Boken "Fanen er vårt samlingsmerke"
7 800 kr
40 givere
Avsluttet

En tjeneste fra Logo SpareBank 1

3% av målet oppnådd
7 800 kr3 % av 200 000 kr

Boken "Fanen er vårt samlingsmerke"

Alle bidrag går til realisering av boken. Et eventuelt overskudd går til Buekorpsmuseet i Bergen.

"At alle de mange buekorps som har eksistert i Bergen, har hatt sin egen fane, kan vi med sikkerhet gå ut i fra. Et buekorps uten fane var og er noe helt utenkelig. De eldste og største korpsene har hatt mange og flotte faner, og selv mange av de mindre korpsene som bare eksisterte i noen år har hatt flere faner. Hvor mange buekorpsfaner som virkelig har eksistert er det neppe en gang mulig å gjette, svært mange faner er dessverre forsvunnet, ikke minst under siste krig."


Ja, for hva er et buekorps uten en fane? I over 40 år har buekorpsnestoren Einar Langlo jobbet med en bok om de bergenske buekorpsfaner. Denne unike og viktige historiske beretningen er nå ferdig skrevet, og vi følger fanetradisjonen i en nasjonal norsk kontekst, via militære faner og byens borgerbevæpning, til de tradisjonsrike buekorpsene med sine malte og broderte samlingsmerker. 

Buekorpsmuseet i Bergen står for utgivelsen av boken, grafisk produksjon og trykking er av John Grieg forlag. En del sponsorer, både offentlige og private, har allerede gitt sjenerøs økonomisk støtte, men fremdeles har vi et stykke igjen. Udekkede kostnader er beregnet til kroner 200 000,-, og her håper vi at nettopp du som leser dette kan gi oss en hjelpende hånd. For hvert bidrag som kommer inn, er vi et skritt nærmere å få realisert prosjektet. 


På forhånd tusen takk!

Opprettet av
Identifisert med BankID
Pengene utbetales til

Orgnr. 982 165 679

Del innsamlingen
Facebook
E-post
Lenke
Instagram
Plakat
Bygg inn
Chris Hagen Magnussen er ansvarlig for innholdet i denne innsamlingen og for at pengene går til angitt formål. Mistanke om brudd på våre vilkår? Rapporter den til oss.

Se hva andre spleiser på 🙌

Tenker du på å lage en spleis til noe du brenner for? Vi har samlet et knippe inspirerende spleiser under!

Se spleiser vi digger
Se flere spleiser vi digger

Uuups! Du bruker en utdatert nettleser.

Med nettleseren du nå bruker vil spleis.no ikke kunne brukes skikkelig. Men fortvil ikke! Du har flere muligheter;

  1. Bytt til en annen nettleser, for eksempel Google Chrome
  2. Fortsett på mobiltelefonen, bare skriv inn adressen:
  3. Lukk denne boksen, og fortsett på eget ansvar

×