LukkVi bruker informasjonskapsler for å forbedre brukeropplevelsen. Les mer om personvern på Spleis eller finn lenken igjen i bunnen av siden.
Prosjektbilde for Hjelp til Fektal transplantasjon,hjelp til å bli frisk

Hjelp til Fektal transplantasjon,hjelp til å bli frisk

Fektal transplantasjon for å få en mulighet til å bli frisk. Dekke sykehus opphold, behandlinger, reiseutgifter.


Hei alle venner , bekjente og ukjente.

Sist endret 01.09.20 vips 95731669 for de som ikke får til spleisen. merk chrons

Jeg er nå veldig fortvila redd og frustrert. Derfor har jeg oppdrettet denne spleisen.

Det ikke det kjekkeste å måtte tigge penger, men når det offentlige helsevesenet ikke fungerer, og heller ikke regjeringen eller det finnes støtter å få, har en ikke noen valg om en skal ha en mulighet til å bli frisk. Å få leve normalt igjen. De vil ikke ha folk friske ser det ut som.

Jeg har Diagnosen mobrus chrons IBD og irritabel tarm IBS. 

Chrons er en tarmsykdom der imunforsvaret angriper tarmen.

Det vil si at imunforsvaret angriper tarmen slik at det blir betendelse i hele fordøyelsesystemet, som fører til mye smerter, dobesøk opp mot 30 ganger i døgnet, og blodig diaree. Feber kvalme og oppkast,utmatelse.

Irritabel tarm er sensetiv tarm. Som betyr at en har musklartur i tarmen som jobber raskere en normalt, som gjør at tarmen kan bli irritert og kan føre til oppblåst smertefull mage, diarre og smerter.

For en stund siden fant jeg ut at fektal transplantasjon ( Det vil si at en overfører frisk avføring til en syk tarm ) har gjort mange personer med denne kroniske tilstanden friske. Det som skjer da er at det blir tilført friske bakterier som tarmen trenger for å ha en normalflora, og tarmsystemet blir startet opp på nytt, det blir uker med smerter og ubehag, men dette vil forsvinne når tarmen har tatt dette opp og begynner å bygge seg opp igjen.

Har forsøkt å få hjelp til en slik transplantasjon i Norge, men har bare fått avslag, da de bare er under forskningstadiet i Norge på irritabel tarm. Det offentlige vil derfor ikke sponse dette, har spurt både NAV og Helfo.

Å siden jeg i tillegg har Chrons vil de ikke ta meg inn. Hadde jeg bare hatt irritabel tarm hadde jeg fått støtte, fortå det den som kan.

 Jeg begynte å se rundt i utlandet, men etter jeg oppdrettet denne spleisen, har jeg fått tips om et privat sykerhus i Oslo som kan gjøre dette, og nå har sagt at de vil ta meg inn,så står på venteliste. På dette sykehuset har 2 av 3 med mine plager blitt bedre og friske. I utlandet har de i Tyskland 95 prosent bedring og i Russland 75 prosent bedring. Så sjansene for å bli frisk er mye større en å misslykkes.

De har for tiden stengt pga corona situasjonen,  og pga venteliste etterpå vil det ta litt tid før jeg får komme inn. Men jeg er så hoppende glad for at de vil hjelpe meg.

Men dette koster. Selve konstulasjonene og behandlingene har jeg reknet ut vil komme på ca 41300 kr. Så kommer opphold og reiseutgifter utenom.

Med en mager lommebok får jeg ikke utført dette uten økonomisk hjelp,og nå er dessverre situasjonen min kritisk. Jeg står i fare for å miste alt jeg har å holde meg fast til, det som holder motivasjonen oppe, er på vei til å gli rett ut av hendene på meg.

Dette fordi jeg nå må over på AAP, jeg får ikke gå på jobb, fordi jeg har lavt imunforsvar, pga bivirkninger av medisiner, jeg har feber, hoste og luftveisinfeksjoner. Så jeg har gått på jobb med disse symptomene, men får ikke lov nå pga koronasituasjonen. Er koronatestet flere ganger, men får ikke komme til legekontorene, sykehus, eller andre undersøkelser. Jobber selv i helsevesenet, å får ikke jobbe pga disse symptomene. Kan heller ikke være sossial. Får jeg korona blir det fort dødelig utfall. Alt stresset rundt dette har ført til oppbluss av magen, så nå er det nye våkenetter , dobesøkopp mot 20 ganger i døgnet, smerter kvalme oppkast. Har problemer med å holde på mat, så lever stort sett på Næringsdrikker som jeg har på resept. Prøver å spise litt. Men får så vondt.


Situasjonen min har ført til flere psykiske plager, som depresjon angst anfall. og er veldig nærvøs.

Så derfor velger å starte en spleis for å forsøke å få denne fektal transplantasjonen, slik at jeg kan få livet mitt tilbake. Uten flere sykemeldinger oppkast lungebetendelser 30 dobesøk smerter og sterke medisiner.Kunne gå tilbake på jobben jeg er så glad i, beholde de tinga som betyr så mye. På grunn av medisinene har jeg også gjentakende lungebetendelser. Men er nødt å ta dem, for ellers så blir tarmen betente, å det kan få alvorlig utfall. Disse medisinene er imundempende. Og bivirkningene er ikke gode.

NRK hadde nylig en bra dokumentar om dette

https://tv.nrk.no/program/KOID20002119

Før jeg ble syk, var jeg veldig aktiv. Var aktiv i dyrværn har hjulpet flere 100 dyr i både Norge og utland med nye hjem og bort fra gata. Gikk flere timers turer med hundene,  måtte slutte med hunder ,har 1 igjen. Elsket jobben min. Drev aktivt med hest. Nå er musklaturen for svak til at jeg kan gå i stallen alene å trene. Var sosial  med venner. Nå har vi knapt kontakt...



Jo finnes verre ting en dette. Jeg er litt på vei til å gi opp akuratt nå, da jeg føler meg fastlåst. Men sjansen for å bli frisk er faktisk 90 prosent fra forskning fra tyskland.. 75 prosent viser forskning fra russland, 2 av 3 har vist bedring på det sykehuset jeg skal på her i Norge.

Så sjansene for å bli frisk og kunne bygge opp imunforsvaret og gå tilbake til et normalt liv er ganske stor.

Men Norge er et spesielt land, virker nesten som politikerene ønsker å uføre folk som ellers kan bli friske.

Kan du hjelpe meg på veien mot et friskt liv er jeg evig takknemelig. Det betyr så mye. Uten hjelp får jeg ikke gjennomført dette. Og pr i dag er jeg sliten av å være syk hele tiden, redd og frustret. Jeg får nye oppbluss hele tiden. Og det er smertefult.Denne transplantasjonen kan løse alt. Men jeg får ikke gjort det uten hjelp. Eneste jeg ønsker til jul og i livet er å bli frisk.

Med din hjelp gir du meg 90 prosent mulighet til å bli frisk, kan gå tilbake i jobb, og leve et normalt liv uten masse plager.

Staten vil ikke hjelpe.

Å politikerene og helse Norge bør virkelig gå inn å sjekke resultater som er gjort i utland. Men medisinindustrien råder...dessverre.

Del gjerne spleisen.

Noen sliter med å hjelpe på spleisen. Da kan du vipse på 95731669 merk chrons


På forhånd takk.

Mvh Marion

Følg meg gjerne på bloggen for å se hvordan det går videre

https://miniblogg.no/chronsmonsteret

Eller chronsmonsteret på facebook 

Hjelp til Fektal transplantasjon,hjelp til å bli frisk

22 300 kroner innsamlet

61 givere
Avsluttet 24.12.2020
37% av 60 000 kr
Marion Gryde sitt profilbilde
Verifisert
Marion Gryde mottar pengene
Avsluttet
Del innsamlingen
Facebook
Twitter
Plakat
Lagre bildet på telefonen din og last bildet opp på Instagram som et vanlig innlegg eller i story.
Skriv ut en plakat og heng den opp i ditt nabolag eller legg den i naboenes postkasse.
Skriv ut QR-koden og vis den frem til potensielle givere slik at det blir enklere for dem å gi.
Marion Gryde er ansvarlig for innholdet i denne innsamlingen og for at pengene går til angitt formål. Mistanke om brudd på våre vilkår? Rapporter den til oss.

Se hva andre spleiser på 🙌

Tenker du på å lage en spleis til noe du brenner for? Vi har samlet et knippe inspirerende spleiser!
Se flere spleiser vi heier på

Uuups! Du bruker en utdatert nettleser.

Med nettleseren du nå bruker vil spleis.no ikke kunne brukes skikkelig. Men fortvil ikke! Du har flere muligheter;

  1. Bytt til en annen nettleser, for eksempel Google Chrome
  2. Fortsett på mobiltelefonen, bare skriv inn adressen:
  3. Lukk denne boksen, og fortsett på eget ansvar

×