Hjelp Kroloftet med å skape Oslos råeste kulturfabrikk og arbeidsfellesskap!
282 500 kr
475 givere
Avsluttet

En tjeneste fra SpareBank 1

282 500 kr70 % av 398 500 kr

Hjelp Kroloftet med å skape Oslos råeste kulturfabrikk og arbeidsfellesskap!

Når du bidrar til denne spleisen er du med på å skape et nytt kulturhus for alle i Oslo.


Kroloftet, et ideelt arbeids- og verkstedsfelleskap, flytter inn i tekstilfabrikken og industribygget ved Alnaelven!

Nå har vi ENDELIG landet en langsiktig leiekontrakt som gir oss en utrolig mulighet til å bygge opp det vi drømt om i seks år, nemlig å få til en skaperfabrikk og et kulturhus som blir åpent for ALLE. Men, for å få det på plass må vi flytte 25 tonn med verktøy og maskiner, samt innrede og brukertilpasse 3000 kvm. 

Og det er her spleisen kommer inn ;)

Hva er egentlig Kroloftet?

Kroloftet er et ideellt arbeidsfelleskap som balanserer mellom design, kunst, teknologi og rein og skjær moro.

Vi er møbelsnekkere, arkitekter, dukkemakere, fotografer, programmerere, musikere, kunstnere, sveisere, forfattere, designere, dansere og mange fler, som sammen skaper foreningen Kroloftet. Vi er hjem til nesten 150 freelancere, hobbyister og små bedrifter. Vi har verktøy og rom for 50 ulike fagområder og vi tror på at alle kan skape og lære!

Kroloftet ble startet på Bjølsen i 2014 av møbelsnekker-Oscar og scenograf-Frans, og baserte seg på en drøm om å etablere et arbeidsfellesskap for frilansere av alle yrker. Det ble fort tydelig at det var et populært tiltak i både nabolaget og blant frilansere, og to grûndere ble til fire da programmerer-Torbjørn og Altmulig-Peter ble med på å flytte fellesskapet inn i større lokaler på Frysja.

På Frysja vokste drømmen i takt med antall nye mennesker som begynte å jobbe og oppleve ting på Kroloftet. Fra å være et arbeidsfellesskap med kontorer og verksteder hadde vi plutselig gjennomført nesten 200 (!) offentlige arrangementer bare i løpet av 2019. Det var alt fra leireklubber til danseforestillinger og kunstfestivaler. Det var barn som møtte kunst for første gang og voksne som fikk videreutviklet ideene sine og tatt opp nye hobbyer.

Og midt oppi alt dette ble det veldig tydelig at NÅ, nå var tiden kommet for å dele dette med enda flere; nå må vi flytte igjen ;)

Hva mener vi med kulturhus?

TADA! Her har vi Skjønnheten og Udyret! De to bygningene på Etterstad som skal huse fremtidens tanker og ideer.

I industribygget (det hvite Uduret) blir det verksteder, atelier og kontorplasser og på taket blir det en stor hage med badestamp! I fabrikkbygget (Skjønnheten) skal alt utenom areal avholdt til syverksted og musikkstudio, bli et åpent kulturhus for alle i Oslo. 

Her skal vi fremme skaperevne, sosialt bærekraftige verdier og heie frem utøvende kunst. Vi skal jobbe med å utvikle og beholde lokalproduksjon, kunnskap og inspirasjon gjennom kurs, seminarer, nabolagsmiddager og musikkarrangementer. 

Og du er herved invitert!

Stampekos :)

Hva har det med meg å gjøre?

Så snart vi kommer på plass (forhåpentligvis i løpet av våren 2021) kan du gå inn i et kunstgalleri i første etasje, lære om tekstil og gjenbruk i 2. etasje, holde det kurset du har brent inne med i eventlokalet eller spille inn din neste hit i musikkstudioet. Eller, om du vil joine oss på enten hobbybasis eller fulltid så får du også muligheten til å leie deg inn på et verksted eller kontorplass i industribygget, eller, hvis alt dette blir for mye, så kan du også bare chille i stampen på taket. 

