LukkVi bruker informasjonskapsler for å forbedre brukeropplevelsen. Les mer om personvern på Spleis eller finn lenken igjen i bunnen av siden.
Prosjektbilde for Hjelp dyr i Kairo - støtt Prince Fluffy Kareem i deres arbeid!

Hjelp dyr i Kairo - støtt Prince Fluffy Kareem i deres arbeid!

På vegne av hestefolk i Norge starter vi nå kronerulling for organisasjonen Prince Fluffy Kareem, som er startet av norske Marte Kjoell og holder til i Kairo i Egypt. Organisasjonen er "registered charity" i Storbritannia, og har i over seks år hjulpet dyr som trenger veterinærhjelp, medisiner og mat. Først og fremst hjelper de byens mange arbeidshester, men også esler, kameler, hunder og katter har fått livsnødvendig hjelp her.

Mange i Kairo lever godt under fattigdomsgrensen, og er avhengige av hestene sine for å tjene til livets opphold. Dette fører dessverre til at mange hester blir satt til tungt arbeid fra ung alder, overarbeides, tvinges til å arbeide selv om de er skadet eller avmagret osv.. I tillegg utsettes mange hester for tidvis smertefulle "kjerringråd" mot halthet, sykdom og skade. Det er ikke ondskap, men desperasjon, fattigdom og mangel på kunnskap som ligger bak.

PFK har gjort uvurdelig arbeid med å hjelpe hestene "der og da", og å dele kunnskap med hesteeierne slik at syke og skadde hester får riktig behandling. De har med tiden fått stor tillit i lokalmiljøet. Når de behandler, fôrer opp og får en hest i arbeidsklar stand igjen kan det bety forskjellen på liv og død for en familie, så dette er i aller høyeste grad ikke bare for hestene, men vel så mye for Egypts vanskeligstilte!

(Disse to bildene er av samme hest, Weeble.)

Nå er organisasjonen i pengeknipe, og ser seg nødt til å redusere antall pasienter. Regninger for flere titalls tusen norske kroner ligger og venter, og dyrt og viktig utstyr som de er avhengige av må enten byttes ut grunnet slitasje eller repareres grunnet en elektrisk brann nylig. De er redde for hva dette vil gjøre med tilliten fra lokalmiljøet, men har ingen andre muligheter enn å si nei til nye pasienter. Det er første gang siden oppstarten at PFK har nedskalert; tidligere har de klart å ikke bare overleve, men også utvide kapasiteten.

Ekstra vondt er det også for teamet bak organisasjonen at Kareem, den hvite hesten som PFK er oppkalt etter, nylig gikk bort grunnet alvorlig kolikk (mageproblemer). Kareem var en av de første som fikk hjelp av Marte, og en real suksesshistorie da han gikk fra å være et vandrende skjelett til å være en sterk, vakker og sunn hest. Siden har suksesshistoriene blitt mange - PFK har hjulpet hundrevis, om ikke tusenvis av hester!

Alle pengene som kommer inn utbetales i sin helhet til organisasjonen og vil gå til mat, medisiner, husleie, ny vannpumpe, nytt elektrisk anlegg, hovstell, poser med IV-væske, tepper og andre ting som må betales for at organisasjonen kan bestå.

Vi er nå mange som er redde for at organisasjonen skal dø kort tid etter sin navnebror Kareem, og håper du vil bidra så dette ikke skjer!

(Kareem - bildene er tatt i 2011 og 2012 med ca halvannet års mellomrom.)

For mer informasjon, se "Prince Fluffy Kareem" på Facebook eller princefluffykareem.com

Hjelp dyr i Kairo - støtt Prince Fluffy Kareem i deres arbeid!

161 300 kroner innsamlet

941 givere
Avsluttet 16.08.2017
Hanna-Kristine M Krogvold sitt profilbilde
Verifisert
Hanna-Kristine M Krogvold mottar pengene
Avsluttet
Del innsamlingen
Facebook
Twitter
Plakat
Lagre bildet på telefonen din og last bildet opp på Instagram som et vanlig innlegg eller i story.
Skriv ut en plakat og heng den opp i ditt nabolag eller legg den i naboenes postkasse.
Skriv ut QR-koden og vis den frem til potensielle givere slik at det blir enklere for dem å gi.
Hanna-Kristine M Krogvold er ansvarlig for innholdet i denne innsamlingen og for at pengene går til angitt formål. Mistanke om brudd på våre vilkår? Rapporter den til oss.

Se hva andre spleiser på 🙌

Tenker du på å lage en spleis til noe du brenner for? Vi har samlet et knippe inspirerende spleiser!
Se flere spleiser vi heier på

Uuups! Du bruker en utdatert nettleser.

Med nettleseren du nå bruker vil spleis.no ikke kunne brukes skikkelig. Men fortvil ikke! Du har flere muligheter;

  1. Bytt til en annen nettleser, for eksempel Google Chrome
  2. Fortsett på mobiltelefonen, bare skriv inn adressen:
  3. Lukk denne boksen, og fortsett på eget ansvar

×