LukkVi bruker informasjonskapsler for å forbedre brukeropplevelsen. Les mer om personvern på Spleis eller finn lenken igjen i bunnen av siden.
Prosjektbilde for Josefine Marie 05.10.2018 - Adjø Bitteliten minneboks, Georgs Gave 🧡

Josefine Marie 05.10.2018 - Adjø Bitteliten minneboks, Georgs Gave 🧡

Alle pengene som blir samlet inn går uavkortet til å lage minnebokser som leveres til føde og barselavdelinger ved landets sykehus. Her blir de delt ut til foreldre som må ta farvel med sine barn. Til minne, til trøst.

I forbindelse med vår lille engel Josefine Maries 2 år fødselsdag ønsker vi å gi en oppmerksomhet til de som opplever det samme som vi gjorde. Hvert år i Norge er det ca 200 foreldre som opplever en stille fødsel. En stille fødsel er er det samme som en vanlig fødsel men likevel veldig anderledes. En stille fødsel er en dødfødsel, dvs barnet har dødd i mors liv... Et par ganger i året ved alle landets fødeavdelinger ligger det en mor i fødsel som vet at når barnet hennes kommer ut og blir lagt på brystet hennes er babyen allerede død. Som oftest pga genfeil, infeksjon, skade, sykdom, navlestrengs/ morkakeproblematikk eller at hjerte har sluttet å slå.. Det som skal være den største lykken i livet er snudd til den største sorgen...  For oss som blivende foreldre var det en enorm påkjenning å være innlagt på føde og barselavdeling med vår høyt elskede datter som var død før livet hadde fått begynt. Vi ønsker å være med å bidra til at andre som må gjennom en stille fødsel ikke skal føle seg så alene. Vi har derfor fått lov å være med å donere noen minnebokser i Josefine sitt navn :orange_heart: Vi håper at noen av våres venner og bekjente har lyst og anledning til å være med å bidra. Til minne om vår Josefines 2 års fødselsdag, vi kan ikke holde henne i våre armer og gi henne bursdagsgaver, men vi kan bære henne i våre hjerter og gi henne mening ved å hjelpe andre :orange_heart:


I samarbeide med Foreningen Vi som har et barn for lite, deler nå Georgs gave ut minnebokser til foreldre som har mistet et barn. Adjø Bitteliten minneboks blir delt ut - kostnadsfritt - til alle sykehus som ønsker å ta imot.

Vi tilbyr også denne minneboksen uten teksten "bitteliten", til de sykehusene som måtte ønske å gi ut en slik minneboks til foreldre som har mistet et eldre barn. Men første rekke mottagere av denne minneboksen er foreldre som mister et barn som døde i mors liv eller ved dødfødsel.

Tanken  bak prosjektet er å bidra til å skape minner når tiden ikke strekker til. Innholdet i Adjø Bitteliten minneboks er:

2 like bamser (en til foreldrene eller søsken, en som følger barnet deres.

Et hvitt strikket teppe og et hvitt heklet hjerte (strikket med kjærlighet i hver maske)

En god informasjonsbrosjyre fra Foreningen Et barn for lite

Et minnehjerte hvor hjertet legges i hånden eller kisten til barnet, og forldrene beholder minneplaten hjertet er skåret ut av.

1 dekorert kubbelys som foreldrene kan tenne på minnedager.

1 stor fyrstikk eske med teksten elsket og savnet

1 pose Forglemmegei frø med et vakkert kort med en personlig tekst om at det kommer en ny vår, og at man kan se minnene spire.

Alt dette presentert i en veldig fin og solid minneboks med sløyfebånd og dobbel magnetlukking. (en pen boks, av god kvalitet)

Alle bidrag mottas med STOR takknemlighet, og går UAVKORTET til å dekke kostnader til ferdigstillelse av minnebokser.

Vi samles på ettermiddager og kvelder for å sette sammen minneboksene, vi har strikke kvelder og minnehjerte produksjon.

Varm hilsen fra alle oss i Georgs Gave. Pengene går direkte inn til bankkontoen til organisasjonen Georgs gave. Georgs gave er en ideell organisasjon drevet utelukkende av frivillighet. Georgs gave er registrert i Brønnøysund registeret samt Frivillighetsregisteret. Org. nr: 919219947

Josefine Marie 05.10.2018 - Adjø Bitteliten minneboks, Georgs Gave 🧡

7 850 kroner innsamlet

27 givere
Avsluttet 31.10.2020
392% av 2 000 kr
GEORGS GAVE sitt profilbilde
GEORGS GAVE mottar pengene
Ikke-verifisert
Monica Bjørnestøl
står bak spleisen
Avsluttet
Del innsamlingen
Facebook
Twitter
Plakat
Lagre bildet på telefonen din og last bildet opp på Instagram som et vanlig innlegg eller i story.
Skriv ut en plakat og heng den opp i ditt nabolag eller legg den i naboenes postkasse.
Skriv ut QR-koden og vis den frem til potensielle givere slik at det blir enklere for dem å gi.
Monica Bjørnestøl er ansvarlig for innholdet i denne innsamlingen og for at pengene går til angitt formål. Mistanke om brudd på våre vilkår? Rapporter den til oss.

Se hva andre spleiser på 🙌

Tenker du på å lage en spleis til noe du brenner for? Vi har samlet et knippe inspirerende spleiser!
Se flere spleiser vi heier på

Uuups! Du bruker en utdatert nettleser.

Med nettleseren du nå bruker vil spleis.no ikke kunne brukes skikkelig. Men fortvil ikke! Du har flere muligheter;

  1. Bytt til en annen nettleser, for eksempel Google Chrome
  2. Fortsett på mobiltelefonen, bare skriv inn adressen:
  3. Lukk denne boksen, og fortsett på eget ansvar

×