Aktivitet og trivsel med ungdom i fokus - trygg introduksjon til styrketrening
3 850 kr
7 givere
Avsluttet

En tjeneste fra SpareBank 1

3 850 kr8 % av 45 000 kr

Aktivitet og trivsel med ungdom i fokus - trygg introduksjon til styrketrening

Vi ønsker å bidra til å få flere ungdommer i aktivitet og til å skape mestringsfølelse ved å tilby en trygg introduksjon til styrketrening for ungdommer i et godt treningsmiljø. Foreldrene skal også sitte igjen med en følelse av at barna blir ivaretatt.

Ungdommene på Oslos østkant savner styrketreningen og vi ønsker å samle inn midler til å videreføre prosjektet styrketrening for ungdommer på Oslo øst da prosjektet er savnet av mange av deltakerne. 

Bakgrunn

Prøveprosjektet var en pilot i samarbeid med en skole på Oslo øst der målet var å få ungdom som kommer fra ressurssvake familier eller som ikke hadde funnet et tilbud innenfor fysisk aktivitet som var av interesse til å bli mer fysisk aktive. I tillegg var en viktig faktor at de skulle få følelsen av samhold på lik linje med barn og ungdom som driver med lagidrett. Allerede under den første økten så vi trivsel og interesse hos ungdommer som tildigere ikke har vist interesse for fysisk aktivitet. 

Da piloten med skolen ble avsluttet åpnet bydelen for en dialog om å videreføre prosjektet, så kom Corona krisen og alt ble lagt på is. Vi holder i disse dager på med å få i gang en dialog med bydelen igjen om videreføring av prosjektet. Inntil vi får til en permanent løsning ønsker vi å samle inn midler til drift av prosjektet.  Vi antar at jo raskere vi kommer i gang jo enklere vil det bli å få bydelen i dialog, da det i tidligere liknende tiltak har vist seg at det er enklere å få støtte til et eksisterende prosjekt enn til et planlagt prosjekt. 


Hva gjorde vi under prosjektet?

Ungdommene kom til oss etter skoletid en gang per uke i 90 minutter. De fikk da servert et enkelt varmt måltid og fikk trene organisert styrke etterpå. De hadde to faste trenere tilstede og som også var med under spisingen og pratet med de om løst og fast for å gi de følelsen av å bli sett og hørt. Vi anser den sosiale biten i forkant av treningsøktene som viktig for å skape samhold og for å få ungdommene til å føle seg trygge.


Deltakerne savner å trene hos oss

Camilla, som er moren til en 14 årig gutt som var en av deltakerne i prosjektet forteller at sønnen synes det var leit da prosjektet ble tatt ned. Hennes sønn hadde endelig funnet en morsom aktivitetsform som han virkelig likte og han savner å trene styrke med jevnaldrende. 

"Jeg håper virkelig at treningstilbudet hos Treningsspesialistene får støtte slik at min sønn og andre ungdom igjen får et tilbud. Han er veldig motivert for studiotrening og strålte de gangene han har vært med på dette, dessverre er det få om ingen tilbud til barn på hans alder"                      - Camilla, mor til tidligere deltaker -                                                                                                                                         

                                                          

Randi, som er moren til Mikkel på 14 synes det  er trist at skolen valgte å ta ned treningsprosjektet. Sønnen hennes hadde endelig hadde funnet en treningsform som han følte han mestret og kunne tenke seg å holde på med videre. 

" Vi har valgt å betale for en privat trener til Mikkel, da vi synes det er fint at han ønsker å være i aktivitet. Det er dessverre ikke alle som har samme mulighet til å betale fra egen lomme og det er leit. Jeg vet om flere ungdommer som kunne tenke seg å fortsette hvis prosjektet starter opp igjen"            - Randi, mor til Mikkel 14 år -

På bildet ser dere Mikkel som har time med Gard fra Treningsspesialistene. 

Mål med prosjektet

 • Få flere ungdommer i aktivitet 
 • Skape et inkluderende miljø med trygge voksne i trygge omgivelser. 
 • Gi ungdommer en trygg introduksjon til styrketrening ved å gi god opplæring i bevegelser og styrkeøvelser.
 • Tilby et trygt, rolig og dopingfritt miljø for ungdommer der både ungdommen  og foreldrene skal føle seg sikre på at de blir ivaretatt og at får den nødvendige opplæringen og hjelpen de trenger for å kunne trene sikkert på egenhånd. 
 • Skape mestringsfølelse.
 • Bidra til at barn og ungdom fra ressurssvake familer får et tilbud om fysisk aktivitet. 

