Stopp SIAN
2 900 kr
20 givere
Avsluttet

En tjeneste fra SpareBank 1

28% av målet oppnådd
2 900 kr28 % av 10 000 kr

Stopp SIAN

Organisere motaksjoner basert på å snu ryggen til og avvise rasismen. Plakater, bannere, løpesedler, t-skjorter. En organisert digital markedsføring, og kontakt med tradisjonell media. Stifte en registrert organisasjon hvis det er nok interesse.

Vi må stoppe SIAN fra å få fotfeste og sympati fra det norske folk!

SIAN fremstiller seg selv som en organisasjon som driver folkeopplysning og religionskritikk. Det kan de godt påstå, men med en gang man begynner å kikke de litt i kortene så ser du at det ikke er sannheten. De er en gjeng rasister og fremmedfiendlige nasjonalister som vi IKKE har bruk for i Norge.

En liten gruppe fra SIAN reiser rundt i landet for å spre hatet og rasismen. De snakker om muslimer som møkkamennesker, at de aldri kan integreres, at de må deporteres hvis de ikke slutter å være muslimer. De angriper også alle etablerte politiske partier på Stortinget, med grove påstander om landssvik og ønske om at landet skal bli en stat basert på sharia-lover. Dette toppes med en del andre konspirasjonsteorier og rasistiske påstander.

Det er enda værre på Facebook-gruppa. Der kan tonen vanskelig kalles annet enn ekstremt hatefullt og rasistisk. Innlegg og kommentarer går langt ut over kritikk av islam, men ofte direkte på hudfarge og etnisitet. Mange ganger er det utilslørt direkte rasisme. SIAN skriver at de skal fjerne rasisme og trusler derfra. Det skjer enkelt og greit ikke, det er fritt frem for aller ytterste høyre, og det omfatter veldig mye mer enn islam og muslimer. 

Denne Spleis'en skal gå til å jobbe målrettet mot det SIAN forfekter, og mot rasismen de sprer. Vi kan ikke ignorere, for da får de fotfeste.

MEN det er viktig at reaksjonen ikke baserer seg på vold, trusler eller å kaste ting på andre mennesker. Vi må ikke gjøre SIAN til offeret, de bruker hendelser hvor de blir angrepet til å skaffe seg sympati. Og det fortjener de overhodet ikke. 

Her kommer vi til målet med denne innsamlingen.

Under SIAN sine appeller i Ålesund den 19. august, møtte det ca 100 motdemonstranter. Jeg var en av dem. Vi snudde alle sammen ryggen til SIAN. Vi ga dem ikke vår oppmerksomhet om hva de forsøkte å formidle, heller ikke da de forsøkte å direkte og kynisk provosere frem reaksjoner. Ryggen til, mens vi ropte og bråkte. Slagord, tilrop og bråk. Vi kunne laget enda mer lyd om det var bedre planlagt, men dette var bra nok til å vinne over dem. De stakk til slutt halen mellom beina og pakket sammen. 

De gangene motdemonstranter har brutt sperringer, angrepet folk og utstyr, eller kastet ting, har rasistene vunnet. Da fremstår vi andre som de brutale. DET MÅ VI UNNGÅ!

Så vi vil trykke t-skjorter, plakater, bannere, løpesedler og annet materiale. Vi vil sørge for retning på motaksjonene, slik at alle snur ryggen til, for deretter å overdøve SIAN sine forsøk på å komme til orde. De kan si hva de vil, vi vil ikke ha dem i våre gater og på våre torg!

For å kunne gjøre dette til et nasjonalt initiativ så behøver vi penger til å gjennomføre planene. Hvis vi skal møte rasistene over hele landet med et unisont NEI TIL RASISME, SNU RYGGEN TIL SIAN, så trenger vi hjelp fra de dere. 

Tusen hjertelig takk hvis du vil gi til aksjonen vår, uansett størrelse på beløpet!

Opprettet av
Identifisert med BankID
Pengene utbetales til Rolf Kjetil Ermesjø
Del innsamlingen
Facebook
E-post
Lenke
Instagram
Plakat
Bygg inn
Rolf Kjetil Ermesjø er ansvarlig for innholdet i denne innsamlingen og for at pengene går til angitt formål. Mistanke om brudd på våre vilkår? Rapporter den til oss.

Se hva andre spleiser på 🙌

Tenker du på å lage en spleis til noe du brenner for? Vi har samlet et knippe inspirerende spleiser under!

Se spleiser vi digger
Se flere spleiser vi digger

Uuups! Du bruker en utdatert nettleser.

Med nettleseren du nå bruker vil spleis.no ikke kunne brukes skikkelig. Men fortvil ikke! Du har flere muligheter;

  1. Bytt til en annen nettleser, for eksempel Google Chrome
  2. Fortsett på mobiltelefonen, bare skriv inn adressen:
  3. Lukk denne boksen, og fortsett på eget ansvar

×