KOLLEKTIVT LØFT FOR VALDRES – bli med å bygge framtidas kompetanse og nye typer arbeidsplasser.
184 698 kr
26 givere
16 dager igjen

En tjeneste fra SpareBank 1

184 698 kr61 % av 300 000 kr

KOLLEKTIVT LØFT FOR VALDRES – bli med å bygge framtidas kompetanse og nye typer arbeidsplasser.

Uavhengig av alder, bakgrunn og bransje – skal vi la folk utforske det ukjente, kjenne det tradisjonelle og med dét skape nye muligheter.

Med den teknologiske utviklingen følger det stadig nye hav av muligheter. Vi jobber for at Valdres skal rustes til å gripe disse mulighetene. Skaperkraft Valdres inviterer nå alle i Valdres med på et løft for teknologisk kompetanse. Vi tror det er viktig å tenke stort og å løfte sammen – samtidig. Det er da vi blir sterke. 

Jobbe for barn og unge:   Vi tror det er lurt å tenke langt frem. Morgendagens gründere finnes i dag i barnehager og skoler, og på aktiviteter for barn og unge. Vi jobber for å engasjere bredt i skapende aktiviteter som også gir viktig teknologisk kompetanse.

Jobbe for næringslivsutvikling:   Når det gjelder næringsliv skal vi hjelpe eksisterende bedrifter til et relevant fokus på nye teknologiske muligheter. Det er også en viktig oppgave å legge til rette for at nye teknologibedrifter lett skal kunne slå rot i Valdres.   

 • Vil du vite hva vi har fått til så langt, kan du lese her.

3D-printing av smittevernsutstyr:

Hva er  Skaperkraft Valdres?

Sommeren 2019 ble Skaperkraft Valdres stiftet som et non-profitt samvirkeforetak. Det ble stiftet av Gudbrand Heiene, Heidi Bragerhaug og Dag Inge Bruflot – fordi noen måtte gjøre det.

Men egentlig er Skaperkraft Valdres summen av alle som er med: deltakere på aktiviteter, entusiaster i alle aldre og bedrifter som bruker våre tjenester, støttende foreldre, sponsorer, styremedlemmer, frivillige støttespillere, osv. Kort sagt alle som er med.  Vi som stiftet foretaket har bare tatt jobben med å organisere det.

Alle er velkomne med sitt – enten det er for å få eller gi.

 • Vil du lese mer om historien bak SKV, kan du lese her.
 • Vil du se en live-stream på FB som handler om hva Skaperkraft Valdres er, og hva ei slik satsing kan bety for Valdres, kan du se her

4-årig oppstartsprosjekt (2020-2023)

Etter stiftinga startet vi umiddelbart planlegging av et 4-årig oppstartsprosjekt (2020-2023) for en bred satsing på teknologisk kompetanse i Valdres. Her har vi nå tre ansatte i deltidsstillinger: Gudbrand Silvet Heiene som daglig leder, Beatricé Biueville som "initiativleder" mot skole og skapende aktiviteter i kodeklubb og makerspace, og Halldor Kvale-Skattebo som "initiativleder" mot næringslivet.

Prosjektet skal jobbe med seks hovedområder:

Disse hovedområdene kan du lese mer om her.

 • Hva vi har fått ut av arbeidet så langt kan du lese om – i ei liste vi er litt stolte over – her.

Ivrige barn etter første møtet med roboten Lego Mindstorm:

Utforsking av universet rundt roboten.

Koding er trening i problemløsing. Det skaper engasjement og utvikler utholdenhet:

Fremtiden begynner nå. I arbeidet med teknologi og fremtidens næringsliv jobber vi også aktivt med eksisterende bedrifter og leter sammen med  bedrifter  etter ubrukte teknologiskapte muligheter. Her er vi i møte med Inligo som ønsker å etablere seg i Valdres.

Finansiering

Skal vi lykkes må mange tenke at det er forskjell på «et halvhjertet forsøk» og «en skikkelig satsing». Derfor trenger vi at du som bedrift eller privatperson blir med og spleiser. 

Vi er glade og stolte over at Sparebank 1 Hallingdal og Valdres har gitt oss betydelig tillit og blitt en god støttespiller. Til første året har vi også fått en god del støtte fra fylkeskommunen og de fire nordligste kommunene i Valdres. Kommunene sa at dette var bare til første året, men nå ser det ut til at de blir med i 2021 på en redusert beløp. Men potten vi fikk støtte fra av Oppland fylkeskommune finnes ikke i Innlandet fylkeskomune. 

De tre neste årene av oppstartprosjektet er vi derfor avhengig av at mange i Valdres ser på denne satsinga som en investering i framtida – at bedrifter og enkletpersoner blir med på spleiselaget for å løfte Valdres – inn i framtida.

Hvordan kan du bidra?