Mulighetene er uendelige, bare se her:

Som du skjønner så ønsker vi å favne bredt og vidt for å skape et helt eget sted for alle som er interessert i å dele kunnskap, fag og kulturopplevelser i nærmiljøet. 

Kanskje du har lyst til å lære om keramikk, sveising, hvordan bygge et stuebord eller sy en bunad? Vi tar med oss alle kurs og arrangementer videre til Etterstad for å bidra til å skape en opplevelsesrik og inkluderende by der flere kan følge interessene og drømmene sine.

Du kan lære kurvfletting og forresten!

Hvorfor trenger vi k(o)ron(a)erulling?

Med alle disse flotte menneskene og mulighetene så kommer det også en del maskiner. Maskiner til å kutte, sage, sveise, brenne, pusse, løfte og støtte alle de fantastiske prosjektene som kommer ut av huset. Det er veldig mange, veldig store maskiner (ehh, ca 25 tonn!) og disse må flyttes på en fin og forsvarlig måte inn i de nye byggene.

I tillegg til må vi, som du ser av bildet under, renovere og brukertilpasse alle 3000 kvm.., og det er her vi må k(o)ron(a)erulle.

I begynnelsen av mai var vi utrolige glade for å få tildelt midler til nye maskiner og HMS-tiltak fra Sparebanksstiftelsen som gjør at vi kan oppgradere flere av maskinene vi trenger til alle de fire verkstedene. Men på grunn av den virale pandemien så har vi, som så mange andre, mistet både jobb- og leieinntekter de siste månedene, og penger som skulle spares har ikke kommet inn, samtidig som sparepenger har gått ut...

Og det er altså derfor vi nå ber om din hjelp.

Vi skjønner at det er flere enn oss som sliter litt med likviditeten om dagen, men om du kan avse noen kroner til denne flytte- og oppgraderingsdugnaden så kan vi friste med ganske (skikkelig!) kule premier! Du kan spleise deg inn på et sykurs i regi av fabrikkoslo.no, ta med deg de nærmeste vennene dine i stampen, lære å bygge din egen kajakk eller leie eventlokalet for en fest, konferanse eller konsert så snart den er klar :) 

Hvis du bare har en tier og må beholde den selv så skjønner vi det, men kanskje du kunne tenke deg å dele denne spleisen i nettverket ditt? Kanskje noen du kjenner kan glede seg til å få et galleri i nabolaget eller kanskje tanta di alltid har hatt lyst til å lære å spikke og får lyst til å chippe inn en krone?

Uansett vil vi takke deg for å ha lest så langt (helt utrolig, vi burde jo betale deg) og så gleder vi oss til å møte deg på ETTERSTAD!


VI SEES!


Gi et valgfritt beløp

 1. Gi det du vil

  For deg som vil støtte oss med et valgfritt beløp

  Valgfritt beløp

  Ubegrenset antall

Velg en belønning

 1. Helge-pass til hobbyverkstedet

  Få en introduksjon til maskinene på hobbyverkstedet og tilgang en helg. Perfekt for deg som har et lite prosjekt eller bare lyst til å prøve deg.

  300 kr

  90 har valgt denne60 stk. igjen
 2. Prøve-festival

  Prøv på noe nytt, bygge noe i leire, reparer favoritt-genseren, bygge en drone eller begynne å tegne igjen?

  Vi arrangerer en hel dag der du kan få prøve deg på flere ulike praksis: Keramikk, tekstil, kurvfletting, tegning, spikking, sveising m.m. Inkluderer lunsj!

  500 kr

  39 har valgt denne161 stk. igjen
 3. Bli støttemedlem for et helt år

  Betal et helt års støttemedlemskap på en gang og vær blant de første til å bli invitert til alle våre arrangementer!

  600 kr

  62 har valgt denneUbegrenset antall
 4. Salsakurs fra Norgesmesterne Laurentiu & Stine

  Få 4 ukers introduksjon til Salsaens verden fra de aller beste i Norge. Du trenger hverken spesielle sko eller å ha med en partner, vi skal ta godt vare på deg og lover grundig gjennomgang av grunnsteg, overvekt av mestringsglede og god stemning :)

  800 kr

  60 stk. igjen
 5. Bruk hobbyverkstedet 1 måned

  Få introduksjon til alle maskinene på hobbyverkstedet og tilgang i en hel måned!

  800 kr

  35 har valgt denne85 stk. igjen
 6. Badestamp-opplevelse for deg og 5 venner

  Lei den nye badestampen vi skal bygge på Arnljot Gellines vei, i tre timer. Den er vedfyrt og har plass til 6 personer.

  1 500 kr

  10 har valgt denne30 stk. igjen
 7. Nordic tiki - lær å lage tikikrus og tikidrinker med lokale nyttevekster

  Heldags kurs inkl. lett lunsj! Formiddag: Lag dine egne tikikrus med blåleire fra Oslo og lær om tikikrusenes historie og utforming. Ettermiddag: Få en innføring i drinkmiksing, sanking og foredling av nyttevekster og hvordan lage tikidrinker med norske og nordiske smaker.

  2 500 kr

  12 stk. igjen
 8. 1 måneds kontorplass

  Slutt å gå på jobb hjemme! Her får du ro til å jobbe og alt det sosiale som følger med å jobbe fra Kroloftet. Del din idé ved kaffemaskinen og få nye idéer tilbake!

  2 500 kr

  6 har valgt denne24 stk. igjen
 9. Lær deg kurvfletting

  Lær deg å flette en kurv med råvarer fra naturen! Du får en kurs-billett som du kan bruke når du booker deg inn på kurset eller du kan gi det som en gave til en venn :)

  2 800 kr

  4 har valgt denne10 stk. igjen
 10. Sykurs

  Billett til sykurs i regi av fabrikkoslo.no hvor du lærer hvordan man leser mønster, måler, tilpasser, klipper og syr. Billetten kan brukes når du booker sykurs etter at syverkstedet er på plass.

  2 900 kr

  7 har valgt denne7 stk. igjen
 11. Dreiekurs-billett

  Lær deg å dreie! Hovedfokus vil være å beherske de mest grunnleggende formene. Vi har leire, dreieskiver og alt du trenger av utstyr. Alt blir råbrent og glasurbrent etter kurset. Bruk billetten når du booker kurs når verkstedet er på plass.

  3 000 kr

  2 har valgt denne12 stk. igjen
 12. Lei eventlokalet for en dag (Søn-Tor)

  Planlegger du fest, konferanse, konsert eller kanskje noe helt annet? Når dette lokalet er ferdig vil det ha utsikt over elven, kapasitet på ca 150 personer og tilgang på prosjektor. Vi kan også ordne både mat, lyd- og lys etter avtale.

  10 000 kr

  1 har valgt denne99 stk. igjen
 13. Bygg deg en Yamana kayakk-kurs

  Lær deg å bygge din egen Yamana-Kayakk i sommer! Inkluderer alt materiale og du får ta med deg kayakken hjem :) Les mer på www.yamanaboats.com

  15 000 kr

  14 stk. igjen
 14. Lei hele takhagan!

  Lei hele takhagan for deg selv, kontorfesten, boklanseringen eller kanskje studenten! Takhagen vil ha fantastisk utsikt og badestamp og vil være ferdig senest 2022.

  20 000 kr

  5 stk. igjen
Opprettet av

Orgnr. 924 524 189

Pengene utbetales til FORENINGEN KROLOFTET
Del innsamlingen
Facebook
E-post
Lenke
Instagram
Bygg inn
FORENINGEN KROLOFTET er ansvarlig for innholdet i denne innsamlingen og for at pengene går til angitt formål. Mistanke om brudd på våre vilkår? Rapporter den til oss.
Uuups! Du bruker en utdatert nettleser.

Med nettleseren du nå bruker vil spleis.no ikke kunne brukes skikkelig. Men fortvil ikke! Du har flere muligheter;

 1. Bytt til en annen nettleser, for eksempel Google Chrome
 2. Fortsett på mobiltelefonen, bare skriv inn adressen:
 3. Lukk denne boksen, og fortsett på eget ansvar

×