LukkVi bruker informasjonskapsler for å forbedre brukeropplevelsen. Les mer om personvern på Spleis eller finn lenken igjen i bunnen av siden.
Prosjektbilde for REDD Ungdomssamfundet i Halden

REDD Ungdomssamfundet i Halden

Om vi klarer å finansiere videre drift av Ungdomssamfundet med din hjelp, så vil vi fortsette med å gi ungdommene en møteplass med en åpen dør, et smil, et hei, et kjent ansikt i trygge omgivelser hvor de kan være seg selv.

Hjelp oss å redd Ungdomssamfundet:sob:



Fredag den 26. Juni kom beskjeden vi håpet at vi aldri skulle få. Vår søknad om tilskudd til videre drift av Ungdomssamfundet ble avslått av Barne-, Ungdoms-, og familiedirektoratet (Bufdir). Argumentasjonen var at støtteordningens formål er å støtte nyetablering av åpne møteplasser, ikke kontinuerlig drift. Dette betyr at vi nå i løpet av de neste 3 månedene er nødt til å lukke dørene og legge ned det sårt tiltrengte tilbudet til Haldens ungdommer. Tilbudet ble etablert igjennom samme tilskuddsordning, men Bufdir mener at vi nå må klare å stå på egne bein. Dette høres kanskje rimelig ut, men det koster å drive et ungdomstilbud og veldig få støtteordninger er villige til å gi penger til kontinuerlig drift. De fleste støtter gjerne prosjekter, men faste tiltak med løpende drift er det vanskelig å finne midler til dessverre.

Vi har de siste 3 årene blitt godt kjent med flere hundre barn og ungdommer i Halden og tilbudet har blitt veldig viktig for dem alle. Som ungdommene selv sier så har klubben blitt et andre hjem der de kan komme, være med venner, bli sett av trygge voksne og bare være seg selv. Mange av ungdommene som benytter tilbudet har ikke interesse for sport, kultur eller noen av de andre aktivitetstilbudene som er tilgjengelige i byen. Det de ønsker er å være seg selv, henge med venner, være i et trygt miljø og føle at de er fantastiske uansett hva. Vi har sett mange av ungdommene vokse, bli mer selvsikre, komme ut av skallet sitt, skaffe seg nye venner og bli en del av en enhet, en enhet de ellers ikke hadde vært en del av. Vi har selvfølgelig også sett en mengde tårer og tristhet, det er noe som er en del av alle ungdomstider. Mange av ungdommene som kommer til oss har erfart ensomhet, usikkerhet og vanskelige ting nært på kroppen, men ved å gi de en trygg arena der de kan være seg selv, uttrykke seg selv og bli sett har de gjennomgått en enorm utvikling. Det tristeste med det som skjer nå, at klubben må legge ned, er at dette går utover disse ungdommene. Ungdommene som ikke har en annen arena å møtes, ikke har en annen arena å utvikle seg på, ikke har råd til å delta på mye av den organiserte aktiviteten i byen og for mange ikke har andre trygge voksenpersoner å bli sett av. Disse ungdommene mister nå sitt hjem. Vi så dette tydelig når vi på søndag ga beskjeden til de ungdommene som var med på vår første sommercamp, det ble mange tårer, skrik, sinne, frustrasjon og håpløshet. Mange så tilbake på de 3 siste årene og kjente at alt dette ble revet vekk fra dem.

Ungdomssamfundet har fått disse ungdommene ut av rommet sitt, ut av ensomhet og inn i trygge vennegjenger der de kan være seg selv. Ungdomssamfundet har fått mange av ungdommene vekk fra gaten, burgerking, tistasenteret og inn i trygge omgivelser der de får gjøre som de vil men blir passet på av trygge voksne de har et forhold til og er glad i. De fleste ungdommene sier selv at når Ungdomssamfundet er åpent så velger de heller å komme til oss en å gå på fest eller henge på en skole eller i byen. Dette er essensielt for en god ungdomstid, et trygt miljø der de kan være seg selv og slippe unna gruppepress og farlige situasjoner. Tilbud som Ungdomssamfundet er forebyggende og kostnaden ved drift er særdeles samfunnsøkonomisk. Ved å hindre ungdommer i å ta dårlige valg og havne på feil sti sparer vi samfunnet for enorme kostnader. En vanskelig ungdomstid vil for mange endre hele livet, være med de i fremtiden og noen ender opp med å koste samfunnet store summer.