For private er det valgfrie beløp. For bedrifter velger man en "belønning" (sponsorpakke) nedenfor. For å vise hvor høyt Valdres løfter, bygger vi Skaperkrafttårnet sammen med giverne. Bedrifter får en egen kloss som viser hvor mye de bidrar og privatpersoners bidrag blir synlig i samleklosser. Når du bidrar får du en plass i tårnet i ett år. Bedriftene blir også synliggjort på skaperkraftvaldres.no. Tårnet står i Jokerspace. Når det stanger i taket – på ca. 5 meter – bygger vi et tårn til.

Hvorfor satse på Skaperkraft Valdres?

Det snakkes mye om bolyst i Valdres. Skaperkraft Valdres tenker det også er viktig å snakke om bomulighet. Og vi tror at dette løftet kan gjøre en tydelig forskjell for begge deler.

Hvis vi lykkes ser næringslivet i Valdres annerledes ut om 20 år enn det ellers ville gjort, fordi eksisterende næringsliv har møtt nye tider mer offensivt og nye næringer har kommet til.

En satsing på teknologisk kompetanse vil gi barn og unge en større kompetansemulighet ved å vokse opp her. Vi erfarer at dette blir stadig viktigere for unge voksne som skal etablere seg.

Bolyst og bomulighet gir ringvirkning for eksisterende bedrifter med større kundegrunnlag og større tilgang på arbeidskraft. Ringvirkningene for kommuner blir større befolkning og et rikere næringsliv, som igjen betyr økt mulighet for å opprettholde og styrke det offentlige tjenestetilbudet.

Gi et valgfritt beløp

 1. Gi det du vil – for privatpersoner

  For deg som vil støtte oss med et valgfritt beløp

  Valgfritt beløp

  Ubegrenset antall

Velg en belønning

 1. Slips – for privatpersoner

  Du får et laserkuttet slips. Slipset er laserkuttet i 4mm kryssfiner på en slik måte at det blir fleksibelt.

  1 500 kr

  Ubegrenset antall
 2. Gryteunderlag

  Du får to gryteunderlag laserkuttet i 4mm kryssfiner på en slik måte at de blir fleksible.

  1 500 kr

  Ubegrenset antall
 3. En halv kloss – for bedrifter

  Mini sponsorpakke for deg som vil være med litt. Da deler dere en kloss i Skaperkrafttårnet med en annen bedrift og blir synlige på nettsida vår. Husk å sende logo.

  5 000 kr

  3 har valgt denneUbegrenset antall
 4. Standard sponsor – for bedrifter

  Bedriften får en hel kloss i Skaperkrafttårnet og blir synlig på nettsida vår. Husk å sende logo. Standard sponsorer får også to gryteunderlag skåret ut i 4mm kryssfiner på en slik måte at de blir fleksible.

  10 000 kr

  11 har valgt denneUbegrenset antall
 5. 5 x slips eller gryteunderlag med logo – for bedrifter

  Bedrifte får en hel kloss i Skaperkrafttårnet og blir synlig på nettsida vår. Husk å sende logo. I tillegg får du fem laserkuttede slips eller gryteunderlag med egen logo. De er skåret ut i 4mm kryssfiner på en slik måte at de blir fleksible. Husk å sende logo.

  15 000 kr

  Ubegrenset antall
 6. Utviklingsworkshop – for bedrifter

  Vår initiativleder for næringsliv (Halldor Kvale-Skattebo) har mange ressurser for å stimulere til utvikling i bedriften. Her får du workshop i det omfanget du måtte ønske innenfor en dag. Bedriften får en stor kloss i Skaperkrafttårnet og blir synlig på nettsida.

  20 000 kr

  Ubegrenset antall
 7. Ditt eget skilt – for bedrifter

  Vi lager skilt med ditt navn og logo til f.eks yttervegg. Materialvalg og dimensjoner etter nærmere avtale ut fra mulighetene med laserkutter og CNC-fres.

  Bedriften blir også synliggjort på nettsida og får en stor kloss i Skaperkrafttårnet. Husk å sende oss logo.

  20 000 kr

  1 har valgt denneUbegrenset antall
 8. Supersponsor - for bedrifter

  Vi har rom for flere supersponsorer. Ta kontakt for å diskutere hva vi kan gjøre for din bedrift og hva din bedrift ønsker å bidra med. Beløpet nedenfor er bare et forslag – det kunne ikke stå tomt. Vi kan diskutere alle typer beløp.

  50 000 kr

  Ubegrenset antall
Opprettet av

Orgnr. 923 198 628

Pengene utbetales til SKAPERKRAFT VALDRES SA
Del innsamlingen
Facebook
E-post
Lenke
Instagram
Plakat
Bygg inn
SKAPERKRAFT VALDRES SA er ansvarlig for innholdet i denne innsamlingen og for at pengene går til angitt formål. Mistanke om brudd på våre vilkår? Rapporter den til oss.
Uuups! Du bruker en utdatert nettleser.

Med nettleseren du nå bruker vil spleis.no ikke kunne brukes skikkelig. Men fortvil ikke! Du har flere muligheter;

 1. Bytt til en annen nettleser, for eksempel Google Chrome
 2. Fortsett på mobiltelefonen, bare skriv inn adressen:
 3. Lukk denne boksen, og fortsett på eget ansvar

×