LukkVi bruker informasjonskapsler for å forbedre brukeropplevelsen. Les mer om personvern på Spleis eller finn lenken igjen i bunnen av siden.
Prosjektbilde for Støtt bevaringen av Flyhistorisk Museum Solas DC 6 B

Støtt bevaringen av Flyhistorisk Museum Solas DC 6 B

Alle innsamlede midler vil uavkortet gå til vedlikehold og bevaring av flyet. Museet har utarbeidet en plan for vedlikehold de første 10 årene, og trenger nå å bygge opp et fond for dette formålet.

Vedlikehold av DC-6B LN-SUB

2. juni 2020 kunne endelig Flyhistorisk Museum Sola ta imot DC-6B etter lang tids venting. Etter all usikkerheten som fulgte av Corona-krisen og en skyhøy dollarkurs, var det en stor tilfredstillelse for muséet å ta imot flyet som endelig var kommet - til og med i Braathens-farger.

Flykjøpet, klargjøring av oppstillingsplass og flytting fra flyplass til museet, er finansiert av Braathens-fondet. Og midt i korona-krisen, da det så vanskelig ut å få flyet hjem, ble kjøpet reddet av at hundekjører og vinner av Iditarod-løpet Thomas Werner gjennom sin sponsor betalte for at han og 24 hunder skulle få være med flyet til Sola. Flyet skal stå utenfor museet og vil trenge mye vedlikehold i årene som kommer hvis det ikke skal forfalle. Klimaet på Sørvest-landet er ikke ideelt for bevaring av fly utendørs, så flyet vil trenge et ganske omfattende årlig vedlikehold. Flyhistorisk Museum Sola har et lite driftsbudsjett, og vil ikke kunne håndtere vedlikehold av flyet i den størrelsen som er ønsket. På sikt skal også museet lage en utstilling inne i flyet om Braathens SAFE og virksomheten selskapet hadde på Sola - en utstilling muséet også vil trenge ekstern finansiering for å bygge opp.

Vi har sett at det har vært stor interesse for flyet i forbindelse med turen fra Alaska, og stor glede blant flyinteresserte over at flyet nå er kommet hjem til Sola. Vi tror entusiasmen som ble lagt for dagen av dere kan bidra til å fremskaffe midlene som trenges til å bevare flyet for fremtiden. Derfor tar vi nå initiativet til et «spleiselag» som vi håper kan sørge for at dette unike stykke norsk flyhistorie blir tatt godt vare på i årene som kommer.

Ditt bidrag vil være med å støtte arbeidet med å bevare flyet for fremtidige generasjoner.


Støtt bevaringen av Flyhistorisk Museum Solas DC 6 B

60 400 kroner innsamlet

108 givere
Avsluttet 15.10.2020
30% av 200 000 kr
Egil Endresen sitt profilbilde
Verifisert
Egil Endresen
står bak spleisen
Avsluttet
Del innsamlingen
Facebook
Twitter
Plakat
Egil Endresen er ansvarlig for innholdet i denne innsamlingen og for at pengene går til angitt formål. Mistanke om brudd på våre vilkår? Rapporter den til oss.

Se hva andre spleiser på 🙌

Tenker du på å lage en spleis til noe du brenner for? Vi har samlet et knippe inspirerende spleiser!
Se flere spleiser vi heier på

Uuups! Du bruker en utdatert nettleser.

Med nettleseren du nå bruker vil spleis.no ikke kunne brukes skikkelig. Men fortvil ikke! Du har flere muligheter;

  1. Bytt til en annen nettleser, for eksempel Google Chrome
  2. Fortsett på mobiltelefonen, bare skriv inn adressen:
  3. Lukk denne boksen, og fortsett på eget ansvar

×