Hjelp Svalbard Villmarkssenter AS
28 300 kr
58 givere
Avsluttet

En tjeneste fra Logo SpareBank 1

18% av målet oppnådd
28 300 kr18 % av 150 000 kr

Hjelp Svalbard Villmarkssenter AS

Hundeutgifter som for og stell av hunder samt veterinærutgifter

Svalbard Villmarkssenter AS er en bedrift som driver med hundekjøring. Vi har hele tiden siden vi startet i begynnelsen på 90 tallet kjempet for en miljøvennlig utvikling av reiselivet på Svalbard. 

Hundene betyr alt for oss og er levebrødet vårt. Hundene har fått navn etter historiske personer og steder i Arktis, og de er like individuelle som oss mennesker. Det er det som gjør det så meningsfullt å arbeide med dem. Vi blir som en storfamilie. Man kan sammenligne det å dra ut med hundespann som å dra ut med en seilbåt, man er underveis. Det er som livet selv. Man stresser ikke med å komme fram. Det er turen i seg selv som er målet, ikke dit man skal.

Svalbard er helt nedstengt så vi får ingen gjester og dermed ingen inntekt. Når en har hunder er det ikke bare å vri om nøkkel og stoppe driften. Hundene må ha mat, mosjon og kjærlighet for å fungere. Vi har frivillige som kommer å hjelper til, men faste kostnader og hundefor er unngåelig. Bare strømmen koster over 2 kroner kwt. Vårt hundehold er ikke bare arbeid, men også vår livstil.

Rundt vår hundegård har vi bygd opp en ærfuglkoloni som er Isfjordens 3 største. Dette er frivillig arbeid som vi ikke tjenter noe på. Uten hunder vil det ikke være noen koloni da hundene skremmer bort predatorene. Kolonien er blitt et yndet utfartsted for store og små. Samfunnet vil bli fattigere om dette skulle forsvinne. 

Når ærfuglene går på land og etablerer seg rundt vår hundegård kan de følges på Web kamera til de forlater kolonien. https://www.spitsbergen-svalbard.no/bilder-panoramaer-videoer-webkameraer/svalbard-webkameraer.htmlGi et valgfritt beløp

 1. Gi det du vil

  For deg som vil støtte oss med et valgfritt beløp

  Valgfritt beløp

  Ubegrenset antall

Velg en belønning

 1. T-skjorte

  Forskjellige motiv og farger

  500 kr

  4 har valgt denneUbegrenset antall
Opprettet av
Identifisert med BankID
Pengene utbetales til

Orgnr. 981 320 204

Del innsamlingen
Facebook
E-post
Lenke
Instagram
Plakat
Bygg inn
Berit Hole Våtvik er ansvarlig for innholdet i denne innsamlingen og for at pengene går til angitt formål. Mistanke om brudd på våre vilkår? Rapporter den til oss.

Se hva andre spleiser på 🙌

Tenker du på å lage en spleis til noe du brenner for? Vi har samlet et knippe inspirerende spleiser under!

Se spleiser vi digger
Se flere spleiser vi digger

Uuups! Du bruker en utdatert nettleser.

Med nettleseren du nå bruker vil spleis.no ikke kunne brukes skikkelig. Men fortvil ikke! Du har flere muligheter;

 1. Bytt til en annen nettleser, for eksempel Google Chrome
 2. Fortsett på mobiltelefonen, bare skriv inn adressen:
 3. Lukk denne boksen, og fortsett på eget ansvar

×