LukkVi bruker informasjonskapsler for å forbedre brukeropplevelsen. Les mer om personvern på Spleis eller finn lenken igjen i bunnen av siden.
Prosjektbilde for Rettslig prosess mot Havsul I vind-industri

Rettslig prosess mot Havsul I vind-industri

Motvind Nordvest og «Runde mot Havsul I» inviterer det norske folk til en spleis for å trygge det økonomiske grunnlaget for å starte rettslig prosess mot Havsul I.

Vi krever at Stortingets enstemmige vedtak av 19.juni følges opp av regjeringen. Lovligheten av konsesjonen for Havsul I bestrides. Havsul I er vindkraft på land med konsesjon gitt etter Energiloven og tilhørende regelverk. Forlenget frist for idriftsetting kan ikke gis utover 31.12.2021.

Motvind Nordvest har i samarbeid med «Runde mot Havsul I» besluttet å følge opp at Stortingets enstemmige vedtak av 19.juni etterleves. Rettslig prosess forberedes, og igangsettes, dersom regjeringen ved Olje- og energidepartementet stadfester NVEs grunnløse vedtak om forlenget frist for idriftsettelse av Havsul I. Vi har god dialog med fiskeri-organisasjoner, fiskerinæring, havforskere og ornitologer, og – vi har innledet forberedende samtaler med advokater. Vi skal være «Føre-var».

Vi forventer imidlertid at Olje- og energidepartementet vil vise klokskap og ansvarlighet og avvise forlenget frist for idriftsettelse av Havsul I. Som vil bety at konsesjonen termineres permanent.

Havsul I er vind-industri med bunnfaste vindturbiner planlagt i skjærgården på Møre, i gytefeltet for flere fiskeslag – også for en av verdens største fiskebestander, norsk vårgytende (NVG) sild.

NVG-sild er en enorm fiskebestand og matressurs av global betydning. På verdensbasis fanges det totalt ca. 100 millioner tonn fisk hvert år. På Mørekysten fødes 1-2% av dette, hvert eneste år.

Havforskningsinstituttet advarer og sier om sild, hyse, sei og torsk på vandring mot de kjente gytefelt på Møre:

«Disse artene er ikke bare viktige for kystøkosystemet, men er også nøkkelarter i de store oseaniske systemer. Konsekvensen av å påvirke deres gytesuksess kan derfor bli formidabel».

Nyere studier viser også at sjøfugl, særlig de i de store fuglefjellene som på Runde, og sjøpattedyr, har nøkkelroller som transportører av næring til det overflod av liv, som gjennom tidene også har gitt menneskene livsbetingelser langs våre kyster.

Det er åpenbart at Føre-var-prinsippet må gjelde. Og om nødvendig slås fast av en norsk domstol.

Innsamlede midler skal benyttes til oppfølging av Stortingets vedtak, forberedelse av rettslig prosess, stevning og aktiviteter for å stanse utbygging av Havsul I.


Motvind Nordvest

John I. Myklebust

Styreleder

Runde mot Havsul I vindkraftanlegg

Kaja Runde

Leder


Lenke til Presentasjon Havsul 1:

https://motvind.org/havsul-1/


Forsidebilde av Tony Meyer


Rettslig prosess mot Havsul I vind-industri

113 650 kroner innsamlet

359 givere
Avsluttet 30.09.2020
45% av 250 000 kr
MOTVIND NORDVEST mottar pengene
Inger Johanne Saunes sitt profilbilde
Verifisert
Inger Johanne Saunes
står bak spleisen
Avsluttet
Del innsamlingen
Facebook
Twitter
Plakat
Lagre bildet på telefonen din og last bildet opp på Instagram som et vanlig innlegg eller i story.
Skriv ut en plakat og heng den opp i ditt nabolag eller legg den i naboenes postkasse.
Skriv ut QR-koden og vis den frem til potensielle givere slik at det blir enklere for dem å gi.
Inger Johanne Saunes er ansvarlig for innholdet i denne innsamlingen og for at pengene går til angitt formål. Mistanke om brudd på våre vilkår? Rapporter den til oss.

Se hva andre spleiser på 🙌

Tenker du på å lage en spleis til noe du brenner for? Vi har samlet et knippe inspirerende spleiser!
Se flere spleiser vi heier på

Uuups! Du bruker en utdatert nettleser.

Med nettleseren du nå bruker vil spleis.no ikke kunne brukes skikkelig. Men fortvil ikke! Du har flere muligheter;

  1. Bytt til en annen nettleser, for eksempel Google Chrome
  2. Fortsett på mobiltelefonen, bare skriv inn adressen:
  3. Lukk denne boksen, og fortsett på eget ansvar

×