpen i Havet ansvar for et stort utvalg aktiviteter og prosjekter for barn, og voksne, i og rundt flyktningleirene. Aktivitetene er utviklet for å bidra til verdighet, læring, mestring og sosialisering for mennesker på flukt. Ved å tilby meningsfulle aktiviteter til beboere både i og utenfor mottak bidrar Dråpen i Havet til beboernes psykososiale helse i ventetiden, men også i tiden etter mottak. I Moria leir har vi hatt egne aktiviteter for enslig mindreårige, jenter og gutter, der de har hatt mulighet til å lære, leke og slappe av – fem ettermiddager i uken til sent på kveld.

I forbindelse med utbruddet av korona har vi midlertidig måtte stoppe våre aktiviteter, men vi er på plass med et lite team som er i tett kontakt med «camp management» og Greske myndigheter på de ulike lokasjonene våre, for å finne ut av hvilke behov som finnes og hva vi kan gjøre for å dekke disse.

På Lesvos har vi levert litt over 7.000 kirurgiske ansiktsmasker til de medisinske aktørene inne i flyktningleiren Moria, 20.000 til er bestilt og snart på vei til leiren. Vi har også kjøpt inn medisiner, samt 200 liter med medisinsk hånd desinfisering.

Barn på flukt

I Hellas, befinner det seg akkurat nå over 6 000 enslige mindreårige barn på flukt. Bare i den ene leiren, Moria på Lesvos lever 1200 enslige mindreårige, gutter og jenter fra 4-17 under helseskadelige, uverdige, søppelfylte, og svært utrygge forhold.

Dråpen i Havet har sett med egne øyne hvordan flyktningbarn har det, særlig i Moria. Det er likevel nærmest umulig å formidle realiteten, - luktene, lydene, barnas ansiktsuttrykk og oppførsel er vanskelig å beskrive med ord.

Barn har en egen evne til å tilpasse seg sine omgivelser – når vi har gått gjennom leirene ser barn som leker med hverandre, de finner pinner og papirfly, lager små båter av gammel plastikk som seiler nedover elver av avføring og søppel – de smiler og roper til oss «Hello – my friend» når vi går gjennom leiren.

Heldigvis, så har barn denne evnen til å tilpasse seg til et visst punkt, - men bare til et visst punkt! Vi har stadig oftere møtt barn som har mistet denne evnen. Barn som er apatiske, barn som har mistet språket, barn som driver med selvskading og barn som vil ta sitt eget liv.

De aller minste er et kapittel for seg. Tenåringene som har med seg bagasje fra krig og trusler er om mulig enda mer sårbare. De fleste får ikke skole, mange blir misbrukere, de blir mishandlet og utnyttet – hva tenker et ungt sinn om sitt eget liv og fremtid, når omgivelsene tillater at dette skjer?

Tankene våre går til egne små som kryper inn i varme og kjærlige armer og som sovner i en trygg, varm seng til lyden av en kjent nattasang hver kveld.

Les mer om festival programmet her: https://www.drapenihavet.no/drapen-festivalen/

Dråpenfestivalen - Dag 2

1 150 kroner innsamlet

5 givere
Avsluttet 16.05.2020
2% av 50 000 kr
Dråpen i Havet sitt profilbilde
Dråpen i Havet mottar pengene
Avsluttet
Del innsamlingen
Facebook
Twitter
Plakat
Lagre bildet på telefonen din og last bildet opp på Instagram som et vanlig innlegg eller i story.
Skriv ut en plakat og heng den opp i ditt nabolag eller legg den i naboenes postkasse.
Skriv ut QR-koden og vis den frem til potensielle givere slik at det blir enklere for dem å gi.
Dråpen i Havet er ansvarlig for innholdet i denne innsamlingen og for at pengene går til angitt formål. Mistanke om brudd på våre vilkår? Rapporter den til oss.

Se hva andre spleiser på 🙌

Tenker du på å lage en spleis til noe du brenner for? Vi har samlet et knippe inspirerende spleiser!
Se flere spleiser vi heier på

Uuups! Du bruker en utdatert nettleser.

Med nettleseren du nå bruker vil spleis.no ikke kunne brukes skikkelig. Men fortvil ikke! Du har flere muligheter;

 1. Bytt til en annen nettleser, for eksempel Google Chrome
 2. Fortsett på mobiltelefonen, bare skriv inn adressen:
 3. Lukk denne boksen, og fortsett på eget ansvar

×