7. klasse ved Lesja skule vil støtte kafeen på Lesja
22 860 kr
59 givere
Avsluttet

En tjeneste fra SpareBank 1

7. klasse ved Lesja skule vil støtte kafeen på Lesja

7. klasse ved Lesja skule samler inn penger for å støtte kaféen på Lesja

Tidligere i høst inviterte Norsk Litteraturfestival og SpareBank 1 Gudbrandsdal 7. klassinger i hele Gudbrandsdalen til å mene noe om hvilket formål de mener det er viktig å gi økonomisk støtte til. Til slutt ble det 7. klasse ved Lesja skule som stakk av med seieren. Elevene på Lesja ønsker å støtte opp om den lokale kafeen sin.

7. klassingene på Lesja slår et slag for å beholde kafeen i bygda, som de opplever som et viktig møtepunkt for bygdefolk i alle aldre. Begrunnelsen legger vekt på å holde liv i det lokale sentrumet. Korona har skapt store utfordringer for mange, også for små aktører rundt omkring i bygde-Norge, og elevene ønsker å bidra til at kafeen kan fortsette driften og være et godt tilbud til både lokale og tilreisende også i årene som kommer.

- På Facebook kan ein lese at Lesja Kafé er ein triveleg kafé og blomsterbutikk i Lesja sentrum, med heimlaga mat, kaker, og god kaffi. Blomsterstugu har blomster og gåver, og flinke, kreative fagfolk! I korona-tida fekk vi høyre at det ikkje gjekk så bra med kafeen, og vi ønsker at dei skal vinne spleis slik at vi framleis har en fin kafé i sentrum, skriver elvene i sin begrunnelse.

De trekker fram mange gode argumenter med perspektiver som miljø, helse, lokale arbeidsplasser og et tilbud til tilreisende. Hvis kafeen blir borte er det lang vei til nærmeste alternativ, og elevene frykter at mange da blir sittende hjemme.

Norsk Litteraturfestival oppretter nå en Litteraturfestivalspleis til inntekt for Kafe’n på Lesja. SpareBank 1 Gudbrandsdal kickstarter spleisen med å gi kr. 10 000 til formålet. Videre oppfordrer vi både publikum og gjester under Pegasusfestivalen i september til å bidra til at spleisen skal vokse. Litteraturfestivalen overfører innsamlede midler til Kafe'n ved endt spleis. 

Opprettet av
Identifisert med BankID
Pengene utbetales til
Del innsamlingen
Facebook
E-post
Lenke
Instagram
Bygg inn
Marit Borkenhagen er ansvarlig for innholdet i denne innsamlingen og for at pengene går til angitt formål. Mistanke om brudd på våre vilkår? Rapporter den til oss.
Uuups! Du bruker en utdatert nettleser.

Med nettleseren du nå bruker vil spleis.no ikke kunne brukes skikkelig. Men fortvil ikke! Du har flere muligheter;

  1. Bytt til en annen nettleser, for eksempel Google Chrome
  2. Fortsett på mobiltelefonen, bare skriv inn adressen:
  3. Lukk denne boksen, og fortsett på eget ansvar

×