Oppstart 

Klarer vi første delmål på 15.000,- kan vi være i gang allerede fra 1.november. 

Varighet

Vi vil kunne fortsette prosjektet så lenge vi får samlet inn nok midler til å dekke kostnadene. Målet er å få til et samarbeid med bydelen eller kommunen og i mellomtiden håper vi på at vi får dekket kostnadene med hjelp av støtte fra private. Sjansen for å få til en avtale med bydel eller kommune er å søke om støtte til et allerede eksisterende prosjekt. I første omgang satser vi på å samle inn midler til drift i 3 måneder, det koster 15.000,- per måned å drifte prosjektetet.

Variert trening

Styrketrening er så mye mer enn "bare" vekttrening. Vi har mange forskjellige måter vi kan lære barn og unge styrketrening, i videoen under ser dere at guttene går med en Yoke som skal være med på å hjelpe de å bli mer stabile, få bedre holdning og å få bedre styrke i ben og i rygg. 


Hvem kan delta i prosjektet?

Ungdommer mellom 13-15 (8-10 trinn) med bostedsadresse på Oslo Øst. 

Vi har i første omgang plass til 12 deltakere, men håper etterhvert på å kunne utvide til flere. 

Er du interessert? 

Trykk her for å lese mer


Kan ungdommer trene styrke ? 

Ja det kan de!  


Styrketrening for barn og unge har gunstige effekter, blant annet for å forebygge skader og det er også vist positiv virkning på skoleferdigheter. Når barn skal trene styrke er det viktig at de øver inn rett teknikk, slik at de ikke får belastningsskader. Tett oppfølging og veiledning bør være en prioritet –noe som er nettop det vi på Treningsspesialistene har spesialisert oss på. Tung vekttrening er ikke anbefalt hos barn, men styrketrening med lette vekter kan anbefales.  

Les gjerne denne spennende artikkelen om styrketrening for barn

https://www.aftenposten.no/norge/i/PRj10/styrketrening-er-bra-for-barn


Ønsker du å bidra? 

Vi blir glade for alle bidrag enten de er små eller store. Vi ber om at alle som bidrar legger igjen en kommentar. På den måten kan vi vise til engasjenment når vi skal videreformidle dette til bydelen. 

Man kan være anonym giver hvis man ønsker det og alikevel legge igjen en kommentar.

Har du ikke mulighet til å bidra økonomisk?

Du kan alikevel være med å bidra på en annen måte. Det betyr det veldig mye for oss at dette innlegget blir delt på Facebook og andre steder som det kan være synlig for folk, så hvis du vil dele dette blir vi veldig glade for det ❤


Hva brukes de innsamlede midlene til?

Pengene som samles inn via prosjektet går til å dekke utgifter til trenere og assistenter, mat til barna og til organisering og oppfølging av hver enkelt deltaker. 

Hva skjer om vi ikke når første delmål på 15.000?

Hvis vi ikke klarer å samle inn nok penger til en måneds drift vil vi se på alternative løsninger. 

 • Vil bydelen/kommunen kunne dekke resten basert på engasjementet vårt og fra dere der ute? 
 • Kan de foresatte være med på å betale en liten egenandel? 
 • Hvis de to ovenstående forslagene våre feiler vil vi bruke de innsamlede midlene til å lage et dagskurs i basis styrkeøvelser for ungdom i nærområdet. Størrelsen/omfanget på eventet bestemmes ut av summen som samles inn. 


Til headerbilde og i video er ungdommer fra et av idrettslagene som trener fast hos oss. Alle bilder og video er publisert etter samtykke fra deltakere og foreldre. 

Opprettet av
Identifisert med BankID
Pengene utbetales til

Orgnr. 921 790 821

Del innsamlingen
Facebook
E-post
Lenke
Instagram
Plakat
Bygg inn
Frode Christian Nylund er ansvarlig for innholdet i denne innsamlingen og for at pengene går til angitt formål. Mistanke om brudd på våre vilkår? Rapporter den til oss.
Uuups! Du bruker en utdatert nettleser.

Med nettleseren du nå bruker vil spleis.no ikke kunne brukes skikkelig. Men fortvil ikke! Du har flere muligheter;

 1. Bytt til en annen nettleser, for eksempel Google Chrome
 2. Fortsett på mobiltelefonen, bare skriv inn adressen:
 3. Lukk denne boksen, og fortsett på eget ansvar

×