Støtt bevaringen av Flyhistorisk Museum Solas DC 6 B
54 000 kr
96 givere
14 dager igjen

En tjeneste fra SpareBank 1

54 000 kr27 % av 200 000 kr

Støtt bevaringen av Flyhistorisk Museum Solas DC 6 B

Alle innsamlede midler vil uavkortet gå til vedlikehold og bevaring av flyet. Museet har utarbeidet en plan for vedlikehold de første 10 årene, og trenger nå å bygge opp et fond for dette formålet.

Vedlikehold av DC-6B LN-SUB

2. juni 2020 kunne endelig Flyhistorisk Museum Sola ta imot DC-6B etter lang tids venting. Etter all usikkerheten som fulgte av Corona-krisen og en skyhøy dollarkurs, var det en stor tilfredstillelse for muséet å ta imot flyet som endelig var kommet - til og med i Braathens-farger.

Flykjøpet, klargjøring av oppstillingsplass og flytting fra flyplass til museet, er finansiert av Braathens-fondet. Og midt i korona-krisen, da det så vanskelig ut å få flyet hjem, ble kjøpet reddet av at hundekjører og vinner av Iditarod-løpet Thomas Werner gjennom sin sponsor betalte for at han og 24 hunder skulle få være med flyet til Sola. Flyet skal stå utenfor museet og vil trenge mye vedlikehold i årene som kommer hvis det ikke skal forfalle. Klimaet på Sørvest-landet er ikke ideelt for bevaring av fly utendørs, så flyet vil trenge et ganske omfattende årlig vedlikehold. Flyhistorisk Museum Sola har et lite driftsbudsjett, og vil ikke kunne håndtere vedlikehold av flyet i den størrelsen som er ønsket. På sikt skal også museet lage en utstilling inne i flyet om Braathens SAFE og virksomheten selskapet hadde på Sola - en utstilling muséet også vil trenge ekstern finansiering for å bygge opp.

Vi har sett at det har vært stor interesse for flyet i forbindelse med turen fra Alaska, og stor glede blant flyinteresserte over at flyet nå er kommet hjem til Sola. Vi tror entusiasmen som ble lagt for dagen av dere kan bidra til å fremskaffe midlene som trenges til å bevare flyet for fremtiden. Derfor tar vi nå initiativet til et «spleiselag» som vi håper kan sørge for at dette unike stykke norsk flyhistorie blir tatt godt vare på i årene som kommer.

Ditt bidrag vil være med å støtte arbeidet med å bevare flyet for fremtidige generasjoner.


Gi et valgfritt beløp

 1. Gi det du vil

  For deg som vil støtte oss med et valgfritt beløp

  Valgfritt beløp

  Ubegrenset antall

Velg en belønning

 1. Fribilletter til museet i 3 steg

  Fribillett til museet

  300 kr

  21 har valgt denneUbegrenset antall
 2. Fribillett med omvisning i museet

  600 kr

  4 har valgt denneUbegrenset antall
 3. Familiebillett til museet

  900 kr

  5 har valgt denneUbegrenset antall
Opprettet av
Ikke identifisert med BankID ennå
Pengene utbetales til
Del innsamlingen
Facebook
E-post
Lenke
Instagram
Bygg inn
Plakat
Egil Endresen er ansvarlig for innholdet i denne innsamlingen og for at pengene går til angitt formål. Mistanke om brudd på våre vilkår? Rapporter den til oss.
Uuups! Du bruker en utdatert nettleser.

Med nettleseren du nå bruker vil spleis.no ikke kunne brukes skikkelig. Men fortvil ikke! Du har flere muligheter;

 1. Bytt til en annen nettleser, for eksempel Google Chrome
 2. Fortsett på mobiltelefonen, bare skriv inn adressen:
 3. Lukk denne boksen, og fortsett på eget ansvar

×