På Ungdomssamfundet er alle like, alle er fantastiske og alle er flotte ungdommer. Noen har kanskje et hardt ytre med spisse pigger, men innvendig er de flotte unge mennesker som vi er svært glad i. Unge mennesker som vil være en del av noe, som vil fjerne piggene og som vil bli sett og inkludert. Dette er det dessverre mange som ikke ser, men vi gjør det. Og vi vil kjempe for disse ungdommene så lenge vi kan. Derfor er vi nødt til å spørre alle i Halden om hjelp, hjelp oss å redde Ungdomssamfundet, hjelp oss å redde ungdommer og hjelp oss å gi ungdommer en god ungdomstid. Det koster penger å drive en ungdomsklubb, spesielt en som er gratis og inkluderende. Hos oss koster det ikke penger å være, familiens økonomi skal ikke sette begrensinger på ungdomstiden. Hos oss spiller det ikke rolle hvilke interesser du har, hvilken etnisitet du har eller egentlig noe annet. Det eneste vi bryr oss om er deg som person, at du er en fantastisk person som fortjener alt godt her i verden. Alle ungdommer fortjener alt godt. Det er vanskelig å beskrive hvor skjønne, omtenksomme, snille og inkluderende ungdommene våre faktisk er. Den eneste måten å se det på er ved å omgås de flere ganger i uken, ved å se de og forstå de, og dette gjør vi hele tiden. Vi snakker med ungdommene, vi bryr oss om livene deres, tankene deres og følelsene deres. Og de bryr seg like mye om oss.

Om alle donerer en liten sum så kan vi forsette å drive ungdomstilbudet fremover. Vi kan gi ungdommene det hjemmet og det tilbudet de trenger og ønsker. Den tilhørigheten og det samholdet som er så utrolig viktig. Hjelp oss å hjelpe byens ungdommer.

Ungdommene er fremtiden, hjelp oss å ta vare på morgendagens helter og la de få beholde sin trygge arena. Det er langt billigere og enklere å bygge sterke ungdommer enn å reparere svake voksne. Derfor er tilbud som dette så viktig. Brukerstyrt tiltak som gir ungdommene eksakt det de ønsker og som tar ønsker og meninger inn i planleggingen så alle kan være seg selv og få et andre hjem med nye venner og trygghet. 















REDD Ungdomssamfundet i Halden

18 960 kroner innsamlet

55 givere
Avsluttet 28.09.2020
2% av 800 000 kr
Mikaela Caci sitt profilbilde
Verifisert
Mikaela Caci
står bak spleisen
Avsluttet
Del innsamlingen
Facebook
Twitter
Plakat
Lagre bildet på telefonen din og last bildet opp på Instagram som et vanlig innlegg eller i story.
Skriv ut en plakat og heng den opp i ditt nabolag eller legg den i naboenes postkasse.
Skriv ut QR-koden og vis den frem til potensielle givere slik at det blir enklere for dem å gi.
Mikaela Caci er ansvarlig for innholdet i denne innsamlingen og for at pengene går til angitt formål. Mistanke om brudd på våre vilkår? Rapporter den til oss.

Se hva andre spleiser på 🙌

Tenker du på å lage en spleis til noe du brenner for? Vi har samlet et knippe inspirerende spleiser!
Se flere spleiser vi heier på

Uuups! Du bruker en utdatert nettleser.

Med nettleseren du nå bruker vil spleis.no ikke kunne brukes skikkelig. Men fortvil ikke! Du har flere muligheter;

  1. Bytt til en annen nettleser, for eksempel Google Chrome
  2. Fortsett på mobiltelefonen, bare skriv inn adressen:
  3. Lukk denne boksen, og fortsett på eget ansvar

×