LukkVi bruker informasjonskapsler for å forbedre brukeropplevelsen. Les mer om personvern på Spleis eller finn lenken igjen i bunnen av siden.
Prosjektbilde for Gi Motvind medvind!

Gi Motvind medvind!

Vi skal styrke Motvinds kampkraft!

Bilde av: Bente Ullerød Hansen


Haramsøya er under beleiring! 

Mandag denne uken innførte politiet ferdselsforbud på øya utenfor Ålesund kommune, slik som de gjorde på Frøya. Utbyggingen er startet på tross av 14 alvorlige feil og mangler – mangler som etter vår vurdering gjør at konsesjonsvedtaket er ugyldig. Vi anser transport over Thues eiendom og private vei som ulovlig og har begjært midlertidig forføyning for å få stanset ulovlighetene. Tapre øyfolk står nå på frontlinjen i kampen for å ivareta norsk natur. De trenger hjelp og støtte fra det norske folk. Det gjør også øyfolket på Frøya. I striden mot stat og kapitalmakt, er det viktigere enn noensinne å vise at vi med samlet front motsetter oss disse overgrepene mot natur og menneskerettigheter.

Allerede har politiet utstedt bøter for å straffe modige mennesker. På Frøya har de tiltalt tre personer. Politiets ulovlige aksjon viser at vår strategi er effektiv, og vi gir oss ikke! De kan arrestere en mann, men de kan ikke arrestere et helt folk. Derfor trenger vi din hjelp! 

Nå danner vi et spleiselag for å kunne fortsette å kjempe mot ferdselsforbudet, for å utføre flere demonstrasjoner og får å kunne mobilisere våre medlemmer til forsvar for miljø og menneskerettigheter. Vi bygger et sterkere sentralapparat i Oslo, der medlemmer fra hele landet, som er villig til å bli pågrepet og bøtelagt melder fra til vårt sekretariat. Vi kommer til å sette opp busser og logistikk med hensyn til overnatting og mat, smitteverntiltak, og opptrente innsatsledere som sørger for at alt foregår på en ansvarlig, effektiv og trygg måte. 

«Pølsekrigen» på Frøya i november 2019 og en over ett år gammel politiokkupasjon viser at det ikke bare er nødvendig å sloss for innsekter og fugl, men også inkludere borgerrettigheter i arbeidet med å forsvare naturen mot vindturbiner. Vi krever at ferdselsforbudene på Frøya og Haramsøya umiddelbart oppheves og vi skal sloss for at så skal skje. 

Vi vil oppfordre deg som ikke har mulighet til å fysisk demonstrere å bli med å støtte Hans Petter Thue og gi mot og midler til våre dedikerte medlemmer og de andre som er på bakken på Haramsøya og Frøya. Hver gave er et symbol på solidaritet, og et uttrykk for motstand mot overmakten!


Hjelp oss å forsvare natur, og folkestyret! Tiden for å handle er nå!


Gi Motvind medvind!

163 450 kroner innsamlet

487 givere
Avsluttet 30.08.2020
32% av 500 000 kr
MOTVIND NORGE mottar pengene
Rune Haaland sitt profilbilde
Verifisert
Rune Haaland
står bak spleisen
Avsluttet
Del innsamlingen
Facebook
Twitter
Plakat
Lagre bildet på telefonen din og last bildet opp på Instagram som et vanlig innlegg eller i story.
Skriv ut en plakat og heng den opp i ditt nabolag eller legg den i naboenes postkasse.
Skriv ut QR-koden og vis den frem til potensielle givere slik at det blir enklere for dem å gi.
Rune Haaland er ansvarlig for innholdet i denne innsamlingen og for at pengene går til angitt formål. Mistanke om brudd på våre vilkår? Rapporter den til oss.

Se hva andre spleiser på 🙌

Tenker du på å lage en spleis til noe du brenner for? Vi har samlet et knippe inspirerende spleiser!
Se flere spleiser vi heier på

Uuups! Du bruker en utdatert nettleser.

Med nettleseren du nå bruker vil spleis.no ikke kunne brukes skikkelig. Men fortvil ikke! Du har flere muligheter;

  1. Bytt til en annen nettleser, for eksempel Google Chrome
  2. Fortsett på mobiltelefonen, bare skriv inn adressen:
  3. Lukk denne boksen, og fortsett på eget ansvar

×