La Simba leve!
14 988 kr
124 givere
Avsluttet
Denne knappen scroller ned til dele-knappene, hvorav den første heter «Del på Facebook».

En tjeneste fra Logo SpareBank 1

65% av målet oppnådd
14 988 kr65 % av 23 000 kr

La Simba leve!

Livsnødvendig veterinærhjelp til en syv år gammel chihuahua som heter Simba <3


For to dager siden adopterte jeg og min forlovede en syv år gammel chihuahua som heter Simba. I går kveld la vi merke til at Simba hadde svært dårlig ånde, undersøkte munnhulen og fikk hastetime hos Sandviken Dyreklinikk i Bergen i dag. Der fikk vi vite at Simba har en alvorlig grad av tannkjøttbetennelse (periodontitt), at flere av tennene hans er råtne og at han må ha omfattende hjelp hos veterinær for å kunne leve videre. 

Ubehandlet alvorlig tannkjøttbetennelse kan gjøre at betennelsen spres med blodet og forårsaker infeksjon i hjerteklaffer, lever eller nyrer. Kilde: https://hundehelse.no/periodontitt/

Vi skal snart bli studenter og har ikke økonomi til å gi Simba den hjelpen han trenger, men vi er allerede blitt veldig glad i denne snille lille sjarmøren og ønsker ikke å avlive.

Simba trenger å rense tenner for tannplakk to ukers tid før ødelagte tenner trekkes. Dette for at infeksjonen fra rensingen ikke sprer seg ned i åpne sår i munnhulen. Han trenger også å ta røntgen og få narkose når dette skjer. Dette i seg selv koster 2 660,- NOK uten MVA. I tillegg trenger han ulike blodprøver og vaksiner for å påvise om andre organer er skadet, så totalen for dette blir 6829,88 inkludert MVA.

Så må Simba få trukket nesten alle tennene sine og dette vil koste et sted mellom 10 000 til 15 000. Grunnen til at tanntrekkingen er så dyrt er fordi tennene til Simba er såpass skadet at de kan knuse når man tar de ut, og da vil det kunne ta lang tid å fjerne alle restene. En del av tannkjøttet må også skjæres bort.

Vi var selvsagt forberedt på ulike kostnader da vi takket ja til å adoptere Simba, men vi var aldri forberedt på en veterinærregning på 23 000,- NOK etter å ha eid han i 2 dager. Derfor håper jeg at du kan hjelpe slik at vi slipper å måtte gi Simba tilbake til sin tidligere eier for avlivning, ettersom tidligere eier heller ikke har så mye penger. 

Om 500 personer gir 46,- NOK hver så får Simba leve. Han er en kjempesøt hund som lager kjempesøte snorkelyder når han er glad, så håper mange ønsker å gjøre en god gjerning for en flott hund. 

Om det skulle vise seg at veterinærkostnadene blir billigere så skal alt overskudd doneres til Dyrebeskyttelsen. Om veterinærregningen eventuelt blir dyrere så skal jeg fortløpende orientere om hvordan det går på min facebook-side: https://www.facebook.com/anders1torp/

Alle regninger fra veterinær vil også bli lagt ut på min Facebook slik at alle som donerer penger vil kunne være trygge på at pengene blir brukt til sitt formål eller at de blir donert til Dyrebeskyttelsen.

Opprettet av
Identifisert med BankID
Pengene utbetales til Anders Torp
Del innsamlingen
Facebook
E-post
Lenke
Instagram
Plakat
QR-kode
Bygg inn
Anders Torp er ansvarlig for innholdet i denne innsamlingen og for at pengene går til angitt formål. Mistanke om brudd på våre vilkår? Rapporter den til oss.

Se hva andre spleiser på 🙌

Tenker du på å lage en spleis til noe du brenner for? Vi har samlet et knippe inspirerende spleiser under!

Se spleiser vi digger
Se flere spleiser vi digger

Uuups! Du bruker en utdatert nettleser.

Med nettleseren du nå bruker vil spleis.no ikke kunne brukes skikkelig. Men fortvil ikke! Du har flere muligheter;

  1. Bytt til en annen nettleser, for eksempel Google Chrome
  2. Fortsett på mobiltelefonen, bare skriv inn adressen:
  3. Lukk denne boksen, og fortsett på eget ansvar

×