LukkVi bruker informasjonskapsler for å forbedre brukeropplevelsen. Les mer om personvern på Spleis eller finn lenken igjen i bunnen av siden.
Prosjektbilde for Hjelp Kroloftet med å skape Oslos råeste kulturfabrikk og arbeidsfellesskap!

Hjelp Kroloftet med å skape Oslos råeste kulturfabrikk og arbeidsfellesskap!

Når du bidrar til denne spleisen er du med på å skape et nytt kulturhus for alle i Oslo.


Kroloftet, et ideelt arbeids- og verkstedsfelleskap, flytter inn i tekstilfabrikken og industribygget ved Alnaelven!

Nå har vi ENDELIG landet en langsiktig leiekontrakt som gir oss en utrolig mulighet til å bygge opp det vi drømt om i seks år, nemlig å få til en skaperfabrikk og et kulturhus som blir åpent for ALLE. Men, for å få det på plass må vi flytte 25 tonn med verktøy og maskiner, samt innrede og brukertilpasse 3000 kvm. 

Og det er her spleisen kommer inn ;)

Hva er egentlig Kroloftet?

Kroloftet er et ideellt arbeidsfelleskap som balanserer mellom design, kunst, teknologi og rein og skjær moro.

Vi er møbelsnekkere, arkitekter, dukkemakere, fotografer, programmerere, musikere, kunstnere, sveisere, forfattere, designere, dansere og mange fler, som sammen skaper foreningen Kroloftet. Vi er hjem til nesten 150 freelancere, hobbyister og små bedrifter. Vi har verktøy og rom for 50 ulike fagområder og vi tror på at alle kan skape og lære!

Kroloftet ble startet på Bjølsen i 2014 av møbelsnekker-Oscar og scenograf-Frans, og baserte seg på en drøm om å etablere et arbeidsfellesskap for frilansere av alle yrker. Det ble fort tydelig at det var et populært tiltak i både nabolaget og blant frilansere, og to grûndere ble til fire da programmerer-Torbjørn og Altmulig-Peter ble med på å flytte fellesskapet inn i større lokaler på Frysja.

På Frysja vokste drømmen i takt med antall nye mennesker som begynte å jobbe og oppleve ting på Kroloftet. Fra å være et arbeidsfellesskap med kontorer og verksteder hadde vi plutselig gjennomført nesten 200 (!) offentlige arrangementer bare i løpet av 2019. Det var alt fra leireklubber til danseforestillinger og kunstfestivaler. Det var barn som møtte kunst for første gang og voksne som fikk videreutviklet ideene sine og tatt opp nye hobbyer.

Og midt oppi alt dette ble det veldig tydelig at NÅ, nå var tiden kommet for å dele dette med enda flere; nå må vi flytte igjen ;)

Hva mener vi med kulturhus?

TADA! Her har vi Skjønnheten og Udyret! De to bygningene på Etterstad som skal huse fremtidens tanker og ideer.

I industribygget (det hvite Uduret) blir det verksteder, atelier og kontorplasser og på taket blir det en stor hage med badestamp! I fabrikkbygget (Skjønnheten) skal alt utenom areal avholdt til syverksted og musikkstudio, bli et åpent kulturhus for alle i Oslo. 

Her skal vi fremme skaperevne, sosialt bærekraftige verdier og heie frem utøvende kunst. Vi skal jobbe med å utvikle og beholde lokalproduksjon, kunnskap og inspirasjon gjennom kurs, seminarer, nabolagsmiddager og musikkarrangementer. 

Og du er herved invitert!

Stampekos :)

Hva har det med meg å gjøre?

Så snart vi kommer på plass (forhåpentligvis i løpet av våren 2021) kan du gå inn i et kunstgalleri i første etasje, lære om tekstil og gjenbruk i 2. etasje, holde det kurset du har brent inne med i eventlokalet eller spille inn din neste hit i musikkstudioet. Eller, om du vil joine oss på enten hobbybasis eller fulltid så får du også muligheten til å leie deg inn på et verksted eller kontorplass i industribygget, eller, hvis alt dette blir for mye, så kan du også bare chille i stampen på taket. 

Mulighetene er uendelige, bare se her:

Som du skjønner så ønsker vi å favne bredt og vidt for å skape et helt eget sted for alle som er interessert i å dele kunnskap, fag og kulturopplevelser i nærmiljøet. 

Kanskje du har lyst til å lære om keramikk, sveising, hvordan bygge et stuebord eller sy en bunad? Vi tar med oss alle kurs og arrangementer videre til Etterstad for å bidra til å skape en opplevelsesrik og inkluderende by der flere kan følge interessene og drømmene sine.

Du kan lære kurvfletting og forresten!

Hvorfor trenger vi k(o)ron(a)erulling?

Med alle disse flotte menneskene og mulighetene så kommer det også en del maskiner. Maskiner til å kutte, sage, sveise, brenne, pusse, løfte og støtte alle de fantastiske prosjektene som kommer ut av huset. Det er veldig mange, veldig store maskiner (ehh, ca 25 tonn!) og disse må flyttes på en fin og forsvarlig måte inn i de nye byggene.

I tillegg til må vi, som du ser av bildet under, renovere og brukertilpasse alle 3000 kvm.., og det er her vi må k(o)ron(a)erulle.

I begynnelsen av mai var vi utrolige glade for å få tildelt midler til nye maskiner og HMS-tiltak fra Sparebanksstiftelsen som gjør at vi kan oppgradere flere av maskinene vi trenger til alle de fire verkstedene. Men på grunn av den virale pandemien så har vi, som så mange andre, mistet både jobb- og leieinntekter de siste månedene, og penger som skulle spares har ikke kommet inn, samtidig som sparepenger har gått ut...

Og det er altså derfor vi nå ber om din hjelp.

Vi skjønner at det er flere enn oss som sliter litt med likviditeten om dagen, men om du kan avse noen kroner til denne flytte- og oppgraderingsdugnaden så kan vi friste med ganske (skikkelig!) kule premier! Du kan spleise deg inn på et sykurs i regi av fabrikkoslo.no, ta med deg de nærmeste vennene dine i stampen, lære å bygge din egen kajakk eller leie eventlokalet for en fest, konferanse eller konsert så snart den er klar :) 

Hvis du bare har en tier og må beholde den selv så skjønner vi det, men kanskje du kunne tenke deg å dele denne spleisen i nettverket ditt? Kanskje noen du kjenner kan glede seg til å få et galleri i nabolaget eller kanskje tanta di alltid har hatt lyst til å lære å spikke og får lyst til å chippe inn en krone?

Uansett vil vi takke deg for å ha lest så langt (helt utrolig, vi burde jo betale deg) og så gleder vi oss til å møte deg på ETTERSTAD!


VI SEES!


Hjelp Kroloftet med å skape Oslos råeste kulturfabrikk og arbeidsfellesskap!

282 500 kroner innsamlet

475 givere
Avsluttet 15.06.2020
70% av 398 500 kr
FORENINGEN KROLOFTET sitt profilbilde
FORENINGEN KROLOFTET mottar pengene
Avsluttet
Del innsamlingen
Facebook
Twitter
Plakat
Lagre bildet på telefonen din og last bildet opp på Instagram som et vanlig innlegg eller i story.
Skriv ut en plakat og heng den opp i ditt nabolag eller legg den i naboenes postkasse.
Skriv ut QR-koden og vis den frem til potensielle givere slik at det blir enklere for dem å gi.
FORENINGEN KROLOFTET er ansvarlig for innholdet i denne innsamlingen og for at pengene går til angitt formål. Mistanke om brudd på våre vilkår? Rapporter den til oss.

Se hva andre spleiser på 🙌

Tenker du på å lage en spleis til noe du brenner for? Vi har samlet et knippe inspirerende spleiser!
Se flere spleiser vi heier på

Uuups! Du bruker en utdatert nettleser.

Med nettleseren du nå bruker vil spleis.no ikke kunne brukes skikkelig. Men fortvil ikke! Du har flere muligheter;

  1. Bytt til en annen nettleser, for eksempel Google Chrome
  2. Fortsett på mobiltelefonen, bare skriv inn adressen:
  3. Lukk denne boksen, og fortsett på eget ansvar

×