Stopp korona-pandemien i Mali!
24 520 kr
42 givere
Avsluttet

En tjeneste fra SpareBank 1

24 520 kr107 % av 22 733 kr

Stopp korona-pandemien i Mali!

Viruset hindrer oss i å ha en vanlig hagefest. Men å bidra til at smittespredningen av Covid 19 begrenses i Mali kan vi gjøre sammen. Menneskeliv står på spill hvis arbeidet stopper opp. Vår gave kan redde de mest sårbare!

Etter å ha bodd i Mali i 8 år har landet en helt spesiell plass i hjertet mitt. Revetal menighet, som vi går i, støtter NMS sitt arbeid i Mali, og hvert år pleier vi å arrangere en hagefest for Mali. I fjor fikk vi inn 30 000 kroner på denne festen. I år kan vi dessverre ikke ha en vanlig hagefest. Men vi kan likevel vise vår støtte til Mali.  Målet er at vi skal klare å få inn minst like mye som i fjor!

Korona-pandemien er også kommet til Mali. Landet er fra før rammet av store uroligheter, med mye vold, massakrer, terror og mennesker som flykter for livet. I et land hvor mange strever med vannmangel, hvor folk bor tett sammen, og hvor mange ikke har tilgang på helsetjenester, er det ikke lett å beskytte seg mot viruset. De siste tallene jeg har hørt er at det foreløpig er 500 som har fått påvist Covid-19 smitte i Mali og at 25 er rapportert døde.

Landsbyutviklingsprosjektet NMS har vært med på å bygge opp i Mali driver sitt arbeid midt i den mest urolige delen av landet. Den største delen av arbeidet handler om å bekjempe kjønnslemlestelse av jenter og å styrke kvinners rettigheter. På grunn av ulike bevæpnede militsgrupper og etniske spenninger er det  tusenvis av internt fordrevne mennesker  i området.  Men til tross for denne situasjonen har prosjektarbeiderne fortsatt sitt arbeid, og nå kan de også bidra til å hindre virussmitte.

De nye tiltakene som det nå jobbes for å sette i gang er for eksempel:

  • Arrangere kurs (med begrenset antall deltakere på hvert kurs), i hvordan man kan lage såpe.
  • Utdeling i landsbyene av materiell man kan lage såpe av.
  • Gi nødvendig utstyr og hjelp til flyktningeleirer slik at de som bor der får bedre muligheter til å vaske hender.
  • Utdeling av beskyttelsesmateriell
  • Produksjon av radioprogrammer om hvordan man beskytter seg mot Covid 19 på hele 19 forskjellige lokale språk.


I Mali er vann og såpe en luksusvare! Som en gammel dame på en fulaniboplass sa til meg en gang: Vann er bedre enn gull!

Håper du vil være med å bidra til å hindre spredning av korona-viruset i Mali og til at landsbyutviklingsprosjektet og de små kirkene NMS støtter i dette området kan fortsette arbeidet sitt - nå trengs det mer enn noen gang! 

Opprettet av
Identifisert med BankID
Pengene utbetales til

Orgnr. 940 325 501

Del innsamlingen
Facebook
E-post
Lenke
Instagram
Plakat
Bygg inn
Stina Margrete Aanderaa Neergård er ansvarlig for innholdet i denne innsamlingen og for at pengene går til angitt formål. Mistanke om brudd på våre vilkår? Rapporter den til oss.
Uuups! Du bruker en utdatert nettleser.

Med nettleseren du nå bruker vil spleis.no ikke kunne brukes skikkelig. Men fortvil ikke! Du har flere muligheter;

  1. Bytt til en annen nettleser, for eksempel Google Chrome
  2. Fortsett på mobiltelefonen, bare skriv inn adressen:
  3. Lukk denne boksen, og fortsett på eget ansvar

×