Hjelp oss å fylle Trondheims nye kulturhus med historiske instrumenter!
5 300 kr
9 givere
Avsluttet
Denne knappen scroller ned til dele-knappene, hvorav den første heter «Del på Facebook».

En tjeneste fra Logo SpareBank 1

1% av målet oppnådd
5 300 kr1 % av 350 000 kr

Hjelp oss å fylle Trondheims nye kulturhus med historiske instrumenter!

Alle midlene går til rekonstruerte instrumenter til konsertsalen.

Bidra til å skape et av Norges vakreste konserthus ved å fylle det gamle kvinnefengselet på Kalvskinnet med historiske musikkinstrumenter!

Fra fengsel til konserthus

Det har vært kvinnefengsel, tukthus, straffe-anstalt og lagmannsrett. Romanskikkelser fra Hamsuns verden, sagnomsuste kriminelle og hovedkvinnen bak Kautokeino-opprøret har alle fått sine skjebner beseglet her. Her var det rettsal helt frem til høsten 2019.

Nå starter et helt nytt kapittel for bygget med den skjulte historien. Dommerhammere og botsredskaper byttes ut med magiske rekonstruksjoner av historiske musikkinstrumenter.

Rekonstruerer antikviteter

Bygget har nemlig en helt spesiell akustikk. Den fredede bygningen har beholdt mesteparten av strukturen fra 1700-tallet. Det gjør at det nå kan fylle en ganske annen funksjon. Her kan man gjenskape musikk fra den tiden bygget ble reist. Ved hjelp av rekonstruerte instrumenter fra 1700-tallet skal det nå gjøres om til et konserthus det ikke finnes maken til noe sted i verden.

Knekker mesternes hemmelige koder

Frem til 1960-tallet var det ingen som helt visste hva som egentlig skjulte seg i fortidens musikkinstrumenter. De store instrumentene fra 1700-tallet, cembaloer, orgler og hammerklaver, var mekaniske underverker. Men hvordan virket de egentlig? Mesterne bak disse instrumentene tok sine hemmeligheter med seg i graven. I moderne tid har flere håndverkere klart å knekke de viktigste kodene. Nye rekonstruerte instrumenter gjør lyden fra fortiden mindre fjern.

Nå skal bygget med den skjulte historien på Kalvskinnet fylles med den magiske lyden av instrumentenes største mestere.

Fase en: cembalo

Det er nå startet en innsamlingsaksjon for fase én i prosjektet: rekonstruksjon av en italiensk cembalo. Dette var den enkleste instrumenttypen som ble benyttet over hele Europa. Samtidig er det også et av instrumentene med klarest og vakrest lyd.

Illustrasjonsfilm.

Innsamlingsprosjektet

På to år skal det gamle Tukthuset i Trondheim gå fra å være rettsal til å bli hjem til fire rekonstruerte musikkinstrumenter: et italiensk cembalo, et to-manuals cembalo, et hammerklaver og et orgel. Gjennom en innsamlingsaksjon skal det samles inn to millioner.

Fase to, orgelet, er allerede finansiert gjennom gaver og fond. Nå åpnes prosjektet opp for alle. Ble med å skape Norges mest utrolige konserthus!

Har du gitt en gave tidligere, uten at den er synlig i denne spleisen? Ingen grunn til bekymring! Dette er en ny spleis. Gaven din fra forrige spleis hjelper oss allerede med å utvikle konserthuset! 

Opprettet av
Pengene utbetales til STIFTELSEN SENTER FOR TIDLIGMUSIKK
Del innsamlingen
Facebook
E-post
Lenke
Instagram
Plakat
Bygg inn
STIFTELSEN SENTER FOR TIDLIGMUSIKK er ansvarlig for innholdet i denne innsamlingen og for at pengene går til angitt formål. Mistanke om brudd på våre vilkår? Rapporter den til oss.

Se hva andre spleiser på 🙌

Tenker du på å lage en spleis til noe du brenner for? Vi har samlet et knippe inspirerende spleiser under!

Se spleiser vi digger
Se flere spleiser vi digger

Uuups! Du bruker en utdatert nettleser.

Med nettleseren du nå bruker vil spleis.no ikke kunne brukes skikkelig. Men fortvil ikke! Du har flere muligheter;

  1. Bytt til en annen nettleser, for eksempel Google Chrome
  2. Fortsett på mobiltelefonen, bare skriv inn adressen:
  3. Lukk denne boksen, og fortsett på eget ansvar

×