LukkVi bruker informasjonskapsler for å forbedre brukeropplevelsen. Les mer om personvern på Spleis eller finn lenken igjen i bunnen av siden.
Prosjektbilde for Støtt ALS-forskningen i Norge.

Støtt ALS-forskningen i Norge.

ALS-Forskningen i Norge.

* ALS Norge, har kjempet for den ALS syke og dens familie siden februar 2008. Da var det Mona H. Bahus som dannet stiftelsen, etter selv å ha mistet sin far. De savnet informasjon og hjelp under hans sykdom, og hun lovet han å vie sitt liv til å finne en kur mot ALS.

* I 2014, ble den første donasjonen til Norske ALS - forskere delt ut fra ALS Norge, en forskning som ikke kunne startet hadde det ikke vært for oss. Siden den gang er det nå donert bort over 9 millioner kroner til de Norske ALS- forskerne. De mener det er ALS Norge som har satt ALS på deres dagsorden og de er mektig imponert over pådrags iveren vår. Uten ALS Norge, ingen forskning på ALS i Norge.

* Vet du dette?

* ALS Norge er den eneste organisasjonen i Norge, som støtter ALS- forskerne i Norge.

* Vi har egen barne- og ungdoms gruppe.

* Pårørende gruppe.

* Helsepersonell gruppe.

* Lukket pårørende gruppe.

* ALS Norge holder foredrag, der det er ønskelig over hele Norge.

* ALS Norge deltar på Det internasjonale Symposium, rundt om i verden.

* Pårørende og ALS syke har mulighet til å stille forskere spørsmål, de får rask tilbakemelding på sine henvendelser.

* Barne- og ungdomsgruppe, pluss styret i ALS Norge lager nå en dokumentar film. I filmen har hovedpersonen ALS, og vi følger dagliglivet gjennom hele sykdoms perioden. Denne filmen vil bli sendt på NRK Super.

* ALS Norge jobber på spreng for å etablere et Nasjonalt ALS senter i Norge. Noe vi anser som uhyre viktig, for den ALS syke og dens pårørende. Et pusterom, der faglighet og omsorg vil gi tverrfaglig utbytte. Kommune, sykehus, NAV, sosionom, ergoterapeut, fysioterapeut og pasienten kan her få informasjon om retningslinjer og hvem som skal gjøre hva i sykdomsprosessen.

* De Norske ALS- forskerne samarbeider nå med ALS forskere over hele verden.

* Noe av det viktigste for oss i ALS Norge er, at den som lever med ALS skal få/ha, mulighet til å delta på klinisk forskning eller andre prosjekt rundt omkring i Norge. ALS Norge har Bruker representant som er med på møter og har uttalelse rett under arbeidet med klinisk forskning ved Neuro-Sys. Med. i Bergen

* ALS Norge har kontroll komite, revisor og advokat. Disse bistår med veiledning og kontrollerer at vi forvalter vårt arbeid rett etter lover, stiftelsens formål og vedtekter.

* ALS Norge sitt styre, barne- og ungdoms gruppa, samt likepersoner, har alle signert taushets pliktskjema. Dette er skrevet av vår advokat Geir Lippestad.

Støtt ALS-forskningen i Norge.

19 550 kroner innsamlet

56 givere
Avsluttet 06.09.2020
19% av 100 000 kr
Mona Hytjanstorp Bahus sitt profilbilde
Verifisert
Mona Hytjanstorp Bahus
står bak spleisen
ALS Norge sitt profilbilde
ALS Norge mottar pengene

Om organisasjonen

Stiftelsen ALS Norge har som formål å støtte forskningen på sykdommen ALS (Amyotrofisk lateralsklerose), samt behandling av sykdommen. ALS Norge har også som formål å øke livskvaliteten for de med ALS, og for deres pårørende. ALS Norge vil drive innsamling av midler for å kunne gi støtte til forskningen på ALS, og for å fremme forskningen på ALS. ALS Norge formål vil også støtte andre ALS-prosjekter som foregår i Norge. Vi har også et viktig mål med å øke kompetansen ute i Norge, få økt fokus på ALS i Norge. ALS Norge formål er å gjøre alle kjent med hva ALS er, og hva denne sykdommen gjør med de som blir rammet. Vi er eneste organisasjon som støtter Stamcelleforskning på ALS, Grunnforskning på ALS, og Genetisk testing på ALS i Norge.

Organisasjonsnummer: 914 149 517
Avsluttet
Del innsamlingen
Facebook
Twitter
Plakat
Lagre bildet på telefonen din og last bildet opp på Instagram som et vanlig innlegg eller i story.
Skriv ut en plakat og heng den opp i ditt nabolag eller legg den i naboenes postkasse.
Skriv ut QR-koden og vis den frem til potensielle givere slik at det blir enklere for dem å gi.
Mona Hytjanstorp Bahus er ansvarlig for innholdet i denne innsamlingen og for at pengene går til angitt formål. Mistanke om brudd på våre vilkår? Rapporter den til oss.

Se hva andre spleiser på 🙌

Tenker du på å lage en spleis til noe du brenner for? Vi har samlet et knippe inspirerende spleiser!
Se flere spleiser vi heier på

Uuups! Du bruker en utdatert nettleser.

Med nettleseren du nå bruker vil spleis.no ikke kunne brukes skikkelig. Men fortvil ikke! Du har flere muligheter;

  1. Bytt til en annen nettleser, for eksempel Google Chrome
  2. Fortsett på mobiltelefonen, bare skriv inn adressen:
  3. Lukk denne boksen, og fortsett på eget ansvar